top of page
  • Iulia Baba

Intoarcerea acasa - Ai încredere în Lună și în tineSuntem cu toții conștienți de prezența Lunii. Multe nopți la rând o vedem pe cer, în toată splendoarea ei, indiferent de fazele pe care le are. Fără îndoială, am certitudinea clară că și tu te-ai surprins cel puțin o dată că ai rămas fermecat, captivat de spectacolul pe care ni-l oferă. Strămoșii noștri se uitau la ea pentru revelații și înțelepciune, se foloseau conștient de puterea ei... erau mult mai apropiați de ea. Astăzi, în secolul vitezei, am pierdut legătura cu natura, cu puterea naturii, cu ritmul ei... Am uitat că există un timp pentru acțiune, dezvoltare și unul pentru odihnă și liniște, reculegere sau pauză.


Am uitat că viața nu este liniară și totul se întâmplă în cicluri. Una din teoriile lui Newton spune așa: „Ceea ce urcă trebuie să și coboare!” Este o teorie veche, dar are mare aplicabilitate și astăzi. Dacă nu echilibrăm energia între a face și a ne odihni, în cele din urmă ne vom prăbuși epuizați, nefericiți, anxioși, stresați.....


Hei, dar nu trebuie să fie așa!


Să urmărești fazele Lunii și să te ghidezi, să lucrezi cu ele pentru tine și nu în defavoarea ta, împotriva ta... te poate salva de tot stresul, oboseală, epuizare, sentiment de copleșire. Să te ghidezi după fazele Lunii, poate fi de-a dreptul revelator pentru tine, îți oferă spațiul necesar, conștientizarea de care ai nevoie pentru a înțelege de ce te simți și de ce trăiești așa. Nu te va mai lua viața prin surprindere.


Pe măsură ce îți asumi în totalitate responsabilitatea pentru ceea ce simți, îți promit că vei prelua din nou controlul asupra vieții tale. Iar tu vrei asta, am dreptate?


Îți datorezi ție, în primul rând, familiei tale, celor din jurul tău, să ai grijă de tine și să-ți hrănești sufletul. Dacă țu nu o faci, cine să o facă în locul tău? E ca atunci când vrei să slăbești, dar nu mergi la sală....nu poți angaja pe altcineva să facă flotări în locul tău.


Dacă ești o persoană prea ocupată să-ți rezervi câteva ore sau o zi, o dată pe lună sau de două ori...atunci cu atât mai mult ai nevoie de această conexiune cu Luna.


Cele patru faze ale Lunii


Oficial sunt opt faze ale Lunii, dar noi ne vom concentra doar pe patru din ele.


 Luna Nouă

 Primul Pătrar(Luna în creștere)

 Luna Plină

 Ultimul Pătrar(Luna în descreștere)


Luna Nouă


 Este ziua în care Luna ajunge Soarele din urmă, iar ambele sunt aliniate cu Pământul. Este începutul unui ciclu nou. Energia acestei Luni poate fi resimțită ca o gură proaspătă de aer iar viața se simte din nou plină de posibilități și oportunități. Crede în tine, iar dacă în acest moment nu poți să o faci, împrumută din încrederea pe care o am eu în tine, alimentează-te de aici. Este timpul să afli ce nu îți dorești și să le transformi în ce îți dorești.


 În acest poți obține cea mai mare claritate cu privire la ce îți dorești de la viață, care sunt obiectivele, dorințele, speranțele și visurile tale. Această fază a Lunii nu te trimite în acțiune, ci este o fază pentru a face planuri, a pregăti terenul și a planta semințe. Nu îți face griji despre cum se vor întâmpla lucrurile, lămuririle vin mai târziu. Luna Nouă îți oferă oportunitatea de a prelua conștient, controlul asupra vieții tale.


Dacă te afli la început și nu ai mai lucrat cu fazele Lunii, te încurajez să începi cu schimbări mici, nu o revizie totală, pentru că piticul negativist din mintea ta mai mult ca sigur va încerca să opună rezistență.


 În timpul Lunii Noi:


 Vizualizează și visează zilnic viața ta ideală.

 Creează un vision board (un panou al visurilor)

 Creează-ți intenții și afirmații

 „Ce domenii din viața ta au nevoie de o atenție sporită?”

 „Care sunt intențiile tale pentru următorul ciclu lunar?”

 „La ce vei lucra pentru a crea, a manifesta și a pune lucrurile în mișcare?”


