top of page
  • Georgiana Radu

Detașarea și redescoperirea bucuriei de a trăi (împlinirea NN în casa V, axa Taur-Scorpion)


In acest articol:

  • Nodul Sud în casa XI sau locul meu între ceilalți

  • Redescoperirea bucuriei cu Nodul Nord în casa V

  • Moartea și Renașterea Scorpionului


Cu mult timp înainte de momentul conceperii, scopul tău în această viață a fost deja bine definit. Sufletul tău vine pe Pământ cu o misiune clară și cu un bagaj energetic acumulat din alte vieți ca ladă cu zestre. Practic, această viață în care te afli este o continuare a altor vieți, este o perioadă (limitată) în care ai șansa de a învăța anumite lecții, de a trece prin anumite experiențe transformatoare, de a renunța la ceea ce nu îți mai servește, toate cu scopul de a evolua ca ființă spirituală.


Ne naștem și, cu pași mici, începem o călătorie frumoasă de la Sud la Nord, iar între aceste două puncte importante se întâmplă ceea ce noi numim Viață. Cum este călătoria pentru cineva care are ca misiune iubirea și bucuria? Cu ce vine pe Pământ și cum ajunge să-și îndeplinească misiunea?


Când suntem mici, totul pare mult mai simplu. Orice lucru mărunt aduce pe chipul nostru un zâmbet autentic și în inimă o bucurie sinceră; o înghețată de căpșuni savurată pe bancă, o tură pe leagănul din părculeț, mirosul unei flori din grădină... Însă atunci când devenim oameni mari, ne punem bucuria în mâinile posesiunilor sau în ale altor persoane: ”Atunci când voi avea X lucru, voi fi fericit”, ”Dacă mă iubește Y, voi fi fericit”. Înghețata ia forma unui cont bancar plin, leagănul se transformă într-o mașină cu mulți cai frumoși, iar floarea pălește în fața unui parfum scump.


În astrologie, Nodul Sud este bagajul karmic cu care ne naștem, plin cu experiențe și trăiri care, deși ne aparțin, nu mai își au locul în împlinirea destinului nostru. Nodul Nord ne arată direcția în care trebuie să ne îndreptăm în această viață, fiind un element cheie în evoluția noastră. Deși sunt opuse în aparență, ele se completează și formează un întreg. Niciunul nu este mai ”bun” sau mai ”rău” decât celălalt, ci ambele trebuie integrate în aceeași persoană. Aceste două puncte importante devin călăuză pentru noi în drumul pe care îl avem de urmat în această viață.


Nodul Sud în casa XI sau locul meu între ceilalți


Persoanele cu Nodul Sud în casa XI sunt înconjurate de prieteni, însă cunosc foarte bine lecția dependenței de ceilalți, de a-l lăsa pe celălalt să facă în locul lor sau de a lua decizii în locul lor. Oferă mai mult decât primesc și asta le poate face să se simtă inferioare de multe ori. Atrag de multe ori ”prieteni” care îi trag în jos, care îi storc de energie și îi împiedică să-și atingă obiectivele. Își găsesc cu greutate locul în societate, că nu sunt suficient de buni, simt că nu aparțin.


Energia Taurului în această casă aduce și ea mai multă atașare, confort și blocaje, limitări proprii impuse și greutate în a face schimbări. Cu cât am mai mult, cu atât voi fi mai fericit - ai zice - Cu cât am mai mult, cu atât valorez mai mult - însă cu cât acumulezi mai mult, cu atât nu te poți bucura de ceea ce ai deja. Dorința de a avea cât mai mult crește odată cu obținerea acelor lucruri. Ai mai mult, vrei mai mult. Cât de mult e suficient? Acest cerc vicios nu are niciodată sfârșit. Iar valoarea ta nu e dată de bunurile pe care le deții.


Probabil vei ajunge să lucrezi mult prea mult pentru a face cât mai mulți bani. Vei lucra cât e ziua de lungă și poate chiar și în weekenduri, așa cum probabil ai lucrat și în alte vieți și deja îți vine natural. Însă pe măsură ce portofelul tău se umple, energia și bucuria se scurge din tine. Ce sens are să ai, dacă nu poți fi?


Deși poate părea destul de dramatică această poziție a Nodurilor Lunare în această casă și semn, e doar jumătate din poveste. Suntem încă la mijloc de drum, iar echilibrul este cheia.


