top of page
  • Poza scriitoruluiBarbara Bacauanu

FURTUNA SCHIMBARII DE CONSTIINTA

In prezent, lumea in care traim trece prin schimbari dramatice, iar aceste schimbari, oarecum bruste, produc peste tot in jurul nostru foarte multa tensiune, atat la nivelul personal al fiecarui individ in parte, cat si la nivel national sau global.


In prezent, lumea in care traim trece prin schimbari dramatice, iar aceste schimbari, oarecum bruste, produc peste tot in jurul nostru foarte multa tensiune, atat la nivelul personal al fiecarui individ in parte, cat si la nivel national sau global. Lumea de acum 100 de ani este atat de diferita de a noastra, incat te poti intreba cum doar in atat de scurt timp s-a putut face un salt atat de mare, altele fiind acum valorile, structura familiei, tehnologia, modul de a gandi sau de a vedea lucrurile. Totusi, in paralel cu acest avans, totul pare ca se dezechilibreaza, relatiile se destrama, criza financiara isi spune cuvantul, apar noi credinte, oamenii sunt in cautari disperate, suferinta devine tot mai acuta, haosul se instaleaza.


Oare de ce se intampla asta si de ce acum?


Pe cat de simplu pare, totul poate fi redus la numere, iar multe din evenimentele prezentului isi gasesc explicatia in energia ce ne inconjoara, vibratiile numerologice schimbandu-se odata cu constiinta noastra.

Exista astfel cicluri (perioade de timp – milenii, secole, decade, ani, s.a.) in care omenirea invata sa integreze o anumita vibratie, adica un set de calitati, trasaturi si valori, si exista cicluri in care asimileaza o cu totul alta vibratie, complementara sau echilibranta. In momentul de fata asistam la schimbarea dintre doua astfel de cicluri si anume trecerea de la ultimii o mie de ani, guvernati de cifra Unu, la urmatorii o mie de ani, guvernati de cifra Doi. Astfel, multe din problemele actualei generatii pornesc de la neintelegerea dezechilibrului creat de ultimul ciclu si de la neparticiparea in refacerea balansului, necesar ciclului prezent.


Numerele sunt arhetipuri, care au atribute sau caracteristici. Numarul Unu conduce toate lucrurile masculine, Yang, de foc. Numarul Doi guverneaza toate lucrurile feminine, Yin, de apa. Unu este barbatul, tatal, Doi este femeia, mama. Numarul Unu guverneaza logica si ratiunea, in timp ce calitatile lui Doi sunt intuitia si emotia. Unu este raspunzator pentru actiunea directa, Doi pentru cea indirecta sau pentru reactiune. Unu este solo, singur, solitar, iar Doi este social, combinat sau impreunat. Unu conduce, lupta pentru individualizare, suprematie sau afirmare, Doi sustine, coopereaza sau se aliaza.


Daca prin enumerarea tuturor anilor de la 1000 la 1999, cifra Unu este mereu prezenta, incepand cu anii 2000 ea nu mai este necesara, altele fiind de acum incolo vibratiile ce trebuie sa ne domine, pe care trebuie sa le integram sau pe care trebuie sa le manifestam. Suntem inca la trecerea dintre energii, in mijlocul furtunii. Lumii vechi i se pune capat, iar o noua lume ce vorbeste despre avans, evolutie si echilibru sta sa rasara. Pamantul nu mai traieste dupa campul energetic al cifrei Unu, barbatul, individul, creatorul, ci dupa campul energetic al cifrei Doi, femeia si energia ei, mama, partenerul, prietenul, asociatul, colegul, camaradul, complicele, partenerul, colaboratorul, negociatorul, mediatorul, diplomatul, aliatul.


Tot ceea ce a fost construit pe structura cifrei Unu sau persoanele mult influentate de ea, tind acum sa se dezechilibreze, sa se deformeze sub presiunea altei vibratii. Cu cat se va opune mai multa rezistenta in fata schimbarii necesare echilibrului, cu atat vor avea mai mult de pierdut, iar haosul se va instala mai tare! Este nevoie de polul feminin pentru a echilibra toata energia masculina care a luat foarte mult avans in ultimii o mie de ani. Fara Doi nimic nu se mai poate manifesta.


Este momentul in care balansul si echilibrul sunt critice pentru supravietuire; in care emotia si intuitia isi vor gasi locul; in care bunatatea, compasiunea si mila vor avea un palier de desfasurare mult mai mare; cand tot ceea ce a fost ascuns va iesi la suprafata; in care femeile se pot afirma si pot conduce; in care numai ajutorarea celorlalti trebuie sa primeze! Guvernele ar trebui sa coopereze intre ele, sa se sutina si sa se ajute pentru a dobandi presperitatea sau bunastarea. Nu mai pot exista tari care sa aiba prea mult, iar altele care sa nu aiba deloc. Cei ce detineau monopolul sunt indepartati, deoarece nu mai poate exista un singur om, putere, tara care sa conduca sau care sa dicteze.


Tot mai multe relatii bazate pe supunere se destrama, cuplurile in care numai unul domina, numai unul munceste sau numai unul se afirma nu mai pot exista. Ele trebuie astfel sa integreze noile cerinte pentru a putea exista si pe viitor. Vibratia cifrei Doi conduce catre aliante, parteneriate, ajutorare si sprijin reciproc, iar tot ceea ce nu se mai desfasoara pe aceasta structura incepe sa piarda teren, sa se disipe, sa moara.


Arhetipul feminin a inceput sa se evidentieze mai mult in sfera societatii, dreptatea, cauzele umanitare, aliantele internationale, cooperarea si infrangerea ego-ului fiind cerinte ale noului mileniu. Balansul si echilibrul trebuie sa primeze, precum si egalitatea intre sexe. Daca pana acum conta si trebuia sa ne individualizam, acum trebuie sa ne intoarcem fata la ceilalti, sa ne intereseze cel de langa noi, oricine ar fi el.


Sub noua vibratie, Doi, se vor dezvolta mai mult terapiile alternative, cele bazate pe suflet si emotie. Totodata, terapeutii, sfatuitorii, mediatorii, consilierii, psihologii, astrologii… sunt cei care vor ajuta la echilibrarea dintre vibratii. Tot ceea ce a fost imbracat in ratiune si tehnica trebuie imbinat cu emotie si suflet.


Bineinteles ca avem multe de invatat pana in 2999, dar acum trecerea este resimtita puternic, noile vibratii se instaleaza repede si multi nu le inteleg. Daca pana acum nu puteau exista oameni care sa nu aiba cifra Unu in structura lor numerologica, din anul 2000 incoace se poate. Oameni la care ego-ul sau dorinta de a conduce este anulata cu totul si sunt gata sa ofere, sa dea, sa ajute si sa-i sustina pe ceilalti. Sunt copiii nostri, suflete care in trecut au invatat deja lectia lui Unu, iar acum sunt aici pentru a ne ajuta si pentru a ne invata.



* Acest articol este extras din lectiile predate in cadrul cursului de Numerologie natala - Modul II.

69 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page