top of page

Constelații familiale

Sesiuni 2024: 20 Ianuarie; 24 Februarie; 23 Martie; 27 Aprilie; 26 Mai, 22 Iunie
Datele pot suferi modificări în funcție de apariția unor evenimente neprevăzute, însă orice modificare va fi anunțată și banii achitati restituiti sau distribuiți către o dată ulterioară.

Îndrumător: Psihoterapeut Ioana Păduraru

Pentru inscrierea la oricare dintre evenimente, trimite un mesaj pe WhatsApp la numarul de telefon 0771.577.427, cu mesajul - Inscriere Sesiune Constelatii si data sesiunii la care doresti sa participi.

Vei primi personalizat toate detaliile si informatiile de care ai nevoie!

Răspunde la orice fel de întrebare cu ajutorul unei sesiuni de constelații familiale!

 • De ce te-ai născut în această familie?

 • Care sunt legăturile subtile din spatele relațiilor de rudenie?

 • De ce a trebuit să experimentezi anumite situații?

 • Care este explicația din spatele trăirilor și acțiunilor tale?

 • Care este tiparul familiei tale?

 • Care sunt cele mai rapide căi pentru vindecare și eliberare?

Constelatiile Familiale reprezinta o metoda terapeutica fenomenologica folosita cu intentia clara de vindecare a familiei. Se desfasoara in cadrul unui cerc terapeutic reunit cu scopul de aduce ordine, armonie si claritate in viata fiecaruia, prin eliminarea complicatiilor sau dezorientarilor din destinul familial sau transgenerational.
 

Sunt restituite poveri si suferinte emotionale, sunt eliberate juraminte si credinte preluate din povesti dramatice ale familiei si se stabilesc astfel granite relationale sanatoase bazate pe apartenenta, respect si egalitate.

Ce sunt constelațiile familiale și de ce să participi?

Ce poate vindeca metoda constelatiilor familiale?

 • Divortul sau iminenta divortului

 • Conflicte in familie

 • Probleme in viata sentimentala sau in rolul de parinte

 • Dificultati in gestionarea unei pierderi (doliu, infertilitate, pierderea unui loc de munca, a prestigiului social)

 • Dificultatea de a reusi in profesie

 • Falimente repetate si esec in afaceri

 • Tendinte autodistructive (adictii si tipare comportamentale negative repetitive)

 • Sentimentul neimplinirii personale, singuratatea

 • Temerile

 • Gasirea vocatiei

 • Probleme de sanatate

Ce este diferit fata de constelatiile clasice? Metoda Belonging

BELOnG-INg – Free your Rooots(past), Eliberate your Soul, write your Future!

In lucrul cu oamenii am observat ca in cele mai multe cazuri dorinta de a depasi situatii limita de viata cu care acestia se confruntau, nu era suficienta si nu-si gasea rezolvarea decat punctual, sau partial, cu eforturi considerabile facute de catre acestia, radacina problemei ramanand de cele mai multe ori neatinsa. Acest lucru are ca rezultat repetarea problemei in timp, in contexte similare, care activeaza practic aceleasi neplaceri si lupte interioare, intrebari si cautari fara raspuns.

Pasiunea mea pentru a intelege comportamentele Omului si mecanismele care-l conduc catre alegerile facute, m-au determinat sa caut raspunsurile si in trecutul indepartat, stiind ceea ce epigenetica a demonstrat de multa vreme, ca noi continem informatiile predecesorilor nostri in ADN si ca intr-un anumit mediu informational propice acele informatii vor deveni active si vor rescrie practic aceeasi poveste, cu acelasi rezultat.

Atunci, ca un cautator neobosit care nu se lasa pana nu intelege, mi-am indreptat atentia catre radacina, nu numai catre ceea ce este vizibil si concret si astfel am inceput sa studiez psihogenealogia si modul in care suntem influentati in mod inconstient de catre trecutul nostru indepartat.