Primul Pătrar (Luna în creștere)


 Aceasta este faza care ne duce de la Luna Nouă la Luna Plină. Este un moment minunat pentru a dezvolta o încredere profundă în Univers, în viață. În timpul Lunii în creștere fi atent la semne, sincronicități, la lucrurile care, ca prin magie, s-au așezat la locul lor. Observă și „șuturile” pe care le primești în legătură cu lucrurile care nu funcționează...Universul îți arată că acele lucruri nu sunt pentru binele tău suprem. Folosește această energie a Lunii în creștere pentru a fi curajos, a îndrăzni, a străluci, a te lăsa văzut.


 Este timpul pentru acțiune, Luna începe să crească iar intențiile tale la fel. În timpul Lunii Noi, ți-ai luat angajamentul față de viziunile tale, acum e timpul să îți aduni resursele, cunoștințele, să te așezi la linia de start și să începi să acționezi cu toată viteza. Semințele plantate vor prinde rădăcini doar dacă le hrănești, îngrijești, le uzi....ești precum un grădinar.


Rămâi aliniat cu viziunea ta, cu obiectivele tale și pune la punct tot ce ai nevoie pentru a le împlini. Știu că poate fi tentant să renunți, te poți descuraja, dar dacă ce ai făcut până acum în viața ta, te-a adus aici unde ești acum și ești nemulțumit, nu crezi că este un moment bun pentru a face altceva? Pentru a schimba? Ai grijă de tine, de energia ta, te afli abia la început. Găsește echilibru între a fi și a face. Alimentează-te mereu la intențiile de Lună Nouă, la ce vor aduce ele în viața ta dacă rămâi fidel, asemenea unei relații. Pe lângă acțiunea pe care trebuie să o faci zi de zi, continuă să vizualizezi panoul de vise, rostește afirmații și ai încredere.


Reflectează asupra:


 „Ce acțiuni zilnice poți întreprinde în direcția visurilor tale?”

 „Ce îndoieli ies la suprafață?”

 „Cum poți găsi mai multă încredere în tine, în viziunea ta și în visurile tale?”

 Fă primii pași pentru a-ți transforma dorințele în realitate. Rămâi puternic, crede în tine, caută ajutor și sprijin pentru a-ți pune visurile pe picioare. Călătoria ta tocmai a început.Luna Plină


 Acum Luna este plină pe cer. Ea și Soarele s-au aliniat, dar de data aceasta pe părți opuse ale Pământului. Acum este cel mai important moment, energetic vorbind. Energia ta este la cel mai mare grad, și dacă ai fost în fluxul tău sau împotriva ta, vei simți acest moment...fie este un moment de bun augur fie te vei simți răvășit emoțional.


 Dacă obiectivele tale au fost atinse, sărbătorește, sărbătorește-te și pe tine pentru tot efortul susținut, munca depusă în timpul părții de creștere. Mulțumește pentru toată abundența din viața ta, fi recunoscător față de orice și oricine te-a ajutat să ajungi aici.


 Tot acum aruncă o privire, observă unde te-ai abătut de la intențiile manifestate de Lună Nouă, ce ai permis să intervină între tine și dorințele tale, ce ai lăsat să te rețină, unde ai lăsat temerile, amânarea, îndoiala de sine să îți stea în cale. Ce ți-a stat în cale? Unde te-ai sabotat? Unde ai jucat cinstit? Ce voce ai ascultat?În acest moment, Luna Plină te îndeamnă să clarifici și să pui în mișcare renunțarea la tot ce te ține blocat. Este momentul să te ierți, să ierți și este un moment perfect să stabilești intenția pentru ceea ce dorești să lași să plece, să eliberezi și să termini în timpul părții de descreștere a Lunii.


 Da, este posibil să fie nevoie de multe astfel de repetări, de multe cicluri lunare pentru a face schimbările necesare sau pentru a fi pregătit să te angajezi din plin, în totalitate, cu asumare, în a elibera. Unele lecții necesită timp...dar iți promit că merită. Unele intenții și dorințe setate de Lună Nouă au nevoie de timp pentru a se materializa. Te încurajez să folosești Luna Plină pentru a verifica lucrurile ce par a fi pe cale să se împlinească, dar care s-ar putea să nu fie încă pe deplin manifestate, dă-le energie și vibrație pozitivă.


