top of page
Meditatie filmica.png

MEDITAȚIA FILMICĂ
(Filmic Meditation)

Un instrument stiintific complex pentru o transformare totala!

Ce este
Meditația Filmică?

Meditatia Filmica (Filmic Meditation) reprezinta un concept nou de vizualizare, imaginatie ghidata si programare mentala, un instrument de lucru ce vine in intampinarea celor mai inovative si importante descoperiri din neurostiinta - capacitatea unica a creierului de a vindeca corpul, precum si abilitatea sa de a concentra toata energia si informatia primita in materie sau in experiente de viata concrete!

Mii de studii au demonstrat ca activitatea mentala nu este numai produsul sistemului nervos, ci si unealta care il modeleaza. Creierul este plastic, iar aceasta proprietate ii permite sa-si schimbe structura si functionalitatea ca reactie la o activitate fizica sau mentala!

 • Neuroplasticitatea este capacitatea creierului de a forma conexiuni și căi noi și de a schimba modul în care sunt “cablate” rețelele sale.

 • Neurogeneza este capacitatea și mai uimitoare a creierului de a crește noi neuroni Diferite circuite neuronale se formează și se anulează conform experiențelor noastre.

 • Epigenetica, ca o definiție simplificată, este studiul mecanismelor biologice care pot porni și stopa expresia genelor.

Creierul nu face diferenta dintre ceea ce este real si ce este imaginat, ca atare puterea de a simti o realitate neexperimentata modifica starile de perceptie actuale, undele neuronale si sinapsele. Odata inteleasa aceasta capacitate imensa, prin practica sustinuta, multe afectiuni, unele considerate incurabile sau ireversibile, se pot ameliora, se pot echilibra sau se pot vindeca definitiv! Totodata, omenirea intelege ca dispune de o facultate extraordinara – aceea de a programa intreaga realitate! Cei care au folosit aceasta descoperire – oameni de stiinta, doctori si pacienti – au realizat transformari cerebrale uimitoare!

Toate experiențele prin care trecem de-a lungul vieții duc la modelarea și reorganizarea creierului. Unele căi neuronale sunt întărite, altele sunt distruse pentru că nu mai sunt utilizate, în timp ce unele noi se dezvoltă. Creierul este permanent în schimbare.

Neuroștiință
Epigenetică
Neuroplasticitate

Neuroplasticitate.png
 1. Vizualizare

 2. Meditatie

 3. Afirmatii pozitive – dialog interior

 4. Schimbarea gandurilor si a emotiilor

 5. Experimentarea unei realitati noi

Care sunt principalele metodele prin care poate fi influentat creierul si expresia genelor?

Ce conține
Meditația Filmică?

Meditatia Filmica combina vizualizarea activa, mijlocul cel mai direct folosit de neurostiinta pentru a stimula mental neuronii, cu o orchestratie si o regie muzicala de exceptie, pentru a crea senzatii si pentru a oferi creierului un spectacol interior uimitor la care participa activ.

Diferite unde cerebrale caracterizeaza mai multe stari de constiinta. In Meditatiile Filmice sunt folosite unde binaurale, frecvente specifice, muzica ambientala si metamuzica, sunete naturale si efecte auditive pentru a crea stimuli cat mai reali si autentici.

Cum funcționează?

Meditatia Filmica se adreseaza simturilor si emotiilor ca si principale cai de transfer ale energiei catre creier, invitand pe cel ce mediteaza sa participe activ la toate nivelurile - mental, senzitiv, neurologic. Astfel, pentru el, experienta devine totala, deoarece se situeaza pe sine ca protagonist principal in care vede, aude, simte o experienta imprimata cu prezenta si trairea sa.

Vibratia corpului este data de emotiile, starile si gandurile ce sunt continute de el, iar muzica, prin tonalitatea, intensitatea, muzicalitatea sa, are darul de a le influenta si de a le schimba. Ea poate imprima extazul, uimirea, suspansul, exaltarea, bucuria, entuziasmul, speranta, romantismul, iubirea – stari ce elibereaza hormoni ce inunda tot corpul si fiecare celula. Astfel, se elibereaza substante endocrine care modifica toata vibratia corporala, dar si undele cerebrale.

Care sunt beneficiile
unei practici regulate
?

 • Trezeste capacitatea de vindecare si modelare a creierului in mod natural si noninvaziv, prin intermediul cailor senzoriale

 • Modifica configuratia semnalelor ce ajung la creier, deci si structura cerebrala

 • Transforma energia in semnale neuronale

 • Stimuleaza si trezeste circuitele neuronale adormite

 • Poate restabili conexiuni vechi, pierdute și funcții care nu au fost utilizate în timp

 • Îmbunătățește memoria

 • Îmbunătățește abilitățile cognitive generale

 • Reduce simptomele depresiei sau anxietatii

 • Echilibreaza hormonal, elibereaza serotonina, dopamina, endorfine

MF ca parte din programe transformationale

Meditatiile Filmice, alaturi de un program dedicat pe o anume tematica – sanatate, remodelare comportamentala, transformare personala, psihoterapie, schimbarea cognitiilor - reprezinta un instrument complex cu capacitatea de a modifica ordonat si progresiv sine neuronale specifice, de a reprograma intregul circuit mental si emotional. 

Un nou mod de a medita, de a vindeca si de a crea!

Cel ce mediteaza este protagonistul unui spectacol interior, la care participa activ, cu toate simturile, in care regia muzicala de exceptie il transpun intr-o lume vivida a tuturor posibilitatilor, lumea pe care el si-o doreste!

De cine sunt create și cum sunt realizate Meditațiile Filmice?

 • Conceptul de Meditatie Filmica este realizat de Barbara si Florian Ghimpu, parteneri in viata de zi cu zi, dar si in cea profesionala

 • Barbara Băcăuanu - realizator de programe transformationale, fondator Scoala de Stiinte Spirituale

 • Florian Ghimpu - Actor, muzician, regizor si sound editor

 • MF sunt realizate in studioul propriu de inregistrare si editare audio/ video

 • Muzica folosita in meditatii apartine unor mari compozitori internationali ce colaboreaza la acest proiect  

 • Meditatiile Filmice realizate sunt protejate de legislatia romana a drepturilor de autor si proprietate intelectuala

Programe transformaționale cu Meditație Filmică

In cadrul Școlii de Știinte Spirituale sunt active urmatoarele programe de transformare personala cu ajutorul meditatiilor filmice:

Ramai alaturi de noi, urmeaza multe programe noi!

Revelatii Simboluri Transparente.png

Oracolul
Psihoterapeutic

 • Esti in cautare de raspunsuri?

 • Esti psihoterapeut sau practici o alta forma de terapie?

 • Iti doresti sa ajuti cat mai multe persoane sa isi raspunda la intrebari, sa se vindece, sa isi gaseasca sensul in viata si sa aiba parte de revelatii?

 • Citeste mai departe despre un nou instrument psihoterapeutic, unic in lume, ce se bazeaza pe metoda de vindecare si lucru cu Sinele a lui Carl G Jung, dar si mai mult!

 • Instrument de terapie - autocunoastere - psihoterapie - divinatie - introspectie si vindecare

 • Odata ce te conectezi cu el, vei activa intelepciunea interioara, intuitia si capacitatea de auto-vindecare!

 • Se adreseaza direct lucrului cu subconstientul si umbra interioara.

 • Revelatii uimitoare!

bottom of page