top of page
  • Maria Trandafira Misalea

LilithIn acest eseu vreau sa vorbesc despre misterele si partile ascunse ale lunii negre, Lilith.


In mitologie gasim ca Lilith este prima sotie a lui Adam dar reprezentata sub forma unei vrajitore, indisciplinata, salbatica,asociata cu un demon sau ca o femeie libera si rebela, care decide sa fuga din paradisul lui Adam pentru a nu se supune dorintelor lui.


In astrologie Lilith reprezinta partea noastra salbatica, care respinge regulile societatii de a fi supusi si nórmele care ne cer sa cenzuram insinctul nostru animal pe care toti il avem in noi.

Daca observam tranzitul lui Lilith nu face decat sa oscileze inainte si inapoi ca un pendul in cercul zodiacal. Oscileaza inainte si inapoi aproximativ 15 zile,variind gradele de fiecare data cand o face(intre 24º si 40º).


Lilith sta 9 luni intr-un semn zodiacal,si strabate intregul cerc zodiacal in 9 ani,dar faptul ca “sta” nu e ceva care se poate spune despre Lilith din cauza rebeliunii ei,ea mereu pleaca.

O putem vedea cum intra si iese dintr-un semn zodiacal datorita marei capacitati pe care o are de a oscila ca un pendul,reprezentand Luna care se indeparteaza si acea parte din noi care vrea sa evadeze .


Avand in vedere principiul de pendulare, mi se pare curioasa interpretarea care se face a nodurilor lunare ,Nodul Nord este considerat ca bun si Nodul Sud ca rau, adica ne spune ca e rau sa respingem o parte sau alta ca sa nu pìerdem echilibrul.Nodurile sunt ca doi dusmani opusi, unde unul e bun si celalalt e rau.


Principiul pendularii ne reveleaza ca orice lucru oscileaza intr-o directie promite o miscare de aceeasi intensitate si in partea opusa,ca nu este o parte buna sau una rea ci echilibrul intre ele sau lipsa echilibrului.


In viata unei femei, Eva(Luna) si Lilith(Luna Neagra) reprezinta doua aspecte ale personalitatii. Sunt femei mai mult Eva si femei mai mult Lilith, in care Eva reprezinta femeia adaptata traditionalismului,in care se ofera intereselor colectivului, partenerului, familiei. In partea afectiva antepune iubirea la pasiune, prefera sa traiasca iubirea de lunga durata decat sa experimenteze intensitatea de un moment de pasiune. In schimb, Lilith reprezinta partea mai salbatica care se gaseste in fiecare femeie si puterile femenine care par paranormale, care are capacitati telepatice, vizionare si magnetice .


Unde se localizeaza Lilith in harta noastra ne arata zona reprimata sau pedepsita, dar pe de alta parte reprezinta si piedicile,cum spune legenda Lilith se ocupa sa impiedice nasterile copiilor, si inceputurile oricarui lucru, de asta se relationeaza cu frustrarile si pedepsele, dar daca acceptam ira si razbunarea ei, o putem transforma intr-o forta descomunala orientata sa deschida drumurile doar de dragul de a vrea sa le tranziteze.


Lilith se simte mai mult atrasa de ce este imposibil decat de ce este posibil, pe partea improductiva decat pe partea productiva, dar functia ei nu este de a ne impiedica evolutia dorintelor noastre ci de a ne pune la incercare gradul nostru de autenticitate si sinceritate cu noi insine pentru ca de aici o sa nasca realitatea in care o sa traim .


Principiul de pendulare ne spune ca extremele lucreaza impreuna. Daca ceva ne provoaca respingere,se genereaza si partea opusa, adica obsesia.


Aici este unul din principalele conflicte ale omului, in cautarea conceptului pozitiv, de obicei alegem unele caracteristici si respingem celelalte, pastrand in memoria subconstienta ceea ce respingem de noi insine in timp ce ne agatam de caracteristicile ce ne plac si ne fac sa ne simtim valorosi. Asta da putere a ceea ce respingem, pentru ca ce pastram in subconstientul nostru are foarte mare impact in vietile noastre si o sa apara in vietile noastre in mii de feluri pana cand o sa integram acea umbra sau lectie care am ales-o in aceasta viata.


