top of page
  • Nicoleta Bratescu

Despre Pluto, actorie si Al PacinoExpresii artistice ale Conjuncției ASC-ului natal cu planeta Pluton în rolul interpretat de Al Pacino în filmul „Parfum de femeie”


1. Cine este Pluton în mitologie?


Fiul lui Cronos/Saturn, Pluton este zeul tărâmului umbrelor și al morții. Este, totodată, fratele lui Zeus/Jupiter (stăpânul Olimpului) și al lui Poseidon/ Neptun. Are faima celui mai nemilos zeu, dar și de cel mai bogat, tărâmul stăpânit de el ascunzând, în adâncurile sale, cele mai mari comori.


2. Cine este Pluton în astrologie și în psihologie?


Planeta Pluton a fost descoperită în anul 1930 de către C. W.Tombaught dar, din 2006, este considerată planetă pitică. Perioada descoperirii sale corespunde unor evenimente însemnate în istoria omenirii: dictatura lui Hitler, expansiunea nazistă, utilizarea plutoniului la fabricarea bombei nucleare.


În psihologie, Freud a pus bazele psihanalizei, Adler a fondat școala de psihologie individuală, dar și o nouă metodă de intervenție psihoterapeutică (psihoterapia adleriană), iar Jung a fondat psihologia analitică/jungiană, în care a dezvoltat conceptul de inconștient colectiv.


Planeta Pluton are ca arhetip pasărea Phoenix. În mitologia greacă, Pasărea Phoenix simbolizează sufletul nemuritor, care trăiește și după moarte pentru a se reîncarna și a începe o nouă viață. Prin asociere cu pasărea Phoenix, Pluton reprezintă viața, soarele, protecția, transformarea, creația, puterea, longevitatea, moartea, reînnoirea, noile începuturi, renașterea și nemurirea.


Cea de-a noua planetă a sistemului solar, Pluton reprezintă puterea extremă la care putem ajunge numai dacă ne confruntăm, cu multă sinceritate, cu propria umbră, frică, adicție sau traumă. Este un drum inevitabil pe care îl avem de parcurs pentru a ne putea descoperi profunzimea și sensul pe care vrem să îl dăm vieții noastre - fie pentru a supraviețui, pentru a ne transforma sau/și renaște. Mai întâi trebuie să ne acceptăm frica, să ne prăbușim în hău, ca mai apoi să descoperim nestematele, bogăția acelui corn al abundenței, existentă în noi, care așteaptă să fie găsită, acceptată și dăruită celorlalți.


În astrologia modernă, Pluton este guvernatorul Scorpionului.


În harta momentului descoperirii lui Pluton, (18.02.1930, ora 16.30, Flagstaff, Arizona), sunt câteva asemănări – coincidențe – cu cele pe care le găsim în harta natală a lui Al Pacino:

ASC în Leu, Pluton în C12, Conjuncția Venus cu Marte, Neptun în Fecioară.3. Despre ce este vorba în filmul „Parfum de femeie? Cine este Frank Slade?


Iată ce găsim despre sinopsisul filmului pe care pe pagina site-ul cinemagia.ro:


Parfum de femeie impune un tur de forță al reputatului Al Pacino, cunoscut publicului prin capodopere ca "Nașul", "Scarface" sau "Totul de vânzare". Distins cu premiul Oscar în 1993 pentru aceasta partitură, și cu Globul de Aur în același an, Al Pacino interpretează în Parfum de femeie un rol cu adevărat pe măsura posibilităților sale. Este vorba de un personaj frământat de cumplite conflicte interioare ce se materializează în paroxistice momente de criză. Marcat de un trecut întunecat și de pierderea vederii, morocănosul Frank Slade, interpretat de Al Pacino, și puștanul (Chris O'Donnell), fac o incredibilă partitură a unui cuplu neadaptat în acest tumultuos secol al marilor tensiuni psihologice.”


4. Care este legătura dintre Pluton în conjuncție cu ASC--ul în harta natală a lui Al Pacino, actorul principal al filmului „Parfum de femeie”, și Frank Slade, personajul principal, interpretat de Al Pacino?


Personajul interpretat de Al Pacino are o natură plutoniană. Și cine ar fi fost mai indicat să interpreteze un astfel de rol, dacă nu un actor cu marcaj plutonian în harta natală, activat și de tranzitul lui Pluton prin Scorpion?


Al Pacino - Părinții săi s-au despărțit când Al Pacino avea 2 ani. A rămas cu mama sa, de care a fost atașat, dar cu care a intrat în conflict. A început să fumeze și să bea la vârsta de nouă ani și a consumat marijuana, ocazional, de la vârsta de 13 ani. Crescând în South Bronx, Pacino a intrat uneori în conflicte și a fost considerat un copil problemă. În adolescență s-a certat cu mama sa, care nu era de acord cu studiile lui de actorie, și Pacino a plecat de acasă. A fost de multe ori șomer și nu avea un adăpost, dormea pe stradă, în teatre sau în casele prietenilor. Accepta orice slujbă.