De aici pornește călătoria spre Nodul Nord, spre detașare și redescoperirea bucuriei autentice. Cum am ști că am ajuns într-un punct anume al evoluției noastre, dacă nu am ști de unde am plecat? Luăm cu noi bagajul din Nodul Sud și ne folosim de toate instrumentele cu care am venit în această viață pentru a ajunge la Nodul Nord. Nimic nu se aruncă, totul se folosește în favoarea noastră.


Redescoperirea bucuriei cu Nodul Nord în casa V


Nodul Nord ne arată misiunea noastră pe Pământ. Iar un Nod Nord în casa V, vine să ne învețe lecția bucuriei, acea bucurie sinceră de copil pe care mulți dintre noi am uitat-o.


Ne învață să ne iubim pe noi înșine, înainte de a-i iubi pe ceilalți, să luăm inițiativă în ceea ce privește viața noastră, să trăim cu pasiune și cu bucurie, după bunul plac. Casa V, guvernată de Soare și de Leu, este casa bucuriei, a copiilor, a plăcerilor, a creativității. Ea poartă învățăturile jocului, al entuziasmului, al îndrăgostelii și al pasiunii.


Nodul Nord în această casă a copiilor și a iubirii, ne îndeamnă să iubim profund și intens, pe noi înșine în primul rând, dar și viața și tot ce ne înconjoară. Ne face să ne aducem aminte de acea înghețată de căpșuni din copilărie pe care o savuram cu toate simțurile. Poți fi cine dorești tu să fii, iar asta este minunat. Copiii pot fi supereroi, prințese, oameni mari sau delfini. La fel și tu, te poți redescoperi în fiecare zi și îți poți crea cu ușurință realitatea.


Avem multe de învățat de la copii, cu Nodul Nord în casa V. Ei își transformă cu ușurință dorințele în realitate, nu se dau bătuți ușor, acționează cu hotărâre și nu în ultimul rând, se bucură de viață.


Moartea și Renașterea Scorpionului


Un pas important de la atașament către bucurie este detașarea și recunoașterea propriei valori. Detașarea de bunuri, de oameni, de situații și transformare, regenerare, moarte și renaștere.


Nu poți construi ceva sănătos și durabil pe o fundație veche și plină de tipare nocive. Iar aici intervine energia Scorpionului la Nodul Nord, care distruge totul, până la rădăcini, pentru ca apoi să dea viață unor lucruri mărețe.


Persoanele cu Nodul Nord în Scorpion se vor întâlni des cu situații care le vor lua forțat tot ceea ce au acumulat sau tot de ceea ce s-a atașat. Tot ceea ce îi ține dependenți trebuie ars, distrus sau transformat în conexiuni sănătoase (față de persoane și obiecte).


Realizarea faptului că Tu ești singura persoană care îți poate aduce fericirea, că bucuria se naște în tine și că este alegerea ta cum reacționezi la situațiile exterioare, că nimeni și nimic în afară de tine nu e responsabil de bucuria ta, atunci îți vei recăpăta puterea interioară. Și vei redescoperi bucuria.


De asemenea, este important să înveți să oferi, să împarți cu cei din jur, să îi ajuți chiar dacă nu ai nimic de câștigat din asta. Resursele noastre pe pământ sunt nelimitate, iar atunci când înțelegem acest lucru și nu mai ținem cu dinții de ceea ce avem, pe lângă că îi facem fericiți și pe cei din jurul nostru, facem un bine și sufletului nostru.


Chiar dacă îți dorești să ai bani și posesiuni, nu trebuie să fii sclavul muncii, ci munca trebuie să îți oferă libertate. Libertate să trăiești, libertate să te bucuri. Nu posesiunile tale îți oferă valoare, ci adevărata ta valoare stă în cine ești tu cu adevărat, în iubirea pe care o oferi celorlalți și amprenta pe care o lași în viața lor.


Pe această axă a Nodurilor Lunare, chiar dacă ești pus în fața extremelor și viața ta e un rollercoaster de emoții extrem de pozitive și extrem de negative, e important să găsești echilibrul. Energia Scorpionului te ajută de fiecare dată să te transformi tot mai profund și să ajungi să fii cine ești tu cu adevărat, dacă îți dai voie.


Nu e o călătorie ușoară, într-adevăr, însă este una frumoasă și este destinul nostru. Cât de minunat este că în această viață am ales să experimentăm tot ce avem de experimentat pentru a evolua! Iar în viețile viitoare, cine știe ce ne așteaptă. Este cel mai frumos mister al Universului.Ti-a placut articolul? Lasa un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

Etichete:

19 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page