top of page
  • Ngo Thuy Linh

Aspecte lui Saturn in Casa IV din harta natalaAspecte analizate in acest articol:


  • Saturn in Varsator, Casa IV, in cuadratura cu Luna in Taur, Casa VIII

  • Saturn in Varsator, Casa IV, in cuadratura cu Pluto in Scorpion, Casa II

  • Luna in opozitie cu Pluto


Saturn in Casa IV indica relatii karmice cu parintii, in cazul acesta cu ambii parintii.

Nativul a avut o copilarie lipsita de afectiune. Emotiile lui erau reprimate atat de parinti cat si mai tarziu de sine. Saturn in Varsator arata un mediu familial nestabil, lipsit de emotii, dur, intens, schimbator, cu multe mutari, cu lipsa unuia dintre parinti. Relatia intre parinti era tensionata, relatia intre nativului si parinti era deconectata.


Cuspida Casei IV reiese in 19 grade in Capricorn, ceea ce spune ca familia lui era stricta, nu era flexibila, cu multe reguli, asteptari si limitari. Valorile familiei erau transmise din generatie in generatie fara opuneri si intrebari. Autoritatea parintiilor era incontestabila, cuvantul parintiilor era mai presus decat orice. Emotiile erau nepermise si neacceptate. Supunere absoluta era asteptata de la copil catre parinti sau orice alta persoana mai in varsta.


Totodata Saturn conjunct cu Lilith in Casa IV sugera ca nativul are legaturi stranse, karmice cu familia lui. Nativului ii este greu sa se detaseze de familia sa, sa fie pe cont propriul. Nativul este atasat atat de puternic, incat renunta la planurile si visele personale pentru familia sa, decizia nefiind a lui. Identitatea nativului este nedespartita cu identitatea familiei. Nu exista limitele sanatoase, totul se intampla in convietuire interdependenta.


Nativul nu are incredere in sine, devine auto-critic, are asteptari de la sine foarte mari, nu isi permite sa faca greseli. Nu accepta pe sine, nimic nu e destul de bine. Vocea parintilor devine vocea lui interioara.


Convingeriele limitative sunt adancite inca din timpuri stramosesti si sunt transmise mai departe catre nativ.. Saturn in Varsator conjunct cu Lilith arata dorinta si tendinta de a se elibera de acest bagaj cu blocaje, frici, credinte limitate care nu apartin acestuia. Prin transformare intensa, prin trairile emotiilor, prin introspectie, se poate echilibra Saturn.


Nativul intelege ce inseamna responsabilitate, isi asuma reponsabilitatile de mic, se maturizeaza foarte devreme, uneori chiar devine un parinte pentru parintii lui. e


Luna in Taur arata ca mama nativului este grijulie, o figura protectiva. Sacrificiul este sinonim pentru mama - face totul pentru familie sau pentru copii, chiar daca asta presupune suferinta, reprimarimarea nevoiillor si a dorintelori. Ea urmeaza traditiile familiei, ingrijeste casa, are focus principal pe copii. Face orice pentru a pastra familia. Asuma in totalitate doar rolul de mama. Desi nativul a trait in mediu familial inconsecvent, el vrea o familie stabila, vrea sa-si puna baza pe identitatea lui. Cauta confortul fizic si emotional. Siguranta lui in timp devine o prioritate. El va cauta casa si familia lui.


Totodata Luna in Taur in Casa VIII cauta stabilitate emotionala, iar Pluto in opozita cu Luna dezechilibreaza puternic planul emotional. Nativul poate experimenta leagane emotionale, stari emotionale puternice. Pluto intensifica foarte mult aceste emotii. Nativului ii poate parea greu de stapanit aceste stari, dar o data ce emotiile sunt intelese si accceptate, acesta dezvolta abilitati puternice - intuitie, clarviziune, claritate. Emotiile devin puterea lui transformatoare.


Pluto in Casa II se afla la domiciliul, in cuadratura cu Saturn spune ca nativul are dificultati de a see valoriza pe sine, de a identifica propria identitate, seta limitari sanatoase. Il este frica sa faca greseli, se abate de la reguli. Poate devine foarte anxios in legatura cu parereilee celorlalti. Pluto cu aceste aspecte intensifica friciile nativului. Frica de abandon, frica de detasare, frica de a fi vazut, frica de vulnerabilitate, frica de a lasa zidurile jos, frica de subtilitati..


Nativul cauta sa umple goluri din suflet cu bunuri materiale. Balanseaza intre a cheltui prea mult fara sa tina cont de resursele disponibile si a economisi bani in mod foarte strict. Pluto in cuadratura cu Saturn arata ca nativul munceste foarte mult, si nu stie cand sa se opreasca, are tendinta de a avea burn-out si frustrari financiare. Furia reprimata, sexualitate reprimata, rusinea, aduc nativului doar blocaje financiare.


Daca friciile sunt intelese si depasite, Pluto in opozitia cu Luna aduce setea de a explora lume spirituala, dobandire abilitatilor extrasenzoriale, clarviziune, intuitie, conectare cu lumile subtile. Cunoasterea Sinelui devine un obiectiv important in viata nativului. Nativul se conecteaza cu Sinele, unde isi va gasi locul, misiunea lui in lumea asta. Aici incepe calatoria nativului spre vindecare, detasare si echilibrare.


Recomandare este ca nativul sa isi identifice starile emotionale, sa le accepte si sa le traiasca. Sa contureze identitate lui pe baza propriilor nevoi si dorinte. Sa fie mai bland cu sinele, sa se accepte mai mult. Sa se impace cu mama si cu tatal prin iertare si iubire, prin conectare si intelegere. Sa isi devina propriul parinte la nevoie. Sa exploreze sexualitatea. Convingeri limitative trebuie identificate si abandonate. Sa se detaseze in limite sanatoase. Sa isi dobandeasca valoarea de sine.
Ti-a placut articolul? Lasa un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

Etichete:

86 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page