top of page
  • Maria Manuela Gabor

Axa Nodurilor Lunare in Berbec – Balanta - iulie 2023 – ianuarie 2025Pe data de 18 Iulie 2023, la foarte putin timp dupa producerea fenomenului de Luna Noua, la ea acasa, in Rac (acesta se va produce pe 17 Iulie 2023) imediat, vom avea unul dintre cele mai importante evenimente astrologice ale acestui an - Schimbarea Nodurilor Lunare , mai

exact , Axa Nodurilor Lunare , se va muta cu Nodul Nord in zodia Berbecului si Nodul Sud in zodia Balantei.


Din punct de vedere stiintific aceste Noduri Lunare in astrologiei sunt punctele orbitei Lunii in care aceasta traverseaza ecliptica , traiectoria Soarelui pe cer . Punctul in care ea traverseaza ecliptica din emisfera cereasca sudica spre emisfera cereasca Nordica se numeste nod ascendent , cel in care ea , Luna, o traverseaza din emisfera nordica spre cea sudica se numeste nod descendent.


Axa dintre cele două Noduri este numită Axa Nodală sau Axa Dragonului, iar miscarea, retrograda, a Nodurilor este de aproximativ 2  o  pe luna sau 3′ pe zi. Revolutia completa a Nodurilor Lunare in jurul Pamantului se face in aproximativ 18 ani . Cele doua Noduri sunt mereu in opozitie unul fata de celalalt, deplasandu-se, deci, simultan. Daca, de exemplu, Nodul Nord (Nodul Ascendent, supranumit şi Capul Dragonului ) se afla la 9 0 Sagetator ,

Nodul Sud (Nodul Descendent, supranumit şi Coada Dragonului ) se va aflala 9 0  Gemeni .


Axa Dragonului se misca in jurul cercului zodiacal, facand o rotatie completa si ajungand la pozitie initiala intr-o perioada de 18 ani. Aceasta inseamna ca experimentam o intoarcere a nodurilor la varstele de 18, 36, 54 ani, varste foarte importante in destinul personal cand, ne putem confrunta cu probe de incercare sau evenimente foarte importante in vietile noastre .


La jumatatea miscarii de revolutie, adica la varstele de 9 , 27, 45 , 63 de ani , Nodul Nord se situeaza peste Nodul Sud si invers. Este un moment de balansare karmica si reflectie asupra comportamentelor karmice care sunt in conflict cu actualele noastre nevoi pentru a evolua. Liberul arbitru este diminuat si suntem pusi fata in fata cu linia destinului nostru . Aici , la aceste varste, pot aparea provocari in existenta actuala , astfel ,ni se aminteste

calea pe care trebuie sa mergem pentru a ne implini menirea .


Nodurile lunare sunt considerate niste fire invizibile care unesc intre ele existentele succesive ale vietii umane, Nodul Sud are forma unui vas ☋ - cel care acumuleaza , tot ce am acumulat din vietile anterioare , Nodul Nord are forma unei potcoave sau a unui munte ☊ , indica scopurile spre care tindem in aceasta viata, obiectivele spre care ne indreptam in aceasta viata .


Nodurile lunare fiind corelate cu Luna, corpul ceresc cel mai apropiat de noi, avand cea mai mare influienta asupra vietii noastre cotidiene, automat si acestea capata o imprtanta deosebita in harta noastra natala .


Nodul Nord ( Dharma ) reprezinta lectia pe care o avem de invatat in aceasta viata iar Nodul Sud ( Karma ), reprezinta directia din care venim , care este povestea noasta , ce am facut in vietile anterioare , asta in cazul in care crezi ca exista vieti anterioare, si pentru cei care nu cred in vieti anterioare, ce am facut gresit sau de ce am ales sa ne “agatam ” gresit , in

aceasta viata . Insa, definitia ezoterica ne spune ca Nodul Sud reprezinta experietele pe care le-am dobandit in vietile anterioare iar Nodul Nord reprezinta lectiile vibrationale pe care nu le-am facut inca , pe care nu le-am asimilat inca si pe care, trebuie sa le lucram , sa le aprofundam si sa le intelegem in aceasta viata a noastra .


Nodul Nord este de natura Jupiteriana , adica benefic, aducator de oportunitati , generator de karma pozitiva , orientat catre expansiune si viitor, catre evolutie spiritual , cu credinta in Dumnezeu. El ne arata directia ce trebuie urmata in aceasta viata , cheia avansarii si misiunea pe care o avem pe acest pamant. Glifa sa este deosebit de sugestiva, asemanandu-se cu muntele ce trebuie urcat, Nodul Nord ne indica ce trebuie sa facem pentru a devein mai fericiti , mai sanatosi , mai impliniti .


