top of page
  • Poza scriitoruluiBarbara Bacauanu

Soarele si LunaSimbolistica Soarelui


Cuvinte cheie: vitalitate, strălucire, energie, bucurie, extrovertire, viață, solaritate, patern, expresivitate, încredere, optimism, lumină, zi, tată, lider, sine/ ego, vanitate, orgoliu/ boală sau lipsă de energie


Soarele este simbolul vieții, sursa luminii și a iluminării, bucuria de a trăi și forța de a străluci, partea masculină a Universului, tatăl, autoritatea și liderul.


Soarele reprezintă Sinele și individualizarea lui, întoarcerea la centru și găsirea esenței interioare. El este un imbold al încrederii în sine, al purității interioare și al copilului divin, deoarece lumina și căldura sa imprimă optimism, speranță și vitalitate.


Totul se învârte în jurul Soarelui, care poate fi un lider înțelept sau un despot condus de un preaplin.

Inversată, imaginea poate sugera lipsă de vitalitate, neîncredere în propria persoană, introvertire, absența bucuriei sau a dorințelor personale.


În alt registru, se poate referi la faimă, ascensiune socială sau decădere din funcție.Simbolistica Lunii
Cuvinte cheie: interior, intim, suflet, subconștient, receptivitate, pasivitate, matern, mamă, fertilitate, emoție, introvertire, noapte, întuneric, preoteasă, familie, zonă intimă


Luna este simbolul intimității, al sufletului, partea feminină, nevăzută a Universului, mama și marea preoteasă. Ea vorbește despre dorințe interioare, secrete, emoții, despre acele lucruri pe care le dezvăluim doar celor foarte intimi, familiei.


O lună bine definită se caracterizează prin blândețe, receptivitate, empatie, instincte materne puternice, fertilitate și stabilitate interioară, pe când una în dezechilibru poate fi capricioasă, schimbătoare, manipulatoare, dependentă emoțional, dominată de emoții negative - tristețe, melancolie, anxietate, depresie sau iluzii.


Arhetipul Lunii vorbește despre familia, căminul, casa din planul fizic, dar și despre trecutul karmic sau despre familiile de suflete.


În funcție de combinația în care apare, poate fi o reprezentare a mamei, bunicii sau a unor situații ce survin pe linie maternă.


Simbolistica Soarelui si a Lunii este extrasa din cartea Revelatii - Simboluri transparente. Citeste mai multe despre simboluri aici.


Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page