top of page
  • Poza scriitoruluiBarbara Bacauanu

Cartile de Tarot inversate

Cartile inversate aduc mai multa profunzime si mult mai multe informatii decat daca am lucra doar cu cartile in pozitie dreapta. Pentru a le intelege semnificatia, nu este nevoie sa se invete definitiile a inca 78 de carti, ci sa se inteleaga principiile dupa care cartile inversate lucreaza. O carte inversata nu arata ceva rau si nici inversul interpretarii unei carti in pozitie dreapta


Cartile inversate aduc mai multa profunzime si mult mai multe informatii decat daca am lucra doar cu cartile in pozitie dreapta. Pentru a le intelege semnificatia, nu este nevoie sa se invete definitiile a inca 78 de carti, ci sa se inteleaga principiile dupa care cartile inversate lucreaza. O carte inversata nu arata ceva rau si nici inversul interpretarii unei carti in pozitie dreapta. Cele patru modalitati de interpretare ale unei carti in pozitie inversata 1. Energie este internalizata, intoarsa catre interior 2. Prea multa sau prea putina energie – extreme 3. Energie blocata 4. Imagine cu susul in jos Metoda 1 – Energie Internalizata Fiecare carte de Tarot arata o energie, o vibratie, o situatie.

Cartea de Tarot in pozitie dreapta arata o energie indreptata catre exterior, catre ceilalti, o experienta din mediul inconjurator sau in relatia cu alte persoane. Pe de alta parte, cartea de Tarot in pozitie inversata, arata o energie indreptata catre interior, catre propria persoana; este intima sau secreta. De exemplu – Imparateasa in pozitie dreapta ar putea arata grija fata de altii, iar in pozitie inversata arata grija fata de propria persoana. Pentru a simplifica, se ia interpretarea de la cartea in pozitie dreapta si se adauga: „pentru sine” sau „in interior”.

Nu exista in acest fel bun sau rau, ci doar modalitatea prin care energia este exprimata.


Daca intr-o etalare apar mai multe carti drepte, atunci consultantul are de- a face cu situatii externe, pe care trebuie sa le rezolve, fiind implicate mai multe persoane. Daca intr-o etalare apar mai multe carti inversate, atunci consultantul are de-a face cu propria persoana, acolo sunt problemele si situatiile pe care trebuie sa le rezolve, acolo trebuie sa schimbe, sa vindece, sa elibereze ceva. Metoda 2 – Prea multa sau prea putina energie

O carte de Tarot inversata poate arata o energie nebalansata, prea putina, lipsa sau in exces. De exemplu, Regina de baghete in pozitie dreapta arata o persoana cu incredere in sine, care se bucura de viata sociala. Atunci cand este in pozitie inversata, ea poate fi prea increzatoare in sine si dominatoare, in special cu cei cu care se inconjoara (energie in exces) sau poate fi foarte timida si retrasa in societate (prea putina energie). Persoana care deschide cartile il poate intreba pe consultant: cum esti in prezenta altora, prea timid sau iti doresti sa iesi in fata? Ca atare, identifica repede despre ce este vorba. Indiferent de situatie, consultantul trebuie sa isi puna intrebarea – cum echilibrez aceasta energie? Ce am de facut pentru a nu mai fi asa?

Metoda 3 – Energia blocata Cartea in pozitie inversata poate arata existenta unui blocaj in a exprima ceea ce simbolizeaza ea in pozitie dreapta.

Metoda 4 – Imagine rasturnata Daca privim unele carti cu imaginea inversata o sa observam repede si o alta perspectiva.

De exemplu, in cartea Zece de spade, pare ca sabiile cad din spatele persoanei – ceea ce arata ca durerea pe care a simtit-o se aproprie de sfarsit si ca in curand va fi vindecata.

La fel, in Asul de monede, banii pica din mana si nu sunt sustinuti la fel cum sunt in pozitie dreapta.


* Acest articol a fost preluat din lectiile predate in cadrului cursului Tarot Initiere - Dialoguri cu Sinele. Obtine diploma de tarotolog. Diploma de Tarot. Lectii de Tarot. Curs de Tarot.759 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page