*


In harta mea natala Lilith se afla in casa 6 in Scorpion facand aspecte de trigon cu Luna Pesti casa 11 si Jupiter Rac casa 2 si Patrat cu Venus Varsator casa 10 si Sextil cu Soarele, pot sa spun ca in viata mea personala am simtit ca partea emotionala am stiut sa o controlez chiar daca am fost intotdeauna foarte profunda emotional si intotdeauna cand am iubit cu adevarat pe cineva am ajuns pana la profunditatea iubirii si am scos tot ce e mai bun si mai rau din relatii dar intotdeauna am terminat cu un sentiment pozitiv orice final de iubire care in realitate iubirile adevarate pe care le-am simtit dealungul vietii( care au fist putine) pot spune ca inca mai arde un foc de iubire si recunostinta pentru ce am trait in acele momento ale vietii mele si asta cred ca se datoreaza trigonului dintre Lilith si Luna.


Trigonul lui Jupiter din casa 2 si Lilith, pot sa spun ca eu cam toata viata am avut bani dar mereu i-am cheltuit repede(stiu ca e din cauza opozitiei Jupiter Uranus si Jupiter Soare), dar niciodata nu mi-au lipsit banii multumesc Lui Dumnezeu, deci cred ca tot Lilith a “lasat-o mai moale” ca sa nu o duc chiar rau si a imbunatatit ea situatia si ma face sa atrag banii, si patratul Lilith-Venus Varsator 10 cred ca a contribuit la faptul ca ma simt fara control cand am bani si ii cheltui fara sa le ofer valoarea pe care o au cu adevarat, pentru ca banii sunt energie, eu pierd aceasta energie facand cumparaturi pentru lucruri care ma fac sa ma simt mai frumoasa pentru ca simt ca aceste lucruri imi dau mie valoare,dar de fapt asta nu e asa, e doar efectul patrat Venus-Lilith, si cand o sa invat sa integrez si sa accept ca valoarea mea nu tine de banii cheltuiti pe lucruri care eu cred ca imi ofera mie valoare, atunci o sa am bani si o sa vina la mine cu mai mare usurinta, pentru ca o sa ii cheltui pentru lucruri care cu adevarat aduc un plus in viata mea, nu doar iluziei mele de a arata ceva, ca o carcasa frumoasa pe dinafara, dar fara inteles pe dinauntru. De asemenea acest patrat cam toata viata mea m-a tinut pe loc sa nu imi deschid ceva pentru mine, dar acum ca am inteles totul mai bine, lucrez la un magazín de haine online care stiu ca o sa aiba succes pentru ca asta imi propun si astrele ma ajuta.


Sextilul Soarele-Lilith cred ca ma face sa fiu o persoana magnética,stiu ca sextilul e un aspect mai slab dar este un aspecto pozitiv si asta imi aduce un plus in relatia mea cu mine insumi, imi vad si imi accept partile mele intunecate si intotdeauna oscilez intre partea pozitiva si negativa si le imbin pe amandoua, de exemplu stiu ca sunt o persoana foarte controlatoare si stiu ca mereu vreau sa stiu tot mersul in relatie, in casa, la locul denunca si sa fie totul in ordine( casa 6 casa fecioarei) dar constientizez de multe ori ca asta e doar o umbra a mea si ca trebuie sa accept si ca nu le pot sti pe toate si sa las lucrurile sa curga de la sine, si aceasta combinatie functioneaza foarte bine in viata mea si pot sa spun ca atunci cand constientizez acest lucru ma simt mai relaxata si totul merge mai fluid in viata mea .

In concluzie o iubesc pe Lilith si o accept asa cum este ea pentru ca fara ea nu as fi cine sunt si nu as simti atat de profund emotiile si sentimentele care sunt pana la urma sensul vietii.


Autor: Maria Trandafira Misalea, cursant program formare profesionala cu specializarea astrolog, promotia 1/ 2023


Ti-a placut articolul? Lasa un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

Etichete:

58 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page