 În timpul Lunii pline: sărbătorește succesul oricărui lucru care a ajuns la finalizare. Înțelege ce ți-a stat în cale și fă o listă cu ce te reține și vrei să eliberezi.

 Reflectează: „Ce intenții, visuri, dorințe s-au împlinit?”

 „Ce te-a împiedicat să realizezi ce ți-ai propus de Lună Nouă?”

 „La ce trebuie să renunți, să eliberezi și să pui capăt în timpul Lunii în descreștere.Ultimul Pătrar (Luna în descreștere) Nouă, oamenilor, nu ne plac schimbările și nici nu ne place să renunțăm. Ne agățăm strâns și nu ne dorim să ne confruntăm cu provocări mari...simțim și reacționăm la durere când e prezentă...dar uităm să facem munca de vindecare sau nu vrem să ne gândim la ea pentru că nu o considerăm importantă. Dar te rog să ierți un lucru, dacă nu facem munca de eliberare și vindecare, aceleași lucruri vor reveni, mereu și mereu.


 Aceasta este partea din acest ciclu când renunți la povești, temeri, frici, blocaje, credințe, limitări..E momentul să faci munca interioară, o muncă profundă, să eliberezi îndoiala de sine, autosabotajul și toate vocile din mintea ta care îți vorbesc despre insuficiență. Această fază îți permite și să începi să te eliberezi de oameni, relații, locul de muncă, tipare vechi, de dorințe precum a fi perfect, a face pe plac, de resentimente și ranchiuni, obiceiuri care te țin pe loc și te limitează.


 După toată agitația de la Lună Plină, este posibil acum să simți o ușoară scădere de energie. Poate este tentant să renunți și să aștepți pur și simplu să vină Luna Nouă pentru a o lua de la capăt. Nu pica în această capcană. Dacă nu eliberezi ce ți-a stat în cale de această dată, aceleași lucruri vor apărea și dățile viitoare, iar tu nu vrei asta, da?


 Pe măsură ce Luna scade și se micșorează, energia ei te încurajează și te susține să te predai și să lași în urmă, la fel cum face ea. Singura modalitate de a face loc pentru noi începuturi este să renunți la ceea ce te reține.


 În timpul ultimului pătrar, fă un ultim efort pentru a termina lucrurile, a încheia și a face ce ai tot amânat. Asumă-ți responsabilitatea, înfruntă-ți fricile, temerile și ia decizii pentru viitorul tău.

Reflecții pentru ultimul pătrar:


 „Ce trebuie să termini, să completezi sau să închei?”

 „Ce decizii trebuie să iei cu privire la viitorul tău?”

 „Ce nu ești pregătit încă să eliberezi?”Exemplificare


 Luna Nouă te ajută să decizi ce vrei să creezi în viața ta și să avansezi spre noi începuturi.  Luna în creștere, fă tot ce poți pentru a-ți aduce viziunea și obiectivele în prim-plan. Ieși în lume, spune DA, observă sincronicitățile și semnele.

 Luna Plină îți aduce completare și îți luminează viața așa cum este ea, pentru a te ajuta să vezi ce îți stă în cale și ce trebuie eliberat.

 Ultimul pătrar (luna în descreștere), folosește energia ei de eliberare pentru a te debarasa, a te elibera, a te preda, a renunța la situații, oameni, obiceiuri, credințe, tactici sau orice altceva care îți stă în cale.Cristale și Luna


Piatra Lunii. Dacă ești la început de drum în călătoria cu cristalele, piatra Lunii este minunată pentru început.

Cuarț transparent. Îți poate amplifica enorm toate intențiile, deci este unul dintre cele mai utile cristale când îți stabilești intențiile.

Cuarț roz. Dacă lucrezi la iubirea de orice fel, inclusiv la iubirea de sine și la convingerea că meriți ceea ce îți dorești, acesta este cristalul pe care trebuie să îl folosești.

Citrin. Cristal puternic de manifestare și abundență, este asociat și cu plexul solar, sediul puterii tale personale, ajutându-te să aduci siguranța, puterea și încrederea de sine de care ai nevoie pentru a-ți atinge obiectivele și visurile.Banc


 Te las într-o notă pozitivă, asta dacă nu am făcut-o până acum

 Știi ce îi spune Soarele Lunii când este supărată? Ce ai dragă cu fazele astea?Autor:

Iulia Baba, cursant program formare profesionala astrolog 2023

Etichete:

16 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page