Constelații familiale

Sesiuni 2022:

- 10 septembrie
- 8 octombrie
- 12 noiembrie
- 10 decembrie

Îndrumător: Psihoterapeut Ioana Păduraru

constelatii familiale.jpg
 • De ce te-ai născut în această familie?

 • Care sunt legăturile subtile din spatele relațiilor de rudenie?

 • De ce a trebuit să experimentezi anumite situații?

 • Care este explicația din spatele trăirilor și acțiunilor tale?

 • Care este tiparul familiei tale?

 • Care sunt cele mai rapide căi pentru vindecare și eliberare?

Răspunde la orice fel de întrebare cu ajutorul unei sesiuni de constelații familiale!

Constelatiile Familiale reprezinta o metoda terapeutica fenomenologica folosita cu intentia clara de vindecare a familiei. Se desfasoara in cadrul unui cerc terapeutic reunit cu scopul de aduce ordine, armonie si claritate in viata fiecaruia, prin eliminarea complicatiilor sau dezorientarilor din destinul familial sau transgenerational.
 

Sunt restituite poveri si suferinte emotionale, sunt eliberate juraminte si credinte preluate din povesti dramatice ale familiei si se stabilesc astfel granite relationale sanatoase bazate pe apartenenta, respect si egalitate.

Ce sunt constelațiile familiale și de ce să participi?

Ce poate vindeca metoda constelatiilor familiale?

 • Divortul sau iminenta divortului

 • Conflicte in familie

 • Probleme in viata sentimentala sau in rolul de parinte

 • Dificultati in gestionarea unei pierderi (doliu, infertilitate, pierderea unui loc de munca, a prestigiului social)

 • Dificultatea de a reusi in profesie

 • Falimente repetate si esec in afaceri

 • Tendinte autodistructive (adictii si tipare comportamentale negative repetitive)

 • Sentimentul neimplinirii personale, singuratatea

 • Temerile

 • Gasirea vocatiei

 • Probleme de sanatate

Structura cursului

Întâlnire workshop la clasă +
Interacțiune permanentă cu Îndrumătorul 

Incepand cu martie 2022, in Scoala de Stiinte Spirituale, Bucuresti, se vor organiza ateliere de constelatii familiale facilitate de Dna. Psiholog Ioana Păduraru.

Date eveniment 2022 - 10 septembrie - 8 octombrie - 12 noiembrie - 10 decembrie

Durată - 10.00 - 15.00

Taxa participare - 333 lei/ sesiune

Locatia va fi anuntata celor inscrisi.

Pentru inscrierea la oricare dintre evenimente, completeaza formularul din pagina urmatoare.

Cui se adresează?

Acest workshop de constelatii se adreseaza tuturor persoanelor care vor sa aduca la lumina informatiile continute in inconstient, pentru a nu repeta incontinuu aceleasi povesti ca predecesorii.

 

De ce anume ai nevoie? De curajul de a privi in umbra trecutului, de intentia de a primi mesajul de la oglinzile care iti vor revela secretele bine ascunse in cufarul amintirilor si de increderea in proces.

 

Persoanele care vor fi prezente sunt atrase de firul nevazut al povestilor comune de viata. De aceea, intreaba-ti sufletul si nu mintea, daca aceasta intalnire ti se potriveste. Mai mult ca sigur vei primi raspunsul corect!

Cum se produce vindecarea?

Metoda constelatiilor familiale este o metoda sistemica ce abordeaza nu doar un sistem ca intreg, ci relatiile din interiorul sistemului (familie, grup de munca, grup pe o categorie profesionala, etc.), astfel incat orice parte disfunctionala dintr-un sistem produce efecte asupra intregului.

Asta inseamna ca, spre exemplu, intr-o familie, certurile dintre parinti afecteaza atat calitatea relatiei dintre soti, cat si dezvoltarea psihoemotionala a copilului sau un conflict la locul de munca poate genera perturbari in viata de familie si propria raportare la sine.

Metoda constelatiilor familiale exploreaza dinamicile bazale si, deseori, ascunse in familii si grupuri umane si ofera o noua perspectiva asupra relatiilor din interiorul acestora. In constelatii, perspectiva nu este individuala, cat colectiva deoarece devenim constienti nu doar de noi ca persoana unica, cat si de noi, ca rezultat al unei familii, cu o retea de relatii in sistemul mai larg.

 

Scopul metodei este sa dezvaluie aceste dinamici mai putin constiente si neasteptate din sistem si sa traseze granite sanatoase, bazate pe principiile de baza (apartenenta fara conditii, respect, egalitate de drepturi intre membri).

Cum se lucreaza cu metoda constelatiei familiale?

