top of page
  • Larisa-Ramona Spânoche

Roata Astrologica - Cele 12 case astrologice


Existam in acelasi timp in mai multe planuri, multiversul, unde traim experientele drumului nostru pe Pamant prin binecunoscutele case astrologice in numar de 12.


Fiecare casa, din cele 12, are in interiorul ei un adevarat univers viu in miscare secunda de secunda - un angrenaj perfect care ne transporta in diferite experiente ale evolutiei noastre pe Pamant.


Casele cerului isi aduc fiecare energia lor prin intermediul acestor case ale lumii pamantene.Ele corespund unui domeniu concret terestru al existentei noastre, fiind asociate fiecare cu un set de trasaturi bine definite si in continua dezvolatre.


Ele sunt intr-o continua miscare fiind strict legata de rotatia Pamantului in jurul axei sale si acesta la randul lui in jurul Soarelui. Aceste case sunt definite pentru fiecare om in functie de coordonatele de la nastere - data, ora, minutul si locul nasterii.


In momentul nasterii nativului planetele se afla in semne si case specifice si interpretarea hartii natale imbina semnificatia fiecarei planete, zodia in care se afla casa si guvernatorul casei respective si cum o influenteaza prin aspectele pe care le are cu restul planetelor pentru ca fiecare guvernator va transmite energia asceasta casei pe care o guverneaza oriunde s-ar afla.


Casele dupa domenii se impart in


- case personale I, V, IX - indica evolutia personalitatii

- case materiale II, VI, X - indica modul de evolutie in domeniul materioal si profesional

- case sociale III, VII, XI - indica relatiile cu ceii apropiati

- case spirituale IV, VIII, XII - indica relatia cu fenomenele subtile ale evolutiei spirituale


Casele se mai impart si in


- case cardinale I , IV, VII, X corespunzatoare ASC, FC, DSC,MC

- case fixe II, V, VIII, XI

- case mutabile III, VI, IX, XII


Casele sunt in stransa legatura cu semnele zodiacale, si fiecarei case ii corespunde un semn zodiacal in ordinea normala, incepand cu Casa 1 ce are corespondent Berbecul si terminand cu Casa XII ce are corespondent Pestii.Casa determina un domeniu al vietii in care planetele se manifesta.


Casa 1 = Tot ce inseamna EU


- in analogie cu planeta Marte si zodia Berbec - este numita si casa Ascendentului si este o casa a imaginii noastre despre cum suntem noi si a personalitatii pe care o avem, a modului cum ne vad ceilalti, ne arata si aspectul nostru fizic, temperamentul, caracterul si modul cum privim viata. Aflam aici si despre calitatile innascute, corpul si viata, constitutie, infatisare, caracter, individualitate, initiativa, spontaneitate,curaj.


Vitalitatea, tipul sau morfologic, conditiile nasterii, antecedentele familiale si transmiterile ereditare. Zona apropiata de Ascendent aduce de asemeni informatii despre viata intrauterina si despre maladiile neonatale.


Este prima impresie pe care o facem atunci cand ne cunsoc ceilalti, modul de a o lua de la capat, si arata cum incepem lucrurile noi. Este si casa talentelor sportive


Casa 2 = Valori/ Talente si sentimente


- in analogie cu planeta Venus si zodia Taur care vorbesc depre valoare si posesie.Este casa resurselor materiale si talentelor si banii pe care ii putem face prin acestea.Ne arata posesiunile, darurile, atasamentele, bunurile pe care le detinem sau mostenim,speculatiile, achizitiile, conduita noastra financiara, castigul dar si pierderea. Vorbeste despre banii pe care ii avem sau vrem sa ii facem, salariul si banii care ne vin constant.Ne arata si care este atitudinea noastra fata de bani.


In casa 2 vedem si despre stima noastra de sine, increderea sau alte abilitati pe care le avem.Orice planeta tranziteaza acesta casa ne poate modifica aceste emotii, trairile si resursele.Este si casa castigului prin efort personal.


Este si casa talentelor financiare.


Casa 3 = Cum comunic si cum gandesc


- in analogie cu planeta Mercur si zodia Gemeni - casa studiilor, a intelectului,a gandirii, a libertatii de exprimare, a negocierii, a fratilor si surorilor,verii, rudele din alte orase, prietenii/amicii, vecinii, lectura,conferintele, deplasarile pe distante scurte, excursiile, si a mijloacelor de transport.


