top of page
  • Poza scriitoruluiBarbara Bacauanu

Revelatii, Simboluri transparente - Legatura cu psihologia


Arhetipurile reprezintă cheia către descifrarea poveștii personale și către înțelegerea tiparelor după care ea se clădește: cine ești, ce te motivează, de ce îți place un anume tip de partener și nu altul, de ce acționezi așa, de ce ai ales o anumită profesie, de ce gândești într-un anume fel, de ce nu obții succesul dorit, de ce, de ce, de ce. Ele explică cine ești în cele mai mici amănunte!


Acest lucru este posibil deoarece totul este format din energie: orice arhetip sau simbol este impregnat cu o frecvență vibrațională unică, precum și orice persoană deține o semnătură energetică proprie. În momentul în care toate se întâlnesc și persoana mânuiește cărțile, energiile simbolurilor care rezonează cu tiparul său se atrag magnetic și se așază conform acestuia.


Ordinea în care au fost așezate imaginile în cartea de față descrie perfect cercul vieții și al evoluției sinelui, precum și toate etapele unui proces terapeutic sau transformator. Astfel, persoana ce lucrează cu ele se poate regăsi într-unul dintre personaje, precum și într-unul dintre scenariile ce se aseamănă cu experiența sa de viață

Vizionarea lanțului secvențial descris de poveste și meditația asupra sa îi va conferi acesteia revelația de care are nevoie pentru a obține claritate asupra parcursului ce îl are de făcut în viitor și al rolului pe care îl joacă în prezent.


Călătoria Sinelui


Universul, viața sau orice experiență începe cu Unitatea (1), adică cu sămânța energiei masculine, ce se divide în Dualitate (2), pântecul energiei feminine, complementarul și opusul său. Din uniunea sau ciocnirea celor două ia naștere produsul lor, Trinitatea (3), evoluția sau conscecința. Cele două energii primordiale conțin în ele însele și arhetipul Soarelui (4) și al Lunii (5), adică al tatălui și al mamei. Împreună, formează Floarea vieții (6), din care se nasc toate posibilitățile de manifestare ale experiențelor umane.


În plan fizic, povestea personală începe demult, de la Rădăcinile (7) arborelui genealogic, din a căror sevă se formează toate ramurile sale și în care sunt întipărite toate credințele și trăirile predecesorilor. Alături de rădăcini, Copilăria (8) și Cunoașterea (9) sunt cele trei elemente majore din care se compune Persona (10).

La rândul ei, persona se împletește din cele două manifestări ale sufletului, Animus (11) și Anima (12), personalitatea bărbatului și a femeii. Cei doi se vor găsi și se vor atrage după frecvența Inimii (13) fiecăruia și se vor lega în Uniune (14) pământeană și divină.


În situația în care animus și anima celor doi nu sunt pe deplin și corect dezvoltate, în care bărbatul și femeia nu și-au integrat și recunoscut cele două părți sufletești sau în care partenerii nu s-au desprins de rădăcini, uniunea se va transforma în Identificare (15). Identificare cu un ideal, cu o imagine, cu o emoție, cu celălalt. Viața și relația vor continua în rutina și din inerția acestui tipar, conducându-se plafonat conform Stâlpilor realității (16): o profesie aleasă, o casă, o familie, un loc de muncă sigur, un statut, responsabilități cotidiene, până ce se construiește, cărămidă cu cărămidă, Zona de confort (17) perfectă, asupra căreia este trasat cel mai pozitiv Filtru (18), cel al credinței că viața nu are nevoie de mai mult!


Dar pentru că viața este făcută întru evoluție permanentă, această zonă de confort va fi zdruncinată într-un final de o forță din exterior, de mâna destinului, Karma (19) sau de o ispită, orice formă ar lua ea, Lilith (20). Ele vor trezi din amorțire pasiunea, emoția și gândurile, adică Erotismul (21) și Omul vitruvian (22), întruchipările simțurilor umane. De aici încolo, nu pot exista decât două direcții: înapoi în zona de confort sau înainte în necunoscut, între cele două fiind doar o chestiune de Alegere (23) personală!