Formarea mea in Psihodrama, care este o tehnica de lucru conceputa de psihanalistul J L Moreno m-a ajutat sa constelez scene intrapsihice, vise, intentii, blocaje si povesti de viata care nu-si gaseau rezolvarea, neputand fi explicate, intelese sau acceptate. Practic cu ajutorul acestei tehnici de lucru in grup, poti constela absolut orice traire are protagonistul, aducand lumina constientului in acea situatie in care te simti neputincios, neavand toate datele cu care sa poti opera pentru a gasi o rezolvare.

Metoda Constelatiilor a fost inspirata ca metoda de lucru din Psihodrama, diferenta o face insa felul in care este condus procesul, in Constelatii lasand participantii care in acel moment au un anumit rol in joc, sa se exprime liber, sa intre in rolul respectiv si sa dea frau liber informatiilor care curg atunci din campul morfogenetic creat, prin ei, ca printr-un canal.

Pe parcurs insa, am simtit nevoia sa vin cu o completare si sa creez tehnica BELOnG-INg, datorita faptului ca in Constelatia clasica exista un protagonist si cativa participanti conformi cu nevoile acelui joc de rol, insa, marea majoritate a participantilor raman pasivi, ca simpli privitori ai procesului si de multe ori, cei care sunt mai introverti si mai timizi, pleaca fara sa participe efectiv si uneori afectiv la vreun joc si astfel, fara raspunsuri clare la propriile povesti de viata.

Desi, simt nevoia sa fac aceasta precizare, procesul in sine chiar lucreaza si asupra celor de pe margine care privesc desfasurarea evenimentelor in mod pasiv, insa, acestia de cele mai multe ori nu pot face legaturile dintre ceea ce se desfasoara pe scena, cu propriile informatii intrapsihice, care sunt de cele mai multe ori inconstiente, neavand astfel la final, claritatea necesara, constienta, pentru a demara schimbarea.

Metoda de constelare BELOnG-INg vine ca o completare necesara, tocmai pentru a-i ajuta pe toti participantii sa lucreze cu propriul bagaj informational inconstient, folosind sincronicitatea, intuitia si simbolul ca formula de lucru cu Sufletul, dezvaluind partea nevazuta, secreta si bine ascunsa in fiecare dintre noi, intr-un mod linistit, tacut dar evident, fara prea mari eforturi.

Feedbak-urile celor care au participat la workshop-urile BELOnG-INg sunt graitoare si intaresc credinta mea ca puterea grupului nu poate fi suplinita de cautarea individuala, deoarece suntem produsul unei relatii(relatia presupune existenta a minim doua persoane), suntem raniti in relatii si ne putem vindeca tot in relatii.

BELOnG-INg este metoda care te pune in contact direct pe tine cel din prezent, cu trecutul tau transgenerational si cu viitorul tau, viitor care poate fi rescris, recreat si construit astfel incat sa merite a fi trait astfel incat sa onorezi eforturile predecesorilor si sa deschizi noi oportunitati celor care iti vor calca pe urme.

BELOnG-INg este metoda care readuce ordinea fireasca in sistem, care il integreaza pe UNU in TOT, facand ca reconectarea cu intregul sa demareze curgerea fluenta a energiei vietii prin firul nevazut al povestii fiecarui predecesor din sistemului tau familial, pentru a fi in sfarsit Tu si pentru a-ti da voie sa-ti creezi propriul scenariu care sa merita a fi povestit celor care vor veni dupa tine.

Structura cursului

Întâlnire workshop la clasă +
Interacțiune permanentă cu Îndrumătorul 

Incepand cu martie 2022, in Scoala de Stiinte Spirituale, Bucuresti, se vor organiza ateliere de constelatii familiale facilitate de Dna. Psiholog Ioana Păduraru.

Date eveniment:

Sesiuni 2024: 20 Ianuarie; 24 Februarie; 23 Martie; 27 Aprilie; 26 Mai, 22 Iunie

Datele pot suferi modificări în funcție de apariția unor evenimente neprevăzute, însă orice modificare va fi anunțată și banii achitati restituiti sau distribuiți către o dată ulterioară.

Durată - 10.00 - 17.00

Locuri limitate

Nota: Locul este asigurat doar in urma achitarii taxei de participare. Suma achitata nu se restituie in cazul in care te razgandesti ulterior sau nu mai poti participa. Locatia va fi anuntata numai persoanelor inscrise.

