top of page
  • Poza scriitoruluiBarbara Bacauanu

CORONAVIRUS - Punct si de la capat

Aspecte planetare in acest 2020 sunt multe, iar de la luna la luna, de la perioada la alta, vor fi schimbari in domino, atat la nivel macro, mondial, cat si la nivel micro, in viata fiecarei persoane in parte. Planete importante isi schimba semnul, cuadraturi, retrogradari, intersectii de energii cu impact puternic.

Aspecte planetare in acest 2020 sunt multe, iar de la luna la luna, de la perioada la alta, vor fi schimbari in domino, atat la nivel macro, mondial, cat si la nivel micro, in viata fiecarei persoane in parte. Planete importante isi schimba semnul, cuadraturi, retrogradari, intersectii de energii cu impact puternic.

In nebunia, nebuloasa, ritmul in care exista omenirea anului 2020, in felul in care se raporteaza la mediul in care traieste, este nevoie de o mare schimbare. Schimbare pe care daca nu am reusit sa o intelegem si sa o implementam noi, oamenii, ne-a fost impusa pe repede inainte!

Tabloul descris de aici inainte se bazeaza pe aspectele astrologice din urmatorii doi, trei ani de zile: Saturn in Varsator, Uranus in Taur, Cuadratura Saturn – Uranus, Nodul Nord in Gemeni, Nodul Sud in Sagetator, Saturn trigon Nodul Nord, Pluto in Capricorn si Neptun in Pesti, in cuadratura la axa nodurilor lunare!

1. Poluarea – aerul pe care il respiram – plamanii nostri si ai planetei

Vapoare. Avioane. Tiruri. Camioane. Mijloace de transport in comun. Masini. Fabrici imense. Gunoi. Turism. Toate surse de poluare. In prezent, multe dintre ele stopate, oprite, puse pe pauza. Pentru China, cateva saptamani de non activitate a insemnat, culmea, la nivel national, mai multa sanatate! Smogul de deasupra tarii, ajuns la o cota imensa in 2019, a disparut!

De aici incolo, tarile care au trebuit sa adopte aceeasi masura, au avut parte de un proces de curatare al aerului pe care il respira!

Planeta se scutura, are nevoie de oxigen, are nevoie sa respire, sa infloreasca, sa revina la viata!

2. Intoarcerea la origini

Din dorinta de a acumula, de a-si gasi rostul sau de a supravietui, oamenii si-au parasit locurile natale si au plecat in ... lume. Acum, se inchid granite, se pierd locuri de munca, se reanalizeaza prioritatile. Se vrea acasa, alaturi de familie, de batranii care sunt expusi, de copiii care au ramas singuri. Prietenii se cauta intre ei, se strang randurile sau ... se arata adevarata fata a unor persoane si cad masti. Oamenii se regrupeaza, isi simt si isi analizeaza mai bine relatiile din care fac parte si ce este mai important pentru ei.

3. Ruperea corsetelor

Am acceptat sa facem compromisuri, sa ne vindem sufletul si sa fim sclavii unui sistem. Rutina, program, condica, orar, dead-line-uri, alarme la telefon, salariu, rate, credite, scoala, meditatii, trebuie, trebuie, trebuie, o cursa fara sfarsit pentru bani.

In prezent, multe companii isi inchid portile, oamenii raman fara lanturi si sunt lasati liberi. Multi nu vor stii ce sa faca cu libertatea lor si vor intra in panica, dar altii o vor vedea ca pe o sansa unica de a face, in sfarsit, altceva! Acel altceva care sa ii faca cu adevarat oameni!

Felul in care muncim se schimba. On-line-ul. Putem munci de acasa, de pe malul marii, din gradina, alaturi de cei dragi. Ne putem organiza cum vrem si putem iesi din clasicul tipar de munca de la 8 la 16. Comenzi on-line, cursuri on-line, comert on-line, conferinte on-line, totul on-line. Se vor dezvolta multe gadgeturi si aplicatii noi, toate menite sa ne ajute sa ne reorganizam timpul, sa avem timp, sa ne traim timpul.