Descrie ideile, mentalitatea de baza, modul de comunicare si de relationare pe care o avem cu ceilalti.Vorbeste despre opiniile mele, cum comunic cu ceilalti, cum intru in legatura cu ceilalti, cum gandesc si ce spun.Descrie si viata din adolescenta si in clasele primare.


Este si casa talentelor scriitoricesti.


Casa 4 = Familia si caminul unde m-am nascut


- in analogie cu Luna si zodia Rac - casa originilor, familia unde ne-am nascut, copilaria, sentimentele si emotiile, relatia pe care o avem cu mama sau cea mai materna persoana care ne-a crescut sau ne-a fost alaturi, perspectiva pe care o avem asupra stramosilor, vedem si persoana care a avut grija in copilarie de noi, aici se arata si imobilele noastre, proprietatile, tara/patria, traditiile pe care le-am preluat din familie.


Maieste responsabila de familia si caminul nostru, de relatiile cu cei apropiati, cu trecutul si cu felul in care ne procesam emotiile. Casa aceasta presupune chiar habitatul, peretii intre care traim, dar si sufletul nostru cu toate ale lui, partea aceea materna a fiecarui om.


Este casa talentelor care folosesc emotiile.


Casa 5 = Iubirea, creativitatea si copiii


- in analogie cu Soarele si zodia Leu - casa unde vedem primul nostru copil, pasiunile trupesti si sufletesti, dragostea, bucuriile, placerile, creativitatea, jocurile de noroc, proiectele de viitor , sport, auto-exprimarea, cum ne exprimam, cum cerem atentia celor din jur, aici aflam cum sa ne iubim pe noi, hobbyurile, iubitii, amantii, scena sau aparitiile la tv, elevii, publicul, actorii, artistii.


Este casa talentelor de lider.


Casa 6 = Serviciul si sanatatea


- in analogie cu planeta Mercur si zodia Fecioarei - aceasta casa ne arata activitatile de zi cu zi, adica locul de munca, organizarea, responsabilitatile zilnice, rutina, igiena, ordinea si strategiile de ducere la bun sfarsit a acestora.Arata si starea de sanatate si bolile fizice =micile boli vindecabile cu care ne confruntam.,zonele sensibile si vulnerabile, doctorul, asistenta medicala, terapeutul, farmacistul, cel ce ne trateaza, diagnosticul, tratamentul si medicamentele, plante/ceaiuri.Relatiile cu sefii, colegii si subalternii nostri, animalele detinute sau pe care ni le dorim.


Este casa talentelor care stiu ca orice succes este 90% munca!


Casa 7 = Casatoria si parteneriatele


- in analogie cu planeta Venus si zodia Balanta - aceasta casa arata viata conjugala, sotul/sotia, partenerul oficial de viata, casatoria, divortul, asociatiile, aliantele, parteneriatele, asociatul, partenerii de afaceri, colaboratorii de munca sau de drum, dusmanii, adversarii, persoana cu care ne certam, salile de tribunal, de mediere, justitia ( procesele ), primaria, institutia publica, procesele in justitie, partajele, legea, judecatorii, arbitri, mediatori, avocati, competitia, armonia, egalitatea, dansul , frumusetea, viata mondena, expozitiile, conferintele.Este casa ce reflecta compromisurile,intreaga parte din umbra a propriilor persoane ce pot fi aduse la lumina doar prin relatia cu celalalt.


Este casa talentelor artistice.


Casa 8 = Metamorfozarea - Moartea si Renasterea


- in analogie cu planeta Pluto, Marte si zodia Scorpion = casa 8 ne influenteaza puterea de renastere, refacerea, restartul, reprogramarea, regenerarea dupa o perioada de purgatoriu sau de ,,moarte,,. Aici ne aflam secretele si umbrele noastre subconstiente, detectivul, politistul care ma interogheaza, shamanul, vrajitoria, magia, instinctele, puterile secrete, haosul, psihanalistul, hipnotistul.


Aflam despre accidente, mosteniri, banii altora de care ne folosim chiar si dupa ce moare cineva drag, si despre banii sotilor, datoriile fata de altii, creditul de la banca, bancherii, cei ce se ocupa de banii nostri sau persoanele de ai caror bani ne ocupam, consilierii financiari, cei cu care facem afaceri, rulajul si afacerile noastre, facturile, taxele si impozitele.


Aceasta casa arata si sexualitatea, instictele si dorintele carnale, cel cu care facem sex, si ginecologul.


Casa 8 ne arata si moartea noastra, felul in care murim, ucigasul meu, cosciugul, inmormantarea si funerariile, otravurile, substantele toxice, operatiile, chirurgul.