Pentru inscrierea la oricare dintre evenimente, trimite un mesaj pe WhatsApp la numarul de telefon 0771.577.427, cu mesajul - Inscriere Sesiune Constelatii si data sesiunii la care doresti sa participi.

Vei primi personalizat toate detaliile si informatiile de care ai nevoie!

Te astept cu drag sa ne cunoastem!

Cui se adresează?

Acest workshop de constelatii se adreseaza tuturor persoanelor care vor sa aduca la lumina informatiile continute in inconstient, pentru a nu repeta incontinuu aceleasi povesti ca predecesorii.

 

De ce anume ai nevoie? De curajul de a privi in umbra trecutului, de intentia de a primi mesajul de la oglinzile care iti vor revela secretele bine ascunse in cufarul amintirilor si de increderea in proces.

 

Persoanele care vor fi prezente sunt atrase de firul nevazut al povestilor comune de viata. De aceea, intreaba-ti sufletul si nu mintea, daca aceasta intalnire ti se potriveste. Mai mult ca sigur vei primi raspunsul corect!

Cum se produce vindecarea?

Metoda constelatiilor familiale este o metoda sistemica ce abordeaza nu doar un sistem ca intreg, ci relatiile din interiorul sistemului (familie, grup de munca, grup pe o categorie profesionala, etc.), astfel incat orice parte disfunctionala dintr-un sistem produce efecte asupra intregului.

Asta inseamna ca, spre exemplu, intr-o familie, certurile dintre parinti afecteaza atat calitatea relatiei dintre soti, cat si dezvoltarea psihoemotionala a copilului sau un conflict la locul de munca poate genera perturbari in viata de familie si propria raportare la sine.

Metoda constelatiilor familiale exploreaza dinamicile bazale si, deseori, ascunse in familii si grupuri umane si ofera o noua perspectiva asupra relatiilor din interiorul acestora. In constelatii, perspectiva nu este individuala, cat colectiva deoarece devenim constienti nu doar de noi ca persoana unica, cat si de noi, ca rezultat al unei familii, cu o retea de relatii in sistemul mai larg.

 

Scopul metodei este sa dezvaluie aceste dinamici mai putin constiente si neasteptate din sistem si sa traseze granite sanatoase, bazate pe principiile de baza (apartenenta fara conditii, respect, egalitate de drepturi intre membri).

Cum se lucreaza cu metoda constelatiei familiale?

Termenul de “constelatie” nu are nimic de-a face cu spatiul cosmic, cu astrologia sau cu alte referiri stiintifice. “A face o constelatie”, in cadrul grupului de participanti, se refera la a configura o imagine in spatiu, invitand in diferite roluri (spre exemplu, in rol de “tata”, “mama”, “bunici”, s.a) diversi participanti din grup. In functie de cum sunt pozitionati acestia si de miscarea lor ulterioara se contureaza o imagine cu sens pentru cei implicati, iar aceasta imagine poarta numele de “constelatie”.

In lucrul in grup, clientul are relatii cu toti membrii grupului alegandu-si singur reprezentantii pentru problema pe care a ales sa o lucreze. Grupul are rol de sustinere emotionala si energetica si ajuta clientul sa isi integreze mai multe parti conflictuale din el insusi. Constelatia se afla in campul generat de client, insa facilitatorul il indruma in a-si gasi solutia care ii este benefica si serveste tuturor celor implicati in constelatie, nu doar clientului.

Cum incepe: clientul isi numeste intentia si, ajutat de facilitator, invita reprezentantul intentiei si ai constelatiei, dandu-le un rol. Reprezentantii, din perspectiva pozitiei pe care o au, sunt invitati sa dea curs miscarilor si sa exprime ceea ce simt. Prin miscarile fiecarui membru al constelatiei, clientul primeste informatiile de care are nevoie pentru solutionarea problemei sale. Miscarile reprezentantilor in constelatia clientului fac parte din campul generat de inconstientul individual si familial al clientului, numit si “camp morfogenetic” (Ruppert Sheldrake).

