top of page
  • Costache Ana

Luna in harta natala a copilului si influenta mamei asupra lui


Luna este planeta care inchide sau deschide noi cicluri de experiență din viața unui individ. Influența sa este foarte puternică și ne poate ajuta în îndeplinirea dornițelor doar crezând în puterea ei.


Luna face parte din categoria planetelor personale, își are domiciliul în Rac și reprezintă sufletul. Este tainică, misterioasă, exprimă sentimente materne și are un impact deosebit asupra oamenilor, planeta sufletului, emoțiilor , subconștientului. Aceasta ne arată felul în care ne exprimăm emoțiile , latura materna, calitațile materne, emoțiile și trairile reprimate in inconștient.


Organele guvernate de lună sunt: stomacul, sânii, apa din corp, esofag, piept, suc gastric, hormoni.


Luna ne poate da indicii în legătură cu personalitatea și influența mamei în viața copilului în funcție de semnul zodiacal în care se află:


Luna in Berbec poate reprezenta o mama curajoasă care insuflă copilului independență, curaj, spirit de initiativă, energie, ce înseamnă competiția, îl poate ajuta să devină deschizător de drumuri, să aibă spirit de lider. În același timp poate fi o mamă destul de dominantă, care se pierde ușor cu firea , incăpățânată, impulsivă. Copilul are nevoie ca mama lui să fie veselă , energică, să îi susțină ideile, să-i ofere liberate, încredere în el.


Luna în Taur poate reprezenta o mamă care insuflă dorința de avuție, gelozie, echilibru, placerea pentru frumos, valoarea muncii grele. Copilul are nevoie ca mama lui să-i ofere dragoste, îmbrățișări, să fie constantă în păreri, să-i ofere spațiu personal, să nu-l grăbească, să-i ofere cadouri.


Luna în Gemeni poate reprezenta o mamă care îi insuflă dorința de comunicare , evoluție scolară, dualitate, încredere în sine, să fie mai extrovertit. În același timp daca nu este bine aspectată poate fi o mamă care barfește, inconstantă, nervoasă, grabită. Copilul are nevoie ca mama lui să-l susțină oricând, să discute cu el orice, să fie sursa lui de informare.


Luna în Rac reprezintă genul de mamă care insuflă spirit matern, familism, sensibilitate, inteligență emotională , politețe, este o mamă ocrotitoare și plina de compasiune. Copilul are nevoie ca mama lui să îl facă să se simtă în siguranță, să fie tandră și afectuoasă, sa-i păstreze secretele, să-i ofere încredere.


Cu o Luna în Leu copilul poate învăța de la mamă încrederea în sine, poate avea o stima de sine crescută, spirit de inițiativa și de conducator, dar poate devenii și egoist fața de ceilalți, să fie vorba doar despre el în relații, impulsivitate, gelozie. Mama trebuie să îi susțină creativitatea, să îl laude , să îl lase să-și demonstreze personalitatea și caracterul.


Luna în Fecioară reprezintă arhetipul de mamă de la care copilul poate învața disciplina, consecvența, ordinea, îl ține de mic pe langă ea și îl îndrumă în treburile casnice, dar fără echilibru îl poate duce în extrema perfecționismului, criticii, ipohondriei și pesimismului. Mama tebuie să fie grijulie, să îl lase să învețe de la ea, să poată conta pe ea.


Luna în Balanță , mama insuflă echilibru, iubire față de sine și față de ceilalți, apreciera celor din jurul său, comunicare, umanitate, îl învață bunele maniere, stil vestimentar, sa fie cochet/ă, relații bune cu ceilalți, empatie, dar în același timp îi poate pune pe ceilalți înaintea nevoilor sale.


Luna în Scorpion poate reprezenta o mamă care îi insuflă copilului sexualitate, curaj , profunzime, pasiune, intimitate, în același timp poate exista un risc de masochism, manipulare prin sex, gelozie, sadism, posesivitate.


Luna în Sagetator, mama îi poate influența copilului curaj, optimism, suflet de aventurier, plăcerea de a calatori, sinceritate, comunicare, dorința de cunoaștere, spontanietate, dar și inconștiență, grabă , ironie.


Cu Luna în Capricorn copilul poate prelua de la mama spiritul de conducator, de a fi realist, ambitios, inteligent, cu picioarele pe pământ, corect, serios, loial, disciplinat , în același timp copiii cu aceasta poziție pot fi duri, severi, sceptici, fară emoție, fără empatie, critici.


Luna în Vărsător copilul poate invăța de la mamă libertate, emancipare, independență, prietenie, viață mondenă, dar poate transmite și inconstanță, imprevizibilitate, rebeliune.


Luna în Pești , copilul poate învăța de la mama romantism, idealism, compasiune, empatie, receptivitate, imaginație, sensibilitate, intuiție, dar și confuzie, frică, instabilitate emotională.Ti-a placut articolul? Lasa un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

Etichete:

112 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page