• Barbara Bacauanu

Cartile de Tarot inversate

Cartile inversate aduc mai multa profunzime si mult mai multe informatii decat daca am lucra doar cu cartile in pozitie dreapta. Pentru a le intelege semnificatia, nu este nevoie sa se invete definitiile a inca 78 de carti, ci sa se inteleaga principiile dupa care cartile inversate lucreaza. O carte inversata nu arata ceva rau si nici inversul interpretarii unei carti in pozitie dreapta


Cartile inversate aduc mai multa profunzime si mult mai multe informatii decat daca am lucra doar cu cartile in pozitie dreapta. Pentru a le intelege semnificatia, nu este nevoie sa se invete definitiile a inca 78 de carti, ci sa se inteleaga principiile dupa care cartile inversate lucreaza. O carte inversata nu arata ceva rau si nici inversul interpretarii unei carti in pozitie dreapta. Cele patru modalitati de interpretare ale unei carti in pozitie inversata 1. Energie este internalizata, intoarsa catre interior 2. Prea multa sau prea putina energie – extreme 3. Energie blocata 4. Imagine cu susul in jos Metoda 1 – Energie Internalizata Fiecare carte de Tarot arata o energie, o vibratie, o situatie.

Cartea de Tarot in pozitie dreapta arata o energie indreptata catre exterior, catre ceilalti, o experienta din mediul inconjurator sau in relatia cu alte persoane. Pe de alta parte, cartea de Tarot in pozitie inversata, arata o energie indreptata catre interior, catre propria persoana; este intima sau secreta. De exemplu – Imparateasa in pozitie dreapta ar putea arata grija fata de altii, iar in pozitie inversata arata grija fata de propria persoana. Pentru a simplifica, se ia interpretarea de la cartea in pozitie dreapta si se adauga: „pentru sine” sau „in interior”.

Nu exista in acest fel bun sau rau, ci doar modalitatea prin care energia este exprimata.