Zodia si casa in care se afla Nodul Nord lunar , reprezinta sansa dar si modalitatea care ni se da pentru a putea evolua, dezvoltandu-ne in mod echilibrat calitatile . Reprezinta locul in care ne-am propus sa ajungem fiind lectia noastre esentiala de viata. Pozitia in semn si in casa a planetei care guverneaza zodia Nodului Nord indica in ce sector de viata putem avea cea mai importanta evolutie si ce gen de experiente ne sunt necesare pentru a progresa .


Nodul Sud ( Karma ) ne spune despre trecutul nostru , el reprezentand bagajul nostrum karmic , un exces pe care l-am adus cu noi din alte vieti . Nodul Sud – cheia trecutului nu descrie doar unele din vietile noastre trecute , ci si o ambianta generala , rezultatul ideilor noastre, al atitudinilor noastre, al alegilor si trairilor din alte vieti. Pentru unii, Nodul Sud

reprezinta o baza sigura ,un teritoriu cucerit , pe cand pentru altii , este o sursa de erori dureroase, ale lor, din vietile anterioare sau ale stramosilor lor, erori de care trebuie sa se elibereze, aici fiind cheia intelegerii multor probleme, tensiuni , slabiciuni, frici , nemultumiri.

In sens invers Nodului Nord, pozitionarea Nodului Sud, alaturata influentei Saturniene, va sugera dificultatile si limitarile cu care ne confruntam, testele la care suntem supusi datorita trecutului nostru al anumitor structurari interioare care se opun adoptarii unei directii de viata care ne este acum favorabila. Saturn, seniorul karmei, adica rece si drept, impartial

si corect, poarta catre trecutul karmic .


Pozitia in semn si in casa a planetei ce guverneaza zodia in care se afla Nodul Sud arata sectorul de viata in care trebuie sa ne confruntam cel mai mult si cel mai acut cu karma noastra , el mai poate fi numit si controlorul karmic al vietilor trecute .


Daca Nodul Nord duce la cresterea spirituala, Nodul Sud ne va ajuta la evolutia personala, el nu indica o experienta gresita sau ratata, inseamna genul de experienta care ne ajuta , care ne pregateste pentru o experienta superioara. Acesta faciliteaza acest gen de crestere daca folosim ceea ce ne-a invatat pentru a implini cerintele casei in care se afla Nodul Nord si pe

care , vietile trecute , le-a neglijat .


Mai trebuie spus ca aspectele dintre Nodurile Lunare si planete contin informatii despre modul in care suntem ajutati sa evoluam.


Casele zodiacale descriu vibratia si povestea generala , in timp ce semnele arata

influenta.


Nodul Nord in casa 1/Nodul Sud în casa a 7-a: Vei compensa orice datorie karmica în casatorie/parteneriat. Cu alte cuvinte, urmareste lectiile pe care le aduce fiecare relatie.


Revenind la momntul actual, mai exact in 18 Iulie 2023 , cand Axa Nodurilor lunare va trece pe Axa Berbec – Balanta ( NN- in Berbec – NS in Balanta ) , pozitia acestei Axe va ramane in zodiile Berbec-Balanta pana in data de 11 Ianuarie 2025 .


Perioade cand Nodul Nord a mai fost in Berbec:


  • 25 Ianuarie 1949 – 26 Iulie 1950

  • 19 August 1967 – 19 Aprilie 1969

  • 6 Mai 1986 – 2 Decembrie 1987

  • 26 Decembrie 2004 – 11 Iunie 2006


Sa vedem ce ne indica acest ingres al Nodului Nord in Berbec, Berbecul fiind si prima zodie a Zodiacului . Este ca si cum am lua-o de la zero ,un moment de inceput total de drum!


Intrarea Nodului Nord în semnul Berbecului ne aduce o energie dinamica si pasionala. Berbecul, primul semn al zodiacului, este cunoscut pentru curajul sau, entuziasmul si determinarea de a actiona. Aceasta influenta ne indeamna sa ne ascultam instinctele si sa ne urmam pasiunile cu hotarare. Este un moment potrivit pentru a ne asuma riscuri, a initia noi proiecte și a ne exprima creativitatea fara inhibitii. Nodul Nord in Berbec ne indeamna sa ne conectam cu forta noastra interioara si sa exploram noi aspecte ale personalitătii noastre pentru a ne atinge potentialul maxim.