Pacino a recunoscut că a abuzat de droguri și alcool la începutul carierei sale, ca urmare a faimei brusc dobândite cu filmul „Nașul”.


Frank Slade – personajul interpretat de Al Pacino - Veteranul orb, decorat în războiul din Vietnam, a devenit recalcitrant, este alcoolic și urăște felul în care trăiește. În ciuda voinței sale, este nevoit să locuiască într-o mică căsuță din curtea nepoatei sale. Trăiește izolat, este necomunicativ, arțăgos, sarcastic și conflictual. Unica dorință pe care o mai are este cea de a-și lua viața. Acesta este momentul întâlnirii cu Charlie Simms, un tânăr adolescent, angajat de nepoata colonelului, pentru a-l ajuta pe acesta pe perioada weekendul-lui în care se sărbătorea Ziua Recunoștinței. Nepoata colonelului pleca cu soțul și cei doi copii la rudele soțului.


Rolul care l-a făcut cunoscut tuturor este cel al lui Michael Corleone, din filmul „Nașul”, unul dintre cele mai renumite filme despre mafie. Putem aminti aici faptul că, Pluto în C12 poate da o fascinație, la nivel inconștient, legată de putere, de personaje din lumea subterană, de manifestări agresive, violente, bolnave.

Faptul că în urma interpretării acestui rol, Academia Americană l-a nominalizat la premiul pentru rol secundar, în locul celui pentru rol principal (în condițiile în care a avut mai mult timp pe ecran decât starul și câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun actor, Marlon Brando) l-a făcut pe Al Pacino să se simtă insultat și să reacționeze boicotând ceremonia de decernare a Premiilor Oscar, din anul 1973.


Al Pacino a primit târziu Premiul Academiei Americane de Film, la vârsta de 40 de ani, în 1993, pentru rolul colonelului Slade. În harta natală a lui Al Pacino îl găsim pe Saturn (obstacole, întârzieri, recunoașterea meritelor la maturitate) în Casa 10, Casa Carierei și a recunoașterii sociale.


ASC conjunct cu Pluton C12, în zodia Leu, și în opoziție cu Soare conjunct cu Saturn.

Al Pacino este o personalitate magnetică, extrem de puternică (ASC în Leu conjunct cu Pluton). Expresivitate, intensitate, forță, tendință de a se pune în evidență, strălucire, glorie și o mare putere de creație sunt trăsături pe care le descoperim în modul de manifestare a personalității sale, iar C12-a ne indică ușurința cu care Al Pacino se poate conecta cu psihicul personajelor pe care le interpretează, dar și cu cel al partenerilor cu care joacă pe scenă sau pe platoul de filmare.


Al Pacino - Experiențele pe care le-a trăit l-au ajutat să-și perfecționeze creativitatea și să înțeleagă importanța cultivării dorinței de a face lucruri și de a-și crește potențialul uman.

După ce a devenit faimos, Pacino și-a manifestat generozitatea susținând financiar The Mirror Theatre Ltd, locul în care s-a format profesional.

Al Pacino sprijină organizații caritabileprecum: AIDS Healthcare Foundation, Crucea Roșie Americană, Amnesty International și Children's Aid Society.

Lista cauzelor pe care Al Pacino le susține include abuzul, SIDA și HIV, tinerii și copiii în situații de risc/dezavantajați.


Frank Slade – personajul interpretat de Al Pacino - Simms este cel care printr-o caldă umanitate reușește să-l facă pe Frank să dea atenție lucrurilor în care încă mai crede și pe care le poate redobândi: curajul, stima de sine, demnitatea, onoarea, integritatea morală și carisma. Frank Slade revine în propria viață cu un gest salvator cauzei dreptății lui Charlie Simms, un discurs despre integritate morală ca valoare etern umană. În urma acestui discurs, Simms nu va mai fi exmatriculat.


Aspectul de cuadratură format între Soarele conjunct cu Saturn în zodia Taur, în C10, cu ASC conjunct cu Pluton, în Leu, în C12, indică o mare putere de creativitate și de regenerare în zona carierei, pe care o putem traduce în capacitatea surprinzătoare a lui Al Pacino de a intra în pielea unor personaje cu tipologii extrem de diferite, dar și cu o inventivitate inepuizabilă de a interpreta un rol în varii modalități de expresie.

Al Pacino ni se destăinuie cu încântare:


„Ce poți spune despre o profesie în care poți fi oricine și poți face orice?”Autor:

Nicoleta Bratescu, cursant program formare profesionala astrolog 2023

33 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page