top of page
  • Lupu Florentina-Raluca

Axa relatiilor Berbec - Balanta si dansul planetelor in calatoria evolutiei


Din dorinta de a avea relatii implinitoare, manifestand sinele in forma sa cea mai inalta ,de a renunta la co-dependenta si pana a ajunge la o manifestare armoniosa, asa cum cere balanta in varianta ei echilibrata, trecem prin transformare cu toata presiunea ei, cu amprentele, cicatricile, lectiile, fricile, invatamintele, binecuvantarile si toate darurile acestui proces.


Din naturalul (Nodul Sud in Balanta in Casa 7, NS - bagajul Karmic ) de a avea atentia indreptata catre ceilalti, de a le asculta nevoile, durerile, dorintele, de a-i sustine, de a fi langa ei, de a-i pune in lumina, cu bucuria de a le pune zambete pe chipuri, cu perseverenta, chiar si cu pretul de a te indeparta de tine, slujind (cu Luna in Fecioara) chiar si pana la descompunere, viata te invita, iti intinde mana sa te duci catre a experimenta Nodul Nord, Destinul (NN in Casa 1 in Berbec), a cunoasterii de sine, a autonomiei, a independentei, a descoperirii /invatarii a cine esti si ce vrei, ce iti place si ce nu iti place. A invata sa ai limite sanatoase, a te exprima autentic, a fi invingator.


Fiind necunoscut, nu stii daca sa pasesti (Nodul Nord in Berbec ,Casa 1) cu incredere, cu indrazneala, sa te aventurezi, uneori simtindu-te inghetat, impietrit, blocat, alteori prea grabit, impulsiv, constientizezi ca viata este intr-o continua curgere, un flux care te poarta cu ea si daca esti priceput/ pregatit sau nu, putand simti ca e destul de dura uneori. Ne invita spre a invata din calitatile berbecului, de a fi pionieri, de a indrazni, de a gasi drumul, de a fi luptatori, cuceritori.


Si ce ne doare? Este oare rezistenta noastra la schimbare?


Ori credem ca toti ceilalti sunt de vina? Ori modelul relatiei vazut in copilarie si perpetuarea lui si in relatiile noastre? Ori daca nu sunt parintii, atunci partenerii, sau daca nici partenerii, atunci noi? Si atunci ce sa mai intelegem???


Dar si impotivirea vine cu darurile ei prin repetarea situatiilor care ne invaluie, ne surprinde uneori cu scenarii care mai devreme sau mai tarziu ne duc la constientizarea ca ne vorbeste despre aceleasi lectii repetate pana ajungem sa le integram, sa le acceptam si sa mergem mai departe.


A invata cine esti nu inseamna a uita de ceilalti.


In procesul invatarii, cand schimbul nu este echilibrat atat noi cat si ceilalti suntem in conflict, fiecare uitandu-se acum doar la nevoile lui actionand din EGO. Si leziunile continua sa apara, iar cu un Kiron in gemeni in casa 3, se evidentiaza si rana de comunicare, comunicarea blanda si asertiva fiind cheia care poate descuia si cele mai rigide si bine inchise usi catre inimi, fiecare inima fiind in esenta ei caldura, maretie si iubire.


Cand acesta este un blocaj frustrea contureaza tabloul in culori inchise, triste, furtunoase, sumbre, intrand in conflict cu un Ascendent si un Mercur in Pesti care vrea sa dea tabloului culori in nuante de poveste. Aceasta poate rupe bucati din tine, insa te pune la treaba sa iti reamintesti ca esti intreg, sau sa cresti acele parti din tine pana se aliniaza cu tine cel matur, intreg.


In timp ce inveti, o cuadratura intre Mercur in Pesti si Uranus te poate amuti, incremeni, te poate lua si pe tine prin surprindere cand crezi ca ceea ce vrei sa exprimi o poti face cu usurinta si defapt te poate si impietri. Si din nou se activeaza durerea ca relatiile cele mai apropriate sufletului dar si oricare alte relatii uneori se pot simti in aer, o explozie care te trimite catre introspectie si lucrul cu sine.


In procesul de vindecare ne intalnim din nou cu emotiile noastre (Luna), cu fricile si umbrele apasatoare (Luna Neagra), cu ranile (Kiron), cu felul in care actionam (Marte), cu felul in care comunicam (Mercur), cum avem grija de resursele nostre ,cu felul in care iubim si ne cunoastem valoarea de sine (Venus), cu lectiile, blocajele, karma, dar si lucrurile facute cu responsabilitate si disciplina (Saturn), cu psihoterapia, idealurile, si cu visele noastre (Neptun), cu avansul si eliberarea (Uranus), cu transformarea (Pluto) si cu stralucirea (Soarele).


Desi prins in acest tumult viata/ destinul vine in intampinare cu un cadou, cu un plus de noroc si sansa (Jupiter conjunct cu Nodul Nord si in steluim cu Soarele, in Berbec in Casa 1), cu oportunitatea de a straluci, de a fi vital, cu elevare de sine si expansiune, cu afirmare.


Procesul vindecarii, al experientelor si al evolutiei sunt tinute in brate de o mare inteligenta care ne da repere prin astrologie, cat si prin alte stiinte si practici, meditatie si regresie (scufundare in inconstient (Casa 12 si Pesti)), psihoteratie si calatorii astrale (Neptun), inveti si intelegi ca totul se intampla pentru tine si viata este un dar, un joc, si fiecare experienta ajuta la construirea puzzle-ului. Si cand privim din postura de observator intelegem ca totul este interconectat, TOTUL este Dumnezeu, si noi toti suntem unul si totul este un joc , un joc al lui Dumnezeu cu el insusi.


Si totul este in esenta iubire, o iubire neconditionata, eterna, vindecatoare, implinitoare in toate formele ei si cu un joc al mintii creind scenarii care ne navigheaza printre planete, dimensiuni, spatiu, pana uitam cine suntem si pana ne aducem aminte din nou. Si cautarea este UNIUNEA, locul de acasa in care TOTI suntem UNUL, separarea fiind doar o iluzie.


Autor: Lupu Florentina-Raluca, cursant program formare profesionala cu specializarea astrolog, promotia 1/ 2023


Ti-a placut articolul? Lasa un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

Etichete:

97 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page