Camp morfogenetic este denumirea data pentru forma oricarui sistem viu, dat din natura si care tinde sa aiba o structura unica, de sine statatoare si autoreglatoare (exemple – campul plantei, al animalelor, al unui habitat vegetal, al oricarei fiinte vii, inclusiv omul cu propriul sau climat familial). In interiorul oricarui camp morfogenetic, orice lipsa semnalata are tendinta de a se repara reproducandu-se pana la scara mica in mod identic (de exemplu, daca lipseste o parte dintr-un organism, imaginea reala apare cu acea lipsa, insa la nivel energetic apare ca intreg).

 

Cine poate participa?

 

Orice adult care se confrunta cu una din problemele expuse mai sus si care doreste sa obtina o ameliorare in ceea ce priveste calitatea vietii sale, in sensul dezvoltarii personale.  Totodata pot participa persoane care au in familie membri cu diferite deficiente si doresc sa ii ajute.

Care sunt beneficiile participarii la grup?

Persoana care isi lucreaza propria dificultate cu aceasta metoda resimte in timp scurt o ameliorare a situatiei sale de viata.

Un atelier de constelatii familiale aduce beneficii nu doar persoanei care isi lucreaza o problema, cat si intregului grup. Empatia si siguranta data de conditiile participarii la grup face ca toate persoanele sa fie solidare si sa beneficieze direct si indirect din munca celorlalti.

Energia creata in grup devine un suport pentru fiecare participant si acest lucru consolideaza increderea si deschiderea catre sine si ceilalti. Metoda constelatiilor face apel totodata la a invata sa ne asumam responsabilitatea propriilor trairi si dificultati date de provocarile vietii si sa le confruntam in mod demn, existand cel putin o solutie pentru fiecare obstacol intalnit si cel putin o lectie frumoasa in spatele fiecarei experiente.

 

In esenta, a fi realist (a fi deschis la adevar, atat cel din propria familie, cat si la situatiile de viata) si totodata pozitiv (a-ti mentine speranta), desi pare dificil, reprezinta atitudinea cea mai constructiva care ne ajuta sa ne autodepasim si sa evoluam ca fiinte umane.

ioana paduraru.jpg
 • Psihoterapeut psihodrama

 • Psiholog clinician

 • Formator

 • Consilier dezvoltare personala

 • Terapeut Bowen acreditat de academia Bowen din Australia 

 • Facilitator al terapiei Iertării- Călătoria 

 • Facilitator Acces Consciosness


Am urmat cursuri de:

 • Facultatea de Psihologie

 • Formare în psihoterapie de grup Psihodrama la asociatia de psihoterapie JL Moreno

 • Curs de psihoterapie practică

 • Curs de formare terapie de cuplu Imago

 • Curs de Formator

 • Curs de consilier dezvoltare personala

 • Curs terapie Bowen în cadrul academiei Bowen Australia 

 • Psihologie cuantică la scoala lui Ramtha

 • Cursuri Radiestezie si inforenergetica

 • Curs medicina energetică

 • Curs Acces Consciousness(The Bars)

Despre mine:

 

De când îmi aduc aminte văd si simt ceea ce lumea din jurul meu nu percepe, fiind în contact cu lumea subtilă. Desi am fost supusa unor controale „de rutina” in urma carora s-a constatat ca sunt perfect sanatoasa si tot ceea ce vad este posibil sa fie plasmuirea imaginativa a unui copil prea sensibil, parintilor li s-a sugerat sa-mi administreze calmante usoare care sa ma ajute sa ma deconectez de la lumea „ireala” pe care eu o percepeam, si care, spuneau medicii, vor duce in timp la dispariţia tuturor „micilor neplăceri”.

