top of page
  • Poza scriitoruluiBarbara Bacauanu

Saturn cuadratura Uranus - Despre libertate

Libertatea este un concept care se va naste sub alt chip, despre care se va vorbi mult in urmatorii zeci de ani si care va zgudui omenirea din temeliile pe care a fost construita pana in prezent.


Libertate de exprimare si de gandire si libertatea de A FI. Eliberare de sistem, de dogma, de regula, de limite si inchisori iluzorii, fabricate de oameni.


Vechea ordine se lupta cu noua ordine, iar umanitatea va fi angrenata intr-o ciocnire de forte si energii colosale. Sunt pe cale sa cada multe din legile omenesti dupa care ne-am ghidat de secole si sa vedem realitatea (sensul vietii) cu alti ochi.


*

Spiritualitatea nu este acelasi lucru cu religia. A-l avea pe Dumnezeu in tine nu se contorizeaza in numarul de icoane pupate sau in numarul de acatiste scrise, ci in credinta din suflet. Omul isi reneaga statutul de pacatos cu care a fost stigmatizat si isi cere libertatea divina. Nu a unui Dumnezeu calau, ci a unui tata iubitor. Omul doreste libertatea de a trai in bucurie, nu in frica de a fi judecat pentru cum traieste. Puterea rugaciunii cu inima valoreaza cat mii de capete plecate sub un patrafir. Libertatea de a fi, nu de a i se spune ce sa fie! Omul va descoperi minciuna prin care a crezut ca viata inseamna sa si-o dea altora de la nastere: bisericii inchisoare, statului hraparet si incompetent, invatamantului limitativ (care scoate oameni trasi la indigo), falselor drepturi si ideologii care l-au orbit si surzit de cand trebuia sa vada si sa auda, programului de munca silnica care i-a furat tot timpul pe pamant, ideeii de bani, bogatie si saracie sau conceptului (atat de eronat inteles) de a fi fericit in viata!


*


Dar ce este libertatea? Unde incepe libertatea mea si unde se termina, daca libertatea mea nu este totuna cu libertatea celuilalt? Ce este libertatea daca ea o incalca sau o sugruma pe a altuia? Cat de libera este libertatea daca nu se intampla, totusi, intr-un sistem? Care este pretul acestei eliberari si cum intelege fiecare sa isi castige libertatea?


Probabil ca vor fi tabere multe si felurite, razvratiri si rebeliune, iar vulcani ce stau sub presiune demult vor erupe virulent, sub forma de proteste, strigate pacifiste sau pline de ura si concepte care se bat cap in cap!


Noua ordine si vechea ordine. Amandoua la fel de puternice. Omenirea se schimba, iar noi facem acum parte din ea. Lanturile incep sa crape rand pe rand. Noua ordine nu se poate naste decat din dezordine.


Cat de mica este inchisoarea ta si cat mai ai de gand sa stai in ea? Usa este deschisa, trebuie doar sa iti croiesti drum dincolo de ea. In liniste. Schimbarea incepe cu mine, cu tine, de la om ... la om.


Va urma...


Etichete:

177 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page