top of page
  • Adina Ioana Chiripuci

Luna in Balanta – o poveste despre ascensiunea sociala


De-a lungul istoriei, multe femei au devenit faimoase scriind romane de mare anvergură, militând pentru pace, pilotând avioane sau chiar tratând boli incurabile. Dar nu întotdeauna această notorietate a fost acordată datorită unor criterii pozitive. Spioane1, dame de companie2 sau femei care au clătinat monarhii3,4 , toate sunt reunite de același aspect, luna în zodia balanței. Simbolistica acestei planete în conturarea profilului feminin este crucială. De la copilărie la maturitate, luna transformă materia în simțuri, hrănindu-și propria lume interioară. Este descrisă atât de putere, cât și de frică, iar descifrarea ei reprezintă cheia către intimitatea unor femei care au schimbat istoria.


Pe 19 iunie 1896 se năștea, fără niciun act care să ateste asta, Wallis Simpson. Atât ascendentul cât și luminariile, aflate în semne de aer, evidențiază un caracter greu de suspus unor reguli sau norme sociale, tendința acestuia fiind de a inova și revoluționa domeniile în care activează. Ascendentul în vărsător îi oferă nativului o curiozitate față de lumea exterioară, sprijinită de o inteligență ieșită din comun, adeseori asociată genialității. Natura sa libertină poate fi frapantă, iar manifestările, atât în plan personal, sexual cât și interuman șochează societăți și generații întregi. Imaginea nativului cu ascendent în vărsător poate stârni controverse atât ca apariție cât și ca aspect fizic, existând până în prezent întrebări cu privire la masculinitatea, ieșită din comun pentru acele vremuri, a lui Wallis, despre care se presupune că suferea de un sindrom androgin.


Soarele se află la ultimele grade ale unui semn mutabil, zodia gemenilor, alături de alte doua planete personale și două planete transpersonale. Guvernată de Mercur, această zodie aduce un talent oratoric excepțional însoțit de un discurs șarmant, greu de trecut cu vederea. Relatările istorice confirmă influența, uneori nefastă, pe care Wallis Simpson o avea asupra femeilor din jurul sau și cu atât mai mult asupra bărbaților, flirtul și personalitatea sa extrovertită fiind principalele atribute care au facilitat ascensiunea sa în înalta societate.


Datorită caracterului mutabil al acestei zodii, multe capitole din viața acestei personalități au fost încheiate cu promptitudine, lăsând loc unor schimbări definitorii parcursului său (ex. cele două divorțuri, pătrunderea în familia regală). Prezența acestor planete în casa 4 atrage atenția către importanța familiei și a originilor în destinul lui Wallis, dar și o posibilă exacerbare a acestui aspect al vieții sale, în ochii publicului. Deși se naște într-o familie cu origini distinse, dar aflată într-un conflict intern, destinul lui Wallis ia o turnură neașteptată la numai cinci luni de la venirea sa pe lume, atunci când tatăl sau moare, generând declinul familiei. Acest aspect, alături de cele două căsnicii nereușite, dar și firea ei volubilă o fac pe Wallis să se afle într-o căutare perpetuă a propriei identități, printre oameni ai înaltei societăți, dorința de a-și asigura un statut și experimente sociale care într-un final o aduc în proximitatea familiei regale, care o resping. Tema casei 4 revine, principalele motive pentru care nu este acceptata în rândul regalității fiind originea sa americană și divorțurile prin care a trecut, alături de zvonurile despre înclinațiile sale sexuale neobișnuite, toate acestea putând fi considerate un bagaj karmic pe care aceasta l-a acumulat.


O cheie importantă în înțelegerea personalității și motivațiilor sale este poziția lunii în balanță, în casa 8, în aspect de opoziție cu marte. Luna ne arată, în primul rând, copilăria nativului și experiențele care l-au modelat, acestea fiind un punct de pornire pentru modul în care va aborda viața mai târziu. O copilărie cu lipsuri materiale, marcată totodată de absența unui părinte poate induce unui copil teama de a fi singur, de a nu aparține unui cerc social.


Luna în Balanță este o poziție comunicativă, sociabilă, care oferă oamenilor din jur sprijin, așteptând la schimb relații umane pe care se poate baza. Ele sunt atrase de prestigiu și de o viață privilegiată, dar aceste dorințe le pot face co-dependente și nesincere în abordarea lor față de cei din jur. Teama de singurătate pe care o experimentează în copilărie le va aduce mai târziu nenumărați prieteni și cunoștințe care le pot satisface nevoia de validare, dar cu toate acestea, relațiile de dragoste sunt complicate, având nevoie lângă ele de o persoana cu care pot funcționa într-o simbioză perfectă. Pentru a obține un trai abundent și o viață cât mai ușoară, nativii sunt dispuși să se mintă pe ei înșiși și pe cei din jur, modelându-și personalitatea pentru a fi pe placul celui care trebuie cucerit. Afirmarea în cercul social este vitală iar găsirea partenerului perfect necesită timp, dar odată ce aceste condiții sunt îndeplinite, nativul se va agăța cu toată puterea de cel care îi va oferi siguranța unui cămin și loialitate eternă.


Poziția acestei luni în casa 8 indică comportamente deviante și atitudini toxice față de cel iubit, despre Wallis Simpson scriindu-se că obișnuia sa își umilească soțul atât fizic cât și verbal, demasculinizându-l și controlându-i deciziile în funcție de propriile dorințe. Caracterul dominant pe care și l-a impus asupra regelui i-au stârnit acestuia o puternică obsesie față de Wallis, care într-un final l-a determinat să abdice de la tron.


Luna în această casă poate genera pentru nativ relații de pe urma cărora poate suferi mult, dar din punct de vedere emoțional reprezintă un punct de mare intensitate, legăturile pe care acesta le formează fiind unice și foarte intime iar receptivitatea față de nevoile partenerului este ridicată, lăsând impresia ca sunt persoana ideală pentru celălalt. Experimentele din zona sexualității pot începe de la o vârstă fragedă, iar în unele cazuri ajung până la sadism, escapism sexual sau fetish-uri.


Marte în casa a doua sugerează o afinitate a nativului pentru câștigurile materiale care adeseori sunt corelate cu energia sexuala. Dorința de a-l poseda pe celălalt sexual sau de a-i folosi resursele materiale poate fi des întâlnită. Aspectul negativ pe care îl are cu luna întărește comportamentele sexuale deviante, dar pune preț pe loialitatea celuilalt, fidelitatea fiind o condiție esențială pentru acești nativi.


În concluzie, aspectele și pozițiile analizate susțin tema ascensiunii în rândul familiei regale, evoluția acestei personalități în rândul claselor sociale fiind incontestabilă. O sub-temă poate fi considerată hipersexualitatea acesteia, deosebit de controversată, dar fără de care mariajul cu regele poate nu ar mai fi existat, iar succesiunea la tron a familiei regale a Angliei ar fi fost alta.
1. Josephine Baker

2. Anna Nicole Smith

3. Wallis Simpson

4. Meghan Markle


Autor: Adina Ioana Chiripuci, cursant program formare profesionala cu specializarea astrolog, promotia 1/ 2023


Ti-a placut articolul? Lasa un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

Etichete:

19 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page