Mai departe, atunci când mintea este răvășită și sufletul slab, când este nevoie de mai mult pentru a se învăța lecția vieții și pentru a se produce o transformare conștientă, ispita va influența alegerea prin tot felul de tertipuri și Farmece (24) personale, pentru ca Focusul (25) să fie ațintit numai asupra ei. Într-o Iluzie (26) totală, îmbătat(ă), animus sau anima, se va sui pe tronul strălucitor al Coliviei de aur (27). Prinzătoarea a fost făcută și Nodul (28) s-a creat.


În această nouă poveste, ca în oricare alta în care forma și nu conținutul a primat, va exista mereu zona dintre Ce vezi și ce nu vezi (29). În umbră zace aceeași Rană (30) de la rădăcini, ascunsă și mereu Reprimată (31), ce dictează același Pattern (32) la infinit și adaugă cărămizi Zidurilor (33) din ce în ce mai înalte. Din nou în aceeași zonă de confort trasată, karma își face iar simțită prezența, de data aceasta sub forma unei Salvări (34) sau a unui Dreamcatcher (35), care să înlăture farmecele ispitei. Ridicarea vălului va face ca persoana să-și vadă chipul real în Oglindă (36), iar imaginea reflectată să trezească din adormire monstrul Frustrării (37). El va urla, va măcina și va provoca durere, până când lumea creată iluzoriu își va găsi Finalitatea (38) în colaps, într-un întuneric total.


Atunci când în exterior este numai negru și nimic nu mai are sens, singura direcție corectă nu poate fi decât spre interior, iar Cheia (39) salvatoare în acest sens este Introspecția (40)! Prin meditație conștientă se deblochează Amintirile (41) și se pășește pe tărâmul Subconștientului (42), unde, prin Comunicare (43), va fi revelat Adevărul (44).


De multe ori, adevărul poate elibera și vindeca instant, dar totodată, nemilos și crud în ceea ce spune, poate provoca Tristețe (45) amară și Izbucniri (46) năvalnice în interiorul minții și al sufletului. În încercarea de a riposta, de a se revolta sau de a se ascunde de el, persoana va îndrepta Săbii (47) tăioase în toate direcțiile, atât către restul lumii, pe care o va considera vinovată, cât și împotriva ei însăși. Dar din acest război nimeni nu va ieși câștigat, iar pentru a dobândi înțelegere și pentru a evolua cu adevărat, Hades (48), tărâmul fricilor, al suferințelor și al demonilor interiori, va trebui traversat!


Cu fața întoarsă și cu Protecția divină (49) alături, va începe lungul drum al Procesului transformator (50), ce implică atât Rațiune (51), adică minte logică, analiză și prezență, cât și Iertare (52), deci suflet și emoție, în egală măsură. La finalul său, Pasărea Phoenix (53) va renaște din propria-i cenușă și se va înălța în zbor prin Ușa deschisă (54) a noii șanse la viață ce i-a fost oferită. După Eliberare (55) și Vindecare (56), dobândirea Libertății (57) personale va oferi perspectiva și șansa tuturor Posibilităților (58) să se manifeste. Finalizarea cu succes a acestor etape și a procesului terapeutic va presupune ascensiunea pe Scara (59) evoluției și dobândirea Maturității (60).


Această înțelepciune se situează pe același palier cu detașarea de tot ceea ce a fost, cu capacitatea de a construi în continuare, de a da și de a primi fără condiționare, de a înțelege și de a stăpâni puterea Infinitului (61). Atunci când toate sunt aliniate, când există echilibru și Chakrele (62) luminează cu putere în toate corpurile, capacitatea de a merge pe axa Timpului (63) se realizează cu ușurință, deoarece se știe că trecutul nu mai există, iar viitorul nu este fix, ci se creează în permanență din clipa prezentă.


Utilizarea corectă a legilor universale înalță conștiința pe Podul (64) ce conduce către o altă dimensiune, aceea în care toate elementele: Pământ (65), Apă (66), Aer (67) și Foc (68) sunt una, în care Valurile cuantice (69) și liberul arbitru se împletesc pentru a creea. Din aceste ingrediente se naște Abundența (70) fericirii, a bucuriei, a bunăstării și a vieții. În ultimele etape, Sufletul este pregătit pentru Transcedență (71) și pentru a urca Spirala Unalome (72).


Doresti sa comanzi setul tau sau sa afli mai multe despre simbolurile transparente?

185 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Kommentarer


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page