Termenul de “constelatie” nu are nimic de-a face cu spatiul cosmic, cu astrologia sau cu alte referiri stiintifice. “A face o constelatie”, in cadrul grupului de participanti, se refera la a configura o imagine in spatiu, invitand in diferite roluri (spre exemplu, in rol de “tata”, “mama”, “bunici”, s.a) diversi participanti din grup. In functie de cum sunt pozitionati acestia si de miscarea lor ulterioara se contureaza o imagine cu sens pentru cei implicati, iar aceasta imagine poarta numele de “constelatie”.

In lucrul in grup, clientul are relatii cu toti membrii grupului alegandu-si singur reprezentantii pentru problema pe care a ales sa o lucreze. Grupul are rol de sustinere emotionala si energetica si ajuta clientul sa isi integreze mai multe parti conflictuale din el insusi. Constelatia se afla in campul generat de client, insa facilitatorul il indruma in a-si gasi solutia care ii este benefica si serveste tuturor celor implicati in constelatie, nu doar clientului.

Cum incepe: clientul isi numeste intentia si, ajutat de facilitator, invita reprezentantul intentiei si ai constelatiei, dandu-le un rol. Reprezentantii, din perspectiva pozitiei pe care o au, sunt invitati sa dea curs miscarilor si sa exprime ceea ce simt. Prin miscarile fiecarui membru al constelatiei, clientul primeste informatiile de care are nevoie pentru solutionarea problemei sale. Miscarile reprezentantilor in constelatia clientului fac parte din campul generat de inconstientul individual si familial al clientului, numit si “camp morfogenetic” (Ruppert Sheldrake).

Camp morfogenetic este denumirea data pentru forma oricarui sistem viu, dat din natura si care tinde sa aiba o structura unica, de sine statatoare si autoreglatoare (exemple – campul plantei, al animalelor, al unui habitat vegetal, al oricarei fiinte vii, inclusiv omul cu propriul sau climat familial). In interiorul oricarui camp morfogenetic, orice lipsa semnalata are tendinta de a se repara reproducandu-se pana la scara mica in mod identic (de exemplu, daca lipseste o parte dintr-un organism, imaginea reala apare cu acea lipsa, insa la nivel energetic apare ca intreg).

 

Cine poate participa?

 

Orice adult care se confrunta cu una din problemele expuse mai sus si care doreste sa obtina o ameliorare in ceea ce priveste calitatea vietii sale, in sensul dezvoltarii personale.  Totodata pot participa persoane care au in familie membri cu diferite deficiente si doresc sa ii ajute.

Care sunt beneficiile participarii la grup?

Persoana care isi lucreaza propria dificultate cu aceasta metoda resimte in timp scurt o ameliorare a situatiei sale de viata.

Un atelier de constelatii familiale aduce beneficii nu doar persoanei care isi lucreaza o problema, cat si intregului grup. Empatia si siguranta data de conditiile participarii la grup face ca toate persoanele sa fie solidare si sa beneficieze direct si indirect din munca celorlalti.

Energia creata in grup devine un suport pentru fiecare participant si acest lucru consolideaza increderea si deschiderea catre sine si ceilalti. Metoda constelatiilor face apel totodata la a invata sa ne asumam responsabilitatea propriilor trairi si dificultati date de provocarile vietii si sa le confruntam in mod demn, existand cel putin o solutie pentru fiecare obstacol intalnit si cel putin o lectie frumoasa in spatele fiecarei experiente.

 

In esenta, a fi realist (a fi deschis la adevar, atat cel din propria familie, cat si la situatiile de viata) si totodata pozitiv (a-ti mentine speranta), desi pare dificil, reprezinta atitudinea cea mai constructiva care ne ajuta sa ne autodepasim si sa evoluam ca fiinte umane.

ioana paduraru.jpg
 • Psihoterapeut psihodrama

 • Psiholog clinician

 • Formator

 • Consilier dezvoltare personala

 • Terapeut Bowen acreditat de academia Bowen din Australia 

 • Facilitator al terapiei Iertării- Călătoria 

 • Facilitator Acces Consciosness


Am urmat cursuri de:

 • Facultatea de Psihologie

 • Formare în psihoterapie de grup Psihodrama la asociatia de psihoterapie JL Moreno

 • Curs de psihoterapie practică

 • Curs de formare terapie de cuplu Imago

 • Curs de Formator

 • Curs de consilier dezvoltare personala

 • Curs terapie Bowen în cadrul academiei Bowen Australia 

 • Psihologie cuantică la scoala lui Ramtha

 • Cursuri Radiestezie si inforenergetica

 • Curs medicina energetică

 • Curs Acces Consciousness(The Bars)

Despre mine:

 

De când îmi aduc aminte văd si simt ceea ce lumea din jurul meu nu percepe, fiind în contact cu lumea subtilă. Desi am fost supusa unor controale „de rutina” in urma carora s-a constatat ca sunt perfect sanatoasa si tot ceea ce vad este posibil sa fie plasmuirea imaginativa a unui copil prea sensibil, parintilor li s-a sugerat sa-mi administreze calmante usoare care sa ma ajute sa ma deconectez de la lumea „ireala” pe care eu o percepeam, si care, spuneau medicii, vor duce in timp la dispariţia tuturor „micilor neplăceri”.