 

Multumesc Lui Dumnezeu că părintii mei nu au recurs la această soluţie, lasand Viaţa sa-si urmeze cursul firesc. Am ajuns economist şi am profesat câţiva ani in acest domeniu, desi nu gaseam nicio satisfactie si neregasindu-ma in activitatea pe care o desfasuram. In mine era o dorinta nebuna de a cunoaste Omul sub toate aspectele lui, cu bune si cu mai putin bune, a cunoasterii tuturor parghiilor si mecanismelor psihice care ne determina sa actionam in felul in care o facem. Ca economist am stat intr-un compromis o perioada, facand fara sa-mi dau seama terapie cu mai toti colegii mei, filosofand printre negocieri si bilanturi despre Dumnezeu, rostul nostru in Viata, Iubire sau alte subiecte „de Suflet”. Si pentru ca pe acea vreme eram prinsa in tipare conform carora „trebuia” sa muncesc orice doar ca sa-mi asigur traiul si sa las „bazaconiile” care nu platesc facturi sau tin de foame, am trenat schimbarea pana in momentul in care am intalnit o persoana foarte speciala care uitandu-se la mine mi-a spus: „Te vei duce la cursuri si vei incepe sa te formezi pe alt plan decat cel pe care-l profesezi acum, pentru ca ai calitati deosebite pe care le tii in stare latenta. Ai curajul sa fii ceea ce esti si sa te manifesti in acord cu inima ta!” Am crezut-o si astfel au început căutările mele.

 

Urmandu-mi vocea inimii am parcurs diverse cursuri de spiritualitate şi psihologie pentru a înţelege cu mintea raţională ceea ce eu simţeam şi trăiam dintotdeauna. Odată cu formarea pe plan spiritual, cunoştintele şi cursurile absolvite, m-au ajutat să înţeleg care este drumul meu şi menirea în această viaţă şi… aşa am ajuns la rândul pe care il citiţi acum….

Psihoterapeut Ioana Păduraru

Workshop constelații familiale

Suntem copiii parintilor nostri, dar suntem deopotriva si copiii Universului.

Destinul exista fara sa fie responsabil pentru tot ce ni se intampla.

Ni-l putem oare schimba? Si cat de puternic este liberul arbitru?

Intr-o perioada in care omenirea incearca din rasputeri sa se intoarca la traditii, se pune din nou accentul pe ideea ca fiinta umana participa in mod activ la propria viata, imbunatatirea destinului nefiind permisa decat daca descoperim sensul existentei si al evenimentelor de pe parcurs.

Sa ne descoperim pe noi insine inseamna sa fim mai constienti si sa punem intrebarile potrivite, facand apel la cea mai ascunsa si mai subtila, cea mai profunda parte a fiintei noastre.

Doar asa incercarile prin care trecem se transforma in lumina care sa ne calauzeasca
 

constelatii familiale.jpg

Cunoasterea de sine este prin ea insasi Putere!


„Este imperios necesar ca Femeia secolului 21 sa inteleaga importanta rolului ei real in strategia Vietii, ea fiind pastratoarea cunoasterii stravechi, creatoarea noii vieti, formatoarea viitorului prin felul in care isi educa copilul, deci in esenta - sustinatoarea vietii.

 

Este la fel de necesar ca Barbatul prezentului sa nu mai fuga de propriile emotii si trairi invatand sa construiasca viitorul alaturi de femeie, intelegand ca forta vine din Unime si nu din separare si cu ajutorul iubirii continatoare si sustinatoare se cladesc imperiile stabile si durabile.”

Te invit sa te lasi surprins de o calatorie vindecatoare in trecutul tau transgenerational, trecut atat de prezent in viata ta, manifestat in mod inconstient in toate alegerile pe care le faci! Cu ajutorul constelatiilor vom naviga impreuna in necunoscut pentru a aduce la lumina blocajele din propriul arbore genealogic.

De ce sa faci asta?

Pentru ca atat timp cat informatiile din inconstient raman necunoscute si secretele predecesorilor vor cauta incontinuu un urmas care sa aduca lumina si dreptate in clanul familial, tu, cel din prezent, fiind programat de trecut, nu vei putea manifesta propriile alegeri sau dorinte.Cei care nu-si cunosc trecutul vor blama destinul pentru nenorocul lor.

Psihoterapeut specializat psihodramă Ioana Păduraru

Pentru inscrierea la oricare dintre evenimente, trimite un mesaj pe WhatsApp la numarul de telefon 0771.577.427, cu mesajul - Inscriere Sesiune Constelatii si data sesiunii la care doresti sa participi.

