top of page
  • Beatrice Dîrlea

O calatorie prin harta natala


Experiențele și provocările pe care le-am întâmpinat în ultimii ani, mi-au stârnit interesul de a mă cunoaşte pe mine ȋnsămi, de a mă ȋntelege mai bine si de a mă redefini acolo unde este cazul. După ce am parcurs mai multe etape în cunoașterea și înțelegerea astrologiei, am început să-mi pun tot felul de întrebari, cum ar fi:


· de ce există atâtea puncte de vedere câți oameni sunt?

· când adevarul este unul singur?

· de ce dacă mai multă lume asistă la același eveniment, fiecare îl povestește si îl explică altfel?

· ce anume face să fim atât de diferiți etc.


Explicații ar fi multe, care țin de caracterul fiecăruia, de personalitatea lui, de gradul de cultură și nu în ultimul rând de precondiționarea gândirii mai ales în primii „șapte ani de acasă” și mai târziu de sistemul de învățământ, de anturaj, de interese, etc.


Tema eseului “O călătorie prin harta natală” pornește de tocmai de la întrebările de mai sus, de la fascinația mea pentru Astrologie și de la dorința mea de puncta gradul de cunoaștere a propriei hărți natale în urma parcurgerii celor șase module de curs (faptul ca am ajuns să-mi cunosc harta natală, implicit pe mine însămi).


Mă fascinează Astrograma (ca desen), este unică pentru fiecare persoană, este ca o carte de identitate. Este interesant alcatuită grafic, prin două cercuri concentrice, unul mai mic în mijloc si unul mai mare în exterior, unde sunt delimitate zodiile și sunt menționate planetele în poziția în care erau în momentul nașterii noastre. Este ca o criptogramă, ca un mesaj codat pe care ai vrea să îl descifrezi, dar nu știi de unde să începi. Așadar, m-am hotărât să mă „așez” în mijlocul astrogramei mele și să privesc de jur împrejurul ei. Întâi mi-au „sărit în ochi” acele linii (cuspide) care delimitau Casele Astrologice. Arătau ca 6 clepsidre care se intersectau în centrul unde stăteam eu și mă întrebam dacă există vreo direcție prestabilită de curgere a evenimentelor de la o polaritate la cealaltă polaritate a caselor, sau evenimentele se desfășoară aleator? Sunt de părerea că într-o știință exactă nimic nu este aleator dacă ști care este regula de funcționare, dar orice curgere este declanșată dinspre valoarea cea mai mare, spre valoarea cea mai mică a două potențiale diferite (curgerea oprindu-se atunci cand cele 2 potențiale devin egale, deci în echilibru). Deoarece Casele Astrologice ocupă două zone opuse ale astrogramei, eu văd aceste zone opuse ca două fețe ale aceleiași medalii, adică două zone complementare, care te ajută să înțelegi unde este zona de echilibru dintre ele. Așa cum stăteam eu în centrul astrogramei mele, mă simțeam într-o zonă de pace și echilibru, care mă făcea să mă simt bine. Dar cine stapânește oare acest centru al astrogramei? Deoarece orice sistem solar are în centru său Soarele care coordonează toate planetele sistemului, m-am gândit că locul unde stăteam eu era locul Soarelui. Eu m-am născut în zodia Taurului, cu Soarele poziționat în primul grad al zodiei.


Uitându-mă spre astrogramă, am constatat că Soarele este poziționat foarte aproape de cuspida Casei a 5-a, dar totuși (practic) în Casa a 4-a. Ce știu eu despre zodia Taurului? Că este o zodie de Pamânt, înclinată spre „a avea”, deci spre a realiza ceva concret în plan material. Este guvernată de Venus, și prin urmare iubește artele, stabilitatea financiară si tendința de a-și îndeplini orice dorință! Aceste caracteristici sunt cele mai importante pentru mine și probabil că se manifestă atât în evenimentele Casei 4, dar mai ales al Casei 5.


Soarele meu este în conjuncție cu Chiron și amândouă sunt în cuadratură cu Marte, din Leu, Casa 8. Marte în Leu oferă o atitudine de „comandă” (ca un general) și poziția lui în Casa 8 conduce la pierderi prin agresiune, furturi, de asemenea, un al șaselea simț sporit și înclinații mistice. În plus, zodia Leului este coordonată (guvernată) de Soare. E clar, cred eu, că de câte ori „voi bate din picior” și voi striga în gura mare „că așa vreau eu” voi avea parte de o pierdere. Mai observ că poziția Soarelui meu în zodia Taurului nu este prea fericită, deoarece este în cuadratură cu domiciliul lui clasic, in Leu. O primă concluzie pentru mine este că nu trebuie sa fiu excesiv de autoritară și să-mi impun dorințele cu orice preț, deoarece voi fi mereu penalizată de pierderi! Pe de altă parte, Soarele meu este în trigon cu Saturn, care denotă că moderația și cumpătarea (limitarea) dorințelor mă conduc pe drumul cel bun.


