top of page
  • Adelina Serghie

Locuri abstracte in univers - o plimbare prin creație


Universul Berbecului - the big-bang, începutul. Un loc guvernat de haos,gata de a se transforma. Război. Cineva tot suna la horn, aștepta in fata infinitului. Așteaptă Creația sa se nască. Agresiv,brutal. Un loc guvernat de tunete,fulgere,vânt. Sau nimic. Insa este gata a se transforma in ceva.


Universul Taurului - un pătrat. Un loc in care ai putea ajunge dintr-un colț in altul. Poți fi intr-un singur colț dacă nu îți faci curaj sa experimentezi. Un loc fix in timp și spațiu. Un punct in finit. Poate fi roditor, cineva așteaptă sa crească sămânță. Se transforma intr-un obiect care nu existase pana atunci.E un dreptunghi, purpuriu, mic și lucește. Pe jos e praf roz, cald, comestibil.


Universul Gemenilor- un romb unde nimic nu e așa cum pare. Are un geamăn,un alt romb. Pe un romb găsim universul iubirii alsolute. Pe celălat, e indiferenta. Intr-un romb iubirea e absoluta si infinita. Dar ce e absolutul? Ce e infinitul? Oare îl putem înțelege?In celălat este tăcerea, indiferenta si nimicul. Dacă este nimic exista celălat romb?


Universul Racului - e o sfera plină de apa. E rotundă si adânca. E apa peste tot, din cerc se tot revarsă. Se revarsa in toate părțile. Apa si creaturile de acolo, care cad din vis in vis, din univers in univers, căutându-se pe ele la capătul abisului, transformându-și culoarea din albastru in indigo și alte culori pe care nu le cunoaștem.


Universul Leului - ploua cu diamante,cu sclipici fulgerele sunt galbene, ploaia e purpurie. Din stropii de ploaie, îți poți Confecționa coronițe care strălucesc in lumina ta. Tu ești universul,emani o culoare, ca o stea, tu creeezi la rândul tău alte stele. Un univers al creației care se poate transforma in univers al simțirii. Undeva,candva. Ceva se va transforma și ploaia va transforma ființa intr-o ființa conștientă gata sa simtă. Când? Nu se știe.Probabilitatea duce la concretizare dacă are suficient “timp”.


Universul Fecioarei - un univers mat,alb. Un loc geometric perfect. Timpul e convențional,linear. Se construiește masiv,el pe el. Mult detaliu. Din nimic,se naște ceva.

E finit. Se organizează și reorganizează singur. Se sintetizează. Dar se si transforma. Albul se schimba in crem, in unt in gri. Se recrează.


Universul Balantei - aer, aer și atât. Niște creaturi care zboară. Creaturi cu pene lungi in milioane de culori care au un limbaj ciudat si nu dorm niciodată. Probabil ca nici nu mănâncă. Doar trăiesc. Își trăiesc infinitul in deplina armonie. Comunica dar își sunt indiferente unele altora. Se vad, se admira își vorbesc le limbi diferite. Dar vor ajunge sa se iubească. Și vor declanșa Creația.


Universul Scorpionului - un loc ascuns la captul universului,intr-un hău. Departe de orice forma de viața.La sfârșitul speranței. La capătul universul ,dar totuși in profunzimea lui. Un univers cu multă apa, care se tot transforma. Își transforma creaturile. Le ghidează,le renaște. Le face sa simtă pana la epuizare,iar când tot ce le mai rămâne e speranța , le da viața. Un univers ai plăcerii totuși, creaturi care se iubesc profund,intens și manipulator. Care iubesc plăcerea.


Universul Săgetătorului - un loc gata sa expansioneze. Pădure,animale, pământ. Dar totul e albastru și verde. Când albastru,când verde. Noapte e albastru fosforescent. Alte creaturi, conștiente și pregătite sa învețe. Fac povesti, își Creează universul, univers in univers pana când nu mai știu ce e real si ce e imaginație. Își testeaza limitele, pentru a vedea care sunt. Dar sunt toți ei, scribii, scriitori propriului univers.


Universul Capricornului - univers pietros, stancos. Structurat. Creaturile sunt îmbrăcate in alb si negru. Controlați,disciplinați,conducători. Își construiesc universul piatra cu piatra. Însă,sub piatra, e viața. E apa, sunt animale cu cozi care înoată și vorbesc. Au un limbaj al lor. Vor sa învețe sa iubească.


Universul Varsatorului - univers in univers. Un loc al neașteptatului, unde nu exista nici timp,nici spațiu. Un loc al surprizei. O sămânță intr-o cutie. Care e intr-un cufăr. Ferecat. Ce se întâmpla acolo? Devine strugure,devine podgorie, devine om, devine zeu. Învață,renaște,transcede, încearcă mai multe vieți . Atinge limita universului și devine iar sămânță.


Universul Peștilor - un loc ascuns sub apa. O lume intr-o alta lume. O lume care creeaza alte lumi. Un univers pe care nu îl înțelegem. Trebuie cedat liberul arbitru ca sa îl accesezi. E universul credinței careia trebuie sa ii cedezi. E o noua lume unde exista un infinit de alte lumi . E Creația. Și iubirea necondiționată.


Autor: Astrolog Adelina Serghie

Etichete:

53 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page