top of page
  • Sandiana Berki

Rolul Soarelui și al lui Saturn ca figură a tatălui în astrologieRolul Soarelui și al lui Saturn ca figură a tatălui în astrologie: Mituri și legende din multiple culturi


În astrologie, Soarele și Saturn sunt două planete cu influențe profunde asupra vieții noastre și sunt asociate cu figura tatălui. Dar aceste două entități cosmice nu sunt străine de miturile și legendele din alte culturi. În acest eseu, voi explora rolul Soarelui și al lui Saturn ca figuri ale tatălui în astrologie, oferind în același timp mituri și legende despre aceste două entități din multiple culturi.


În mitologia greacă, Helios era zeul personificat al Soarelui. Legenda spunea că Helios călătorea în fiecare zi pe cer cu o căruță strălucitoare trasă de cai, aducând lumina și căldura Soarelui pe pământ. Helios era privit ca o figură puternică și vitală, care conferă viață și energie. În astrologie, Soarele reprezintă energia vitală, forța interioară și identitatea noastră. Tatăl nostru “Soare” poate manifesta aceste calități heliene, fiind o prezență puternică și strălucitoare care ne călăuzește în viață. El ne inspiră să ne manifestăm în întreaga noastră splendoare și să ne exprimăm talentele și pasiunile noastre.


În mitologia egipteană, zeul Ra era asociat cu Soarele. Ra era privit ca un zeu creator și călătorea în fiecare zi pe cer, aducând lumina și căldura Soarelui. El era considerat tatăl tuturor zeilor și o prezență dominantă și protectoare. Ra era adesea înfățișat cu un disc solar pe cap și era venerat ca fiind stăpânul Soarelui. În astrologie, Soarele reprezintă forța vitală și identitatea noastră, iar tatăl nostru “Soare” poate fi o figură protectoare și puternică, care ne îndrumă și ne susține în viață.


În mitologia romană, Saturn era considerat un zeu agricol și al timpului. Legenda spunea că Saturn a venit pe pământ și a adus ordinea și disciplina în societatea umană. El a învățat oamenii cum să cultive pământul și să trăiască în armonie cu natura. Saturn era adesea reprezentat ca un bătrân înțelept, cu o barbă lungă și un sceptru în mână. În astrologie, Saturn simbolizează responsabilitatea, disciplina și structura. Tatăl nostru saturnian ne învață lecții importante despre consecințe, muncă asiduă și răbdare. El ne ajută să înțelegem importanța asumării responsabilităților și a atingerii obiectivelor noastre pe termen lung.


În mitologia hindusă, zeul Surya este asociat cu Soarele. Surya era considerat zeul Soarelui și aducea lumină și căldură pe pământ. El era descris ca o figură strălucitoare și radiantă, cu multiple brațe și o coroană aurie. Surya era venerat ca fiind creatorul și protectorul vieții. În astrologie, Soarele reprezintă energia vitală și identitatea noastră, iar tatăl nostru “Soare” poate să manifeste calitățile lui Surya, fiind o figură protectorațoare și vitală care ne susține și ne încurajează în viață.


Aceste mituri și legende din culturile menționate aduc nuanțe și profunzime în înțelegerea figurii tatălui asociate cu Soarele și Saturn în astrologie. Ele ne arată diversitatea și complexitatea interpretărilor legate de aceste entități cosmice. Înțelegerea acestor mituri și legendele asociate cu Soarele și Saturn ne ajută să apreciem într-o măsură mai mare influența și semnificația lor în viața noastră și în relația noastră cu figura tatălui.


În concluzie, Soarele și Saturn reprezintă figuri ale tatălui în astrologie și sunt asociate cu mituri și legende din diferite culturi. Legende despre Helios și Ra ne aduc înțelegerea despre Soare ca sursă de viață și energie. Miturile despre Saturn și Surya ne arată aspecte precum ordinea, disciplina și protecția în legătură cu figura tatălui. Aceste mituri și legende adaugă profunzime și înțelegere în interpretarea astrologică a Soarelui și lui Saturn și în rolul lor în relația tată-copil.Autor:

Sandiana Berki,

cursant program formare profesionala astrolog 2023

Etichete:

64 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page