Vei primi personalizat toate detaliile si informatiile de care ai nevoie!

Revelatii Simboluri Transparente.png

Oracolul
Psihoterapeutic

 • Esti in cautare de raspunsuri?

 • Esti psihoterapeut sau practici o alta forma de terapie?

 • Iti doresti sa ajuti cat mai multe persoane sa isi raspunda la intrebari, sa se vindece, sa isi gaseasca sensul in viata si sa aiba parte de revelatii?

 • Citeste mai departe despre un nou instrument psihoterapeutic, unic in lume, ce se bazeaza pe metoda de vindecare si lucru cu Sinele a lui Carl G Jung, dar si mai mult!

 • Instrument de terapie - autocunoastere - psihoterapie - divinatie - introspectie si vindecare

 • Odata ce te conectezi cu el, vei activa intelepciunea interioara, intuitia si capacitatea de auto-vindecare!

 • Se adreseaza direct lucrului cu subconstientul si umbra interioara.

 • Revelatii uimitoare!

Sau poate te intereseaza alte cursuri

Cursuri Astrologie

Autorizat Ocupatia Astrolog, Natala, Karmica, Previzionala, Relationala, Arhetipuri, Tipare

Fie ca vrei sa faci din astrologie o profesie sau fie ca vrei sa folosesti astrologia ca pe un instrument de transformare si dezvoltare personala, cursurile sustinute de catre Barbara Bacauanu iti vor satisface ambele dorinte.​​

Cursuri Tarot

Initiere, Master, Rider Waite, Lenormand

Tarotul este o metoda de a vedea adevarul vietii folosind simboluri mistice si imagini. Simbolurile pot fi folosite ca o modalitate de divinatie, ca un ghid spiritual sau ca un ghid personal, deoarece ele sunt cheia catre trezirea constientei.

Cursuri Psihoterapeutice

Nu esti ce ti s-a intamplat, ci esti cine alegi sa devii

Programe psihoterapeutice profunde care te vor purta pe taramul iubirii, al relatiilor, al copilului interior, al tiparelor comportamentale pentru a dobandi viata implinita pe care ti-o doresti!

Constelatii Familiale

Workshopuri lunare cu participare fizica, Bucuresti

Primeste invitația de a călători în trecutul îndepărtat al familiei pentru a vedea, înțelege și a elibera poveștile nespuse, secretele, evenimentele și trăirile strămoșilor tăi.

Carte

Astrologie Transgenerationala

Cartea combina psihogenealogia cu astrologia intr-un manual complex, ce analizeaza hartile astrale (planetele, zodiile si aspectele) prin prisma sistemelor familiale, a mostenirii transgenerationale si a tiparelor care se repeta in mod inconstient de-a lungul unui arbore genealogic.

Cursuri Numerologie

Aplicata, Natala, Previzionala

Numerologia foloseste numerele pentru a decodifica liniile de destin, pentru a planifica cel mai bun moment al unui eveniment, pentru a identifica cand o situatie este cel mai probabil sa se intample, precum si care sunt cauzele pentru care ceva s-a intamplat!​

Cursuri Evolutie Personala

Realizeaza o schimbare de proportii in viata ta!

Cursuri care iti vor schimba perceptia despre tine, lume, viata si te vor ajuta pe calea evolutiei personale, a cresterii spirituale si a vibratiei.

Cursuri Revelatii

Realizeaza calatoria eroului interior spre desavarsire

Sub categoria Revelatii vei gasi programe introspective, destinate fiecarui aspect al vietii tale, iubirii si abundentei, care se realizeaza cu ajutorul instrumentului psihoterapeutic Revelatii, Simboluri Transparente.

Oracol Psihoterapeutic

Acceseaza constient inconstientul

Un nou instrument psihoterapeutic, unic in lume, ce se bazeaza pe metoda de vindecare si lucru cu Sinele a lui Carl G Jung, dar si mai mult!

Evenimente

Conferinte si Intalniri

Te invitam sa ne fii alaturi atunci cand organizam sau cand suntem invitati la diferite evenimente cu participare fizica!

bottom of page