Este momentul ruperii unui lant greu, pe care fiecare in parte l-a purtat, in functie de situatia in care se afla – in alta tara, intr-un loc de munca care i-a furat viata, intr-o relatie care nu exista, intr-o zona de confort care nu aduce nicio experienta... oamenii isi dau seama de ceea ce vor cu adevarat si... indraznesc!

4. Ca o consecinta a dezvoltarii on-line-ului, se va pune accent mai mult pe platile on-line, pe banii virtuali, carduri, criptomonede sau alte sisteme care vor aparea. Oricum, ideea de bani sau valoarea banilor se va schimba. Tehnologia, tehnica, internetul va face inca un salt urias, deoarece acesta va fi un mod de viata!

5. Vor pica de pe piedestalul lor mari corporatii, companii, asociatii, firme, ong-uri, colosi, dar se vor naste altele, cu alte conceptii si adaptate noii lumi in care intram. Drepturile omului se nuanteaza, egalitatea intre oameni, in sensul in care nu mai conteaza cine esti, cati bani ai, cat ai invatat, din ce familie te tragi, cate ai realizat in viata. Suntem toti in asta, vulnerabili si expusi in egala masura. Bineinteles, conteaza grija fata de propria persoana, dar si constientizarea care se impune acum, de a avea grija si de altul, oricine ar fi el. A avea grija de umanitate, de noi ca specie.

6. Se schimba credinte, filosofii de viata, dogme, ritualuri. Religia de care apartii nu conteaza in acest moment, dar credinta, forta umana, calitatile interioare, omul va iesi la suprafata in toata puterea lui! Posibil ca ideea de religie sa capete o alta nuanta.

7. Granite, aliante, relatia dintre tari. Multe tratate vor pica, altele se vor repozitiona. Unii vor fi de-o parte a baricadei, altii de alta, unii se vor ajuta, altii vor lovi. Natii care se huleau se vor apropia si altele care erau in echilibru, vor ajunge sa se debalanseze.   

8. Scoala. Sistemul de invatamant greoi, in care copiii sunt obositi, prafuiti si plictisiti va trece si el prin schimbari. Cursuri on-line, video-conferinte, teme transmise pe calculator, grupuri virtuale si metode adaptate noii generatii care va creste intr-o noua lume! Nevoia de a invata altceva, de a ne educa altfel, de a ne scolariza si de a opta pentru ceea ce se invata!

9. Circulatia

Circulatia informatiei. Cuvantul. Ceea ce spunem si felul in care transmitem mai departe ceea ce stim. Sa invatam sa comunicam corect. Sa avem o parere proprie, nu implementata. Sa renuntam la citate, carti, la credinte limitative si sa adoptam o noua perspectiva, care rupe tipare. Cuvantul poate salva sau poate ucide! Cuvantul are forta si vom realiza asta.

Adevar. Asumarea adevarului si aflarea lui. In urmatoarea perioada, multe informatii, secrete vor iesi la suprafata.

Circulatia persoanelor. Transport si turism. Turismul la nivel international se va diminua si se va pune accent pe turismul local, pe descoperirea propriei tari. Se vor reconfigura trasee, conduita in mijloacele de transport, precum si felul in care alegem sa ne deplasam – biciclete, trotinete electrice, skate-uri, vehicole care nu polueaza, perfecte pentru deplasari scurte, dar care nici nu te pun in contact cu alte persoane.

Circulatia marfurilor. Circulatia coletelor, posta, ceea ce se trimite, de unde si incotro.

Reconfigurarea afacerilor internationale.

Toate acestea, scrise pe repede inainte. Voi continua si cu precizari mai scurte, dar mai amanuntite pentru urmatoarele luni in curand!

Per total, este o perioada tulbure, dar minunata.

Este galagie, dar la nivel planetar, este atat de liniste.

Totul se misca in viteza, dar lumea invata sa stea.

Oamenii incep sa se trezeasca, sa se priveasca, sa traiasca si sa se simta.

Planeta se reconfigureaza si ne ofera un cadou imens. Un nou inceput. Punct si de la capat!


45 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page