top of page
  • Poza scriitoruluiBarbara Bacauanu

Trecut – prezent – viitor în starea de sanatate


Daca exista liber arbitru, acela este puterea de a alege cum sa te simti! Acum.

*

Scriam în articolul anterior despre legătura dintre emoțiile cu care ne hrănim sufletul și apariția stării de dezechilibru din corp. In aceste paragrafe merg mai departe pe acest fir și povestesc despre axa timpului, despre trecut, prezent și viitor în evoluția stării de sanatate.


Așadar, trecutul reprezintă tot ceea ce a fost în viața noastra de la naștere și până acum, adică tot ceea ce conținem în interior - stări, amintiri, emoții, cunoaștere și experiențe ce ne-au format și ne-au însoțit până aici și acum. Prezentul este ceea ce este exact în acest moment, iar viitorul nu este creat încă, nu știm nimic despre el!


Dacă în momentul de față starea ta de sănătate este una bună, trăiești în armonie și ești împăcat cu tine, înseamnă că ceea ce conții și exprimi este un cumul de experiențe pozitive sau ai obținut în timp înțelepciunea și maturitatea de care aveai nevoie pentru a învăța din experiențele neplăcute și a le lăsa în spate, pentru a rămâne doar cu ce este pozitiv din ele. Cum spuneam și în articolul anterior, ca o lege naturală a corpului, ne debarasăm de ceea ce nu ne mai servește și ne hrănim cu ceea ce oferă viață și sănătate. O vedem si in felul in care corpul renunta in fiecare zi la ceea ce este toxic pentru a cauta doar ceea ce ii este necesar.

Invers, dacă în momentul de față starea ta de sănătate este în dezechilibru de orice grad sau tu nu ești bine din orice motiv, înseamnă că ceea ce conții și exprimi este un cumul de experiențe negative peste care nu ai reușit să treci, pe care le păstrezi în sufletul tău și care în prezent blochează fluxul energiei naturale.


În ambele cazuri, cunoaștem trecutul precum și prezentul, le putem identifica, dar viitorul nu este manifestat încă, nu știm nimic despre el, deci poate fi variabil, schimbabil, în funcție de ceea ce se întâmplă ACUM. Iar ceea ce se întâmplă acum nu poate fi decis de nimeni, în afară de tine, de ceea ce simți și decizi tu.


Tot ceea ce vine din exteriorul tău, ceea ce fac, zic sau felul în care se comportă alții, sistemul, natura, condițiile meteo sau conjuncturile în care se întâmplă lucruri nu pot fi controlate și nu depind de voia sau de puterea ta. Dar ce stă cu adevărat în puterea ta și poți controla pe deplin este ceea ce se întâmplă în lumea ta interioară – ce simți, ce spui, ce gândești, ce alegi și ce faci tu! Asta este puterea ta și nimeni nu îți poate afecta asta cu adevărat decât dacă tu vrei sau tu îl lași.


Așadar, este posibil ca în trecut viața, alții și existența să nu fi fost așa cum sperai sau cum voiai: părinții nu te-au tratat cu iubirea de care aveai nevoie, partenerul te-a părăsit sau relația pe care o aveți nu te împlinește, copilul pe care l-ai crescut cu drag nu te mai bagă în seamă sau nu a devenit ce îți doreai, prietena cea mai bună te-a trădat, șeful te-a tratat fără apreciere, nu ai câștigat sumele pe care le voiai, sistemul a fost nedrept, planurile au eșuat, locul de muncă nu te-a satisfăcut, ai pierdut ceva material. Toate astea au fost, ți s-au întâmplat ca fapte de viață, au venit din exterior, iar în sufletul tău s-a strecurat oricare dintre stări - neacceptarea, teama, furia, frustrarea, vinovăția, suferința, gelozia, durerea, tristețea, stări bune pentru a conștientiza că trebuie să schimbi ceva și pentru a evolua, dar cu care ai permis să faci un pact, să nu te desparți de ele vreme îndelungată, să stagnezi suficient de mult încât ele să înceapă să te roadă din interior.


De fapt, toate acestea au fost momentele în care ți-ai cedat puterea, când ai ales ca ceilalți să îți hrănească sufletul, când ai abandonat viața sau ai început să te împotrivești ei, când ai ales să trăiești toxic, într-un mediu otrăvit, nedrept sau care nu îți oferă plăcere.


Adevărul este că nu tu ești răspunzător pentru ce fac alții, bun sau rău, ci doar de felul în care te raportezi și răspunzi la ceea ce fac ei. Ei vor primi drept răsplată starea conformă cu ceea ce au dat și au făcut, iar tu vei primi drept răsplată starea cu care recepționezi și reacționezi. Așadar, viața ta este numai a ta, iar responsabilitatea ta cea mai mare ești cu adevărat doar tu! Tu trebuie să fii cel mai bun partener al tău deoarece cu tine petreci 100% din timpul pe care îl ai în această viață.


Cum te raportezi la tine? Cât de mult te iubești? Cât de mult te apreciezi? Ce îți oferi? Cu ce îți hrănești sufletul? Ce îți spui și ce îți dai voie să simți?


Vindecările spontane ale corpului, sufletului si mintii reprezintă o alegere, o revelație petrecută într-o fracțiune de secundă în minte și o declarație mai mult decât fermă făcută vieții! Aceea de a arunca definitiv tot balastul trecutului, de a lua frâiele în mână și de a promite sufletului ceea ce el dintotdeauna și-a dorit – bucurie! Nu poti schimba ceea ce este în exterior, dar ești 100% răspunzător pentru ceea ce se întâmplă în interior.


Daca exista liber arbitru, acela este puterea de a alege cum sa te simti! Acum.


Viața te iubește, iubește-o și tu pe ea!


Stări pozitive și numai bine îți doresc!


Rămâi cu mine, urmează și un articol viitor!

476 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page