Pe de alta parte, intrarea Nodului Sud in semnul Balantei aduce cu sine o chemare la echilibru si armonie. Balanta, semnul reprezentat de simbolul echilibrului si justitiei, ne invita sa reflectam asupra relatiilor noastre si sa gasim un echilibru intre propriile noastre nevoi și cele ale celorlalti. Este momentul sa ne confruntam cu modelele karmice nesanatoase in ceea ce priveste relatiile si sa le eliberam pentru a ne construi relatii autentice si echilibrate.


Nodul Sud arata obisnuinta, ceea ce stim cel mai bine sa facem, iar Nodul Sud in semnul Balantei arata ca este posibil sa avem tendinta de a depinde de altii, de parerile lor, de a cauta implinirea printr-o relatie inainte de a gasi implinirea prin noi insine. Pe de alta parte, ne provoaca sa ne concentram asupra intelegerii si acceptarii de sine, precum si asupra gasirii unei armonii interioare, care se va reflecta in mod pozitiv in relatiile noastre cu

ceilalti .


Intrarea Nodurilor Lunare in semnele Berbec și Balanta aduce cu sine oportunităti si provocari specifice pentru fiecare dintre noi. In functie de semnul nostru zodiacal și de configuratia personala a nasterii, vom simti aceste influente in mod diferit. Este important să fim deschisi si constienti de mesajele pe care universul ni le transmite prin aceste Noduri Lunare si sa fim pregătiti sa le integram in viata noastra. Acum , ni se pot deschide porti catre explorarea de sine si catre manifestarea autentica a potentialului nostru. Sa fim deschisi la aceste influente cosmice si sa abordam cu curaj si incredere transformarile pe care le aduc in viata noastra.


Pe durata acestei perioade, avem ocazia de a ne transforma si de a evolua spiritual. Energia dinamica a Berbecului ne incurajeaza sa ne asumam riscuri si sa actionam in directia visurilor noastre, in timp ce echilibrul si armonia Balantei ne aduc liniste si intelegere interioara. Este un moment prielnic pentru a ne conecta cu adevarul nostru interior si a ne indrepta catre o viata autentica, in care ne simtim impliniti si echilibrati.


In timpul acestui tranzit, vom deveni cu totii mai razboinici si independenti (Berbec) debarasandu-ne de dependenta de ceilalti (Balanta).


Acest tranzit nodal este destul de subtil dar poate fi simtit in mod clar in timp, deoarece dureaza aproximativ 18 luni. Nodul Nord in Berbec este totul despre gasirea sinelui.


Este cea mai buna perioada pentru a ne arata si evidentia adevarata noastra valoare, sa ne gasim fericirea in noi insine, sa ne pese mai mult de ce este in interiorul nostrum si de ce vrem noi cu adevarat de la noi si de la ceilalti.


Ca o concluzie, in ce priveste aceasta perioada a tranzitului Axei Nodurilor Lunare Berbec – Balanta , va trebui sa fim atenti la cum vom putea armoniza energia Berbecului si a Balantei , Berbecul avand verbul “Eu sunt “ pe cand Balanta se referee mereu la “Noi ” . Va trebui sa lucram mult mai intens asupra ideii de apropire, cooperare si armonie in relatii . Pe de alta

parte , ca un paradox, va trebui sa avem puterea sa actionam cu curaj , sa putem scapa de dependenta de ceilalti, de cei care ne impiedica sa fim noi insine , asta acolo unde va fi cazul . Vom avea nevoie sa stim cine suntem noi, dincolo de relatiile noastre , dar , fara sa uitam sa pastram termenii unei cooperari armonioase si constructive .


Urmatoarele 18 luni le vom avea la dispozitia noastra pentru a ne recapata increderea in noi ,pentru a ne contura mai bine ca indivizi , pentru recapatarea integritatii noastre, in aceasta perioada putand gasi o cale de mijloc intre propria identitate ( Zodia Berbecului ) si relatiile cu ceilalti (Zodia Balantei).


Depinde de noi ce si cum vom alege , cat de repede si de bine ne vom rezolva temele din trecut si cat de frumos vom pune noi baze Dharmei noastre!Autor: GABOR MARIA MANUELA, cursant program formare profesionala cu specializarea astrolog, promotia 1/ 2023


Ti-a placut articolul? Lasa un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

Etichete:

55 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page