top of page
  • Musteata Violeta Antoanela

SaturnSaturn, prima planetă transpersonală ce vine ca îndrumător, este planeta care ne pregătește de ascensiune, este cel care ne educă, este ca un părinte care ne arată calea bună, corectă ce ne poate aduce împlinirea în această viață. Nu întâmplător este asociat în harta natală cu tatăl sau figura autoritară din viața fiecărui om. Tot el , Saturn sau “seniorul karmei” ne arată restanțele în această viață. Lecțiile pe care le avem de integrat, în funcție de poziția lui în hartă vedem domeniul de viață sau materia la care avem restanțe iar planetele cu care face aspecte ne pot arăta ajutorul sau obstacolele pe care le avem la trecerea examenului.


Din perspectiva mea,Saturn este ca un părinte iubitor ce te premiază atunci când reușești să-ți urmezi calea și te dojenește atunci când te abați de la drumul corect. Îți dă educația necesară pentru maturizarea ființei tale. În tot acest proces el te susține, te încurajează, te sfătuiește precum un înțelept cu o experiență vastă de viață. M-a intrigat și fascinat încă de la început acest mare învățător, în harta mea e așezat strategic conjunct cu Soarele pe casa 11 făcând aspect de trigon respectiv sextil cu Axa destinului. Da, i-am simțit susținerea întotdeauna, a fost acolo mereu, s-a bucurat cu mine atunci când am reușit și m-a ridicat de jos atunci când am căzut, și-a găsit persoana prin care să-și facă simțită prezența în viața mea, tatăl meu. Mereu lângă mine și la bine și la rău, el m-a învățat iubirea, el m-a învățat respectul el m-a învățat viața, m-a ținut de mână mereu și tot el a fost autoritatea. Mi-a arătat ce e nevoie să fac și m-a indrumat să aleg mereu binele pe drumul vieții.


Saturn poate fi privit în harta natală din 2-a perspective: cea părintelui iubitor și autoritatea. În calea destinului propriu Saturn își face simțită prezența cănd întâmpinăm greutății dar și cănd celebrăm o bucurie. Respectând regulile sale Saturn te poate propulsa direct către împlinirea dorințelor tale,dar alegerea ne aparține intotdeauna. Saturn este guvernatorul Vărsătorului si Capricornului, este asociat cu perseverența și învățarea prin experiență. Persoanele care îl au bine aspectat pe acesta în harta lor sunt adesea considerați a fi responsabili, maturi în gândire și capabili să se focuseze asupra obiectivelor pe termen lung.


Reflectarea lecțiilor karmice poate fi privit ca un sprijin către vindecare si evoluție pe care Saturn îl aduce în viețile noastre. Motivarea spre depășirea restricțiilor și limitărilor pe care Saturn le scoate în evidență sunt tot în folosul nostru.

Mișcarea lentă a lui Saturn în zodiac permite individului să-și învețe lecțiile cu răbdare și să integreze informațiile eficient. Acesta petrece aproximativ 2-3 ani într-un semn zodiacal și influențează specific acel sector al vieții noastre. O poziție importantă într-o hartă natală este Saturn retrograd. Acest lucru se întâmplă atunci când saturn pare că se mișcă în sens opus față de direcția normală de mișcare. Persoanele cu Saturn retrograd pot avea dificultăți în a înțelege și integra lecțiile karmice, ceea ce poate duce la repetarea acelor tipare de comportament și să rămână blocați într-o anumită zonă a vieții lor.


Aspectele pe care Saturn le formează cu alte planete în hartă, sunt de asemenea relevante. Un aspect tensionat între saturn și o altă planetă poate indica dificultăți în manifestarea calităților specifice ale respectivei planete. De exemplu un aspect negativ cu mercur ar putea sugera dificultăți în comunicare sau o tendință de a fi excesiv de critic cu sine sau cu alții. Pe de altă parte, aspectele pozitive cu Saturn pot oferi sprijin și structură în manifestarea calităților planetelor respective. De exemplu,un aspect armonios cu Venus, poate indica o abordare matură și responsabilă a relațiilor și valorilor personale. Saturn joacă de asemenea un rol important în ciclurile de viață. La vârsta de aproximativ 28 de ani, oamenii trec prin ceea ce este cunoscut sub numele de ”Întoarcerea lui Saturn”. Acesta este un moment de evaluare și ajustarea direcției pe care o urmează în viață,poate fi un moment de criză sau de consolidare a responsabilităților și obiectivelor personale.


În concluzie, Saturn este o planetă care ne oferă lecții karmice și responsabilități în viață,poziția și aspectele sale într-o hartă natală pot influența modul în care gestionăm limitele, învățăm lecțiile și ne dezvoltăm în timp. Înțelegerea influențelor lui Saturn ne poate ajuta să navigăm mai bine prin provocările vieții și să ne îmbunătățim ca persoane.Autor: Musteata Violeta Antoanela, cursant program formare profesionala cu specializarea astrolog, promotia 1/ 2023


Ti-a placut articolul? Lasa un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

Etichete:

28 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page