 

Multumesc Lui Dumnezeu că părintii mei nu au recurs la această soluţie, lasand Viaţa sa-si urmeze cursul firesc. Am ajuns economist şi am profesat câţiva ani in acest domeniu, desi nu gaseam nicio satisfactie si neregasindu-ma in activitatea pe care o desfasuram. In mine era o dorinta nebuna de a cunoaste Omul sub toate aspectele lui, cu bune si cu mai putin bune, a cunoasterii tuturor parghiilor si mecanismelor psihice care ne determina sa actionam in felul in care o facem. Ca economist am stat intr-un compromis o perioada, facand fara sa-mi dau seama terapie cu mai toti colegii mei, filosofand printre negocieri si bilanturi despre Dumnezeu, rostul nostru in Viata, Iubire sau alte subiecte „de Suflet”. Si pentru ca pe acea vreme eram prinsa in tipare conform carora „trebuia” sa muncesc orice doar ca sa-mi asigur traiul si sa las „bazaconiile” care nu platesc facturi sau tin de foame, am trenat schimbarea pana in momentul in care am intalnit o persoana foarte speciala care uitandu-se la mine mi-a spus: „Te vei duce la cursuri si vei incepe sa te formezi pe alt plan decat cel pe care-l profesezi acum, pentru ca ai calitati deosebite pe care le tii in stare latenta. Ai curajul sa fii ceea ce esti si sa te manifesti in acord cu inima ta!” Am crezut-o si astfel au început căutările mele.

 

Urmandu-mi vocea inimii am parcurs diverse cursuri de spiritualitate şi psihologie pentru a înţelege cu mintea raţională ceea ce eu simţeam şi trăiam dintotdeauna. Odată cu formarea pe plan spiritual, cunoştintele şi cursurile absolvite, m-au ajutat să înţeleg care este drumul meu şi menirea în această viaţă şi… aşa am ajuns la rândul pe care il citiţi acum….

Psihoterapeut Ioana Păduraru

Workshop constelații familiale

Suntem copiii parintilor nostri, dar suntem deopotriva si copiii Universului.

Destinul exista fara sa fie responsabil pentru tot ce ni se intampla.

Ni-l putem oare schimba? Si cat de puternic este liberul arbitru?

Intr-o perioada in care omenirea incearca din rasputeri sa se intoarca la traditii, se pune din nou accentul pe ideea ca fiinta umana participa in mod activ la propria viata, imbunatatirea destinului nefiind permisa decat daca descoperim sensul existentei si al evenimentelor de pe parcurs.

Sa ne descoperim pe noi insine inseamna sa fim mai constienti si sa punem intrebarile potrivite, facand apel la cea mai ascunsa si mai subtila, cea mai profunda parte a fiintei noastre.

Doar asa incercarile prin care trecem se transforma in lumina care sa ne calauzeasca
 

constelatii familiale.jpg

Cunoasterea de sine este prin ea insasi Putere!


„Este imperios necesar ca Femeia secolului 21 sa inteleaga importanta rolului ei real in strategia Vietii, ea fiind pastratoarea cunoasterii stravechi, creatoarea noii vieti, formatoarea viitorului prin felul in care isi educa copilul, deci in esenta - sustinatoarea vietii.

 

Este la fel de necesar ca Barbatul prezentului sa nu mai fuga de propriile emotii si trairi invatand sa construiasca viitorul alaturi de femeie, intelegand ca forta vine din Unime si nu din separare si cu ajutorul iubirii continatoare si sustinatoare se cladesc imperiile stabile si durabile.”

Te invit sa te lasi surprins de o calatorie vindecatoare in trecutul tau transgenerational, trecut atat de prezent in viata ta, manifestat in mod inconstient in toate alegerile pe care le faci! Cu ajutorul constelatiilor vom naviga impreuna in necunoscut pentru a aduce la lumina blocajele din propriul arbore genealogic.

De ce sa faci asta?

Pentru ca atat timp cat informatiile din inconstient raman necunoscute si secretele predecesorilor vor cauta incontinuu un urmas care sa aduca lumina si dreptate in clanul familial, tu, cel din prezent, fiind programat de trecut, nu vei putea manifesta propriile alegeri sau dorinte.Cei care nu-si cunosc trecutul vor blama destinul pentru nenorocul lor.

 

Psihoterapeut specializat psihodramă Ioana Păduraru