Ne arata si incercarile vietii si modul cum le depasim, cum facem fata necunoscutului dat sa il cunoastem si sa ne lasam purtati prin el ca sa gasim lumina de la capat, pentru ca avem aceasta putere.


Este casa talentelor oculte.


Casa 9 = Inteligenta superioara si calatoriile


- in analogie cu planeta Jupiter si zodia Sagetator - casa 9 arata studiile superioare, profesorul universitar, unchiul, ghidul turistic, editorul, publicistul, dascalul, filozoful, maestrul spiritual, preotul, relatia cu divinitatea, spiritualitatea, religiozitatea, manastirea, locasul cult, biblioteca, arhiva , relatia cu justitia si principiile morale; este casa lectiilor invatate, a visurilor, a eului nostru superior, filizofia noastra de viata.


Ne vorbeste si despre tarile pe care le vizitam, persoanele straine, drumurile lungi si chiar despre cele initiatice.


Casa 10 = Cariera / statutul


- in analogie cu planeta Saturn si zodia Capricorn casa 10 este cea a realizarilor profesionale si recunoasterea sociala, a functiilor pe care le dobandim, influenteaza succesul in viata, spre ce tindem, vocatia pe care o avem, acele zone ale vietii in care vrem sa ne afirmam, sa iesim din anonimat. Include si faima, succesul material si adorintele de realizare, onorurile, puterea.


Aflam aici si despre parintele mai autoritar - tatal, seful, patronul, autoritatea, presedintele, cel aflat la conducere sau care are autoritate asupra noastra.


Este o casa a maturitatii si a reputatiei si a talentelor de strateg.


Casa 11 = Prietenii / Protectorii


- in analogie cu planeta Uranus si zodia Varsator casa 11 ne arata prietenii pe care ii avem, anturajul, echipa, protectorii, sfatuitorii si cei ce ne deschid drumul si ne ajuta la indeplinirea planurilor si proiectelor noastre.Aici gasim si clientii, firma, asociatia, organizatia, fundatia, multinationala, studentii, publicul, umanitatea si cauzele sociale, proiectele pe care le avem, curajul si popularitatea.Este o casa care arata dorintele noastre interioare si sentimentul de apartenenta la o comunitate.


Este casa talentelor extravagante si avangardiste.


Casa 12 = Subconstientul si Cresterea spirituala


- in analogie cu planeta Neptun si zodia Pesti, casa 12 ne guverneaza secretele cele mai adanci, partile ascunse ale subconstientului, visele reale, dar si cosmarurile, temerile, deceptiile, afacerile private, spitalele, inchisorile si studiile spirituale.


Este o casa resposnabila cu emotiile si presimtirile noastre, bolile karmice, bolile cronice cu care ne nastem, incercarile, tradarile, viciile, drogurile, calmante, psihedelice, locul de retragere, de meditatie, locul secret, terapeutul, guru, shamanul, medicul anestezist, regresionist, astrolog karmic, magicianul, vrajitoarea, fermecatoarea, ghicitoarea in carti, vrajile, blestemele, viata anterioara, persoanele din trecutul karmic, dusmani ascunsi, persoane din umbra, vaduve , orfani, inchizitori, inamici secreti sau persoanele din viata noastra tinute la secret ( copilul din flori, amanta etc).


Aflam aici si despre viata de dincolo, fiintele elementale, spirite, ingeri, demoni, spiritualitate si animalele feroce.


Cand o planeta se afla intr-o casa, lumineaza acea parte din harta natala, si energizeaza caracteristicile acelei case. Astrologii folosesc casele pentru a prezice care parti din viata noastra vor intra in centrul atentiei noastre, si unde puteti actiona pentru cele mai bune rezultate.


Roata astrologica are ca scop sa comunice la nivel energetic in timp, mereu, cu trecutul, prezentul si viitorul nostru atat metafizic, transgenerational si prin multiversurile ecliptice

- de a ne face pe noi să devenim mai conştienti de evoluţia noastra spirituală şi de a ne ajuta să ne integram în Ordinea Cosmică a desfăşurării evenimentelor, astfel încât să evitam greşelile spirituale – adică acele greşeli care ne îndepărtează de Dumnezeu.


Autor: Larisa-Ramona Spânoche, cursant program formare profesionala cu specializarea astrolog, promotia 1/ 2023


Ti-a placut articolul? Lasa un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

Etichete:

177 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page