Privind din nou în jurul astrogramei și întorcându-mă la „clepsidrele mele”, constat că axele Caselor 1-7 (eu-ceilalți) (Săgetător-Gemeni) și 4-10 (familie-profesie) (Berbec-Balanță) marchează 4 puncte cardinale Est-Vest și Nord-Sud, exact ca în geografie unde fiecare locație se definește prin coordonate legate de cele 4 direcții. Știu că aceste Case Astrologice sunt foarte importante, deoarece ele definesc sistemul psihic al omului și în felul acesta, o analiză mai atentă a acestor 4 zodii, poate explica într-o oarecare măsură și diferențele de opinie, sau de cultură, sau de comportament dintre oameni. În cazul meu aceste 4 direcții sunt 2 de Foc și 2 de Aer, pe când Soarele este plasat în elementul Pământ. Constat că îmi lipsește din sistemul psihic elementul Apă și dacă mă uit mai atentă la repartiţia Caselor constat că zodia Peștilor și zodia Fecioarei nu conțin nici o Casa (zodii interceptate), iar zodiile Taur și Scorpion conțin fiecare câte 2 Case Astrologice. Acest lucru mă anunță că trebuie să-mi însușesc calitățile zodiilor Pești (Casa 3) și Fecioară (Casa 9) și să nu rămân blocată în zodiile Taur (Casa 5) și Scorpion (Casa 11). Interesant este că pe linia Caselor 4 și 10 se află și Linia mea de destin (NN in Balanță și NS în Berbec). Linia mea de destin îmi transmite același mesaj ca și cuadratura dintre Soare și Marte. NN (Nodul Nord) este guvernat de Venus, ca și zodia Taurului și NS (Nodul Sud) este guvernat de Marte, cel care imi pune „bețe” în Roata Soarelui! Trebuie să învăț să fiu cooperantă, să țin cont de părerea fiecărui membru al colectivității din care fac parte și să las în urmă tendința de a domina, de a mă impune, de a conduce. Trebuie să lucrez mai mult cu mintea mea și să o fac să perceapă corect toate culorile emoțiilor pe care apoi să le pot exprima clar și cu empatie față de cel căruia îi vorbesc.


Stând în centrul astrogramei mele, mi s-a părut că sunt observatorul unui ceas cu foarte multe limbi. Fiecare planetă se deplasează pe cadran cu viteza ei marcând diverse evenimente. Din când în când unele „limbi” ale ceasului astrologic se întâlnesc în același punct (aspect de conjuncție), marcând ceva foarte important. În momentul nașterii mele Pluton și Luna erau la același grad în Balanță, Pluton spunându-i „la ureche” Lunii: „te voi ajuta să-ți transformi sensibilitățile și feminitatea, dar trebuie să înveți din evenimentele pe care le voi crea în viața ta”, iar Chiron tocmai depășise Soarele cu 4 grade, deci îi șoptise deja că va avea grijă să îl ajute să își îndeplinească menirea în viața mea prin a realiza ceva concret și durabil!


Sunt în această călătorie de 15 ani și la fiecare an mă simt complet diferită, astrologia oferindu-mi cea mai clară direcție către autocunoaștere (de fiecare dată când decojești un strat, descoperi o nouă versiune a ta). Învăț mereu mai multe despre mine, cresc în încredere, renunț la tiparele care nu mă mai servesc și înțeleg ce limite trebuie să stabilesc, practic îmi răspunde la veșnica intrebare de ce? (așa înțelegând de ce o situație din prezent este conectată la evenimente din trecut), dar și deschiderea pe care astrologia mi-a oferit-o către alte instrumente de autocunoaștere (human design, tarot, numerologie, constelații familiale). Astrologia demonstrează că totul este holografic, că o aceeași informație se găsește în mai multe locuri și aspecte și depinde numai de noi ca să-i descifrăm mesajul.


Autor: Musteata Violeta Antoanela, cursant program formare profesionala cu specializarea astrolog, promotia 1/ 2023


Ti-a placut articolul? Lasa un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

Etichete:

44 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page