top of page
  • Burcin Viorela Rozalina

Schimbarea Nodurilor lunare in BERBEC si BALANTA in 2023Unul dintre cele mai importante evenimente astrologice ale anului 2023 are loc in 18 iulie. Acesta este reprezentat de schimbarea nodurilor lunare si intrarea acestora pe axa Berbec-Balanta.


Nodul Nord, reprezentand Destinul, paraseste zodia Taurului si se muta in zodia Berbec iar la polul opus, Nodul Sud, reprezentand Karma se muta din zodia Scorpionului in zodia Balanta.Ce sunt Nodurile Lunare?


Axa nodurilor lunare reprezinta in astrologie, Axa dragonului sau linia destinului, respectiv modul prin care circula si se elibereaza energia karmica si care ajuta la crearea unei energii noi pe care fiecare individ o poate dezvolta zi de zi prin liberul albitru prin prisma experientelor sale, trairilor, actiunilor, evenimentelor din viata sa.


Nodurile lunare sunt puncte din spațiu calculate din poziția Soarelui, a Lunii și a Pământului. Aceste puncte au fost percepute istoric ca zone periculoase, deoarece atunci când o Lună Nouă sau Lună Plină are loc în apropierea Nodului Sud sau Nord, au loc eclipse.

Din același motiv, multe culturi au descris nodurile Lunii ca un dragon care urmărește lumina celor doi luminători ai pamantului.


În termeni astrologici, Nodurile reprezintă puncte în care calea Lunii intersectează planul ecliptic și au implicații karmice.


Nodul Nord semnifică creșterea noastră viitoare și reprezintă calitățile și experiențele pe care trebuie să le îmbrățișăm, în timp ce Nodul Sud reprezintă trecutul nostru, simbolizând zonele noastre de confort și modelele familiare.


Nodul Nord aduce creștere, evolutie și străduință oriunde s-ar afla în harta natală și prin tranzit pe cerul actual.


Nodul Sud denotă o diminuare, o capitulare, o măturare, purificare și eliberare oriunde se afla in harta natala si pe cer in tranzit.


Spre deosebire de planete, nodurile lunare sunt puncte calculate matematic care se mișcă într-o direcție în general retrogradă.


Acest lucru îi face să se deplaseze înapoi prin zodiac, motiv pentru care se mută din Taur și Scorpion în Berbec și Balanță.


Deoarece aceasta este direcția tipică de mișcare pentru noduri, mișcarea lor retrogradă nu are aceleași efecte sau semnificații ca planetele retrograde. Nodurile Lunare au nevoie de 19 ani pentru a face un ciclu zodiacal complet.Schimbarea din semnele fixe in semne cardinale


Această schimbare a semnelor, de la Taur și Scorpion la Berbec și Balanță, este, de asemenea, o schimbare a modalităților. Taurul și Scorpionul sunt ambele semne fixe, care stabilizează sezonul existent, iar Berbecul și Balanța sunt semne cardinale, așa că inițiază noul sezon. Nodurile vor călători în semne mutabile, care vor lansa un sezon în pregătirea următorului, în 2025.


Tranziția nodurilor în semnele cardinale ale Berbecului și Balanței înseamnă că Nodurile lunare sunt, prin definiție, extreme – trăiesc la capetele opuse ale zodiacului – așa că va fi important pentru noi să gasim o cale de mijloc, verificându-ne dorințele, obiectivele, realizarile si evolutia pana in momentul de fata.


Perioada de manifestare a Axei Nodurilor lunare pe axa Berbec-Balanta este de 18 luni, respectiv pana in 11 Ianuarie 2025.


Evenimente importante care au avut loc pe AXA Berbec – Balanta:


· 1949 - proclamarea Republicii Populare Comuniste Chineze de catre Mao Zedong. Victoria comunista este un eveniment care a marcat istoria prin schimbari politice importante cu impact major asupra balantei marilor puteri ale lumii.

· 1949 - Conventia de la Geneva cu privire la protectia persoanelor civile in timp de razboi.

· 1968 – Primavara de la Praga. Dupa o perioada de pace, Uniunea Sovietica invadeaza Cehoslovacia. Se spune ca erau sanse mari pentru inceperea celui de-al 3 lea raboi Mondial.

· 1968 – asasinarea importantului lider pentru apararea drepturilor civile ale persoanelor de culoare, Martin Luther King.

· 1968 – asasinarea lui Robert Kenedy, senatorul Senatului SUA si frate al celui de-al treizeci și cincilea președinte al Statelor Unite ale Americii.

· 1968 – legea prin care se interziceau avorturile in Romania.

· 1968 – legea prin care nasterile erau limitate in Asia.

· 1986 – accidentul Nuclear de la Cernobal. Acest dezastru este considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.

· 1986 - Dezastrul navetei spațiale Challenger a avut loc la 28 ianuarie 1986, când naveta spațială Challenger s-a dezmembrat la 73 de secunde după lansare, ceea ce s-a soldat cu moartea celor șapte membri ai echipajului.

· 1986 - Cometa Halley ajunge pentru a 2 a ora aproape de Pamant. Aceasta este cea mai faimoasă dintre cometele periodice, putând fi văzută aproximativ la fiecare 75–76 de ani.

· 1986 - Statia spatiala MIR este lansata

· 2005 – e fondata platforma Youtube

· 2005 – Uraganul Katrina cauzeaza distrugeri masive in Statele Unite ale Americii. Pagube materiale si omenesti.

· 2005 – gripa aviara.

· 2005 – civilii istraelieni din Fasia Gaza sunt evacuati si sunt nevoiti sa plece din casele lor.Toate aceste evenimente au avut un impact major asupra omenirii si au dus la schimbari radicale, transformatoare.


Privind in mod general, toate aceste evenimente au reprezentat o schimbare de destin, sfarsitul unui ciclu si inceputul altuia.Ce poate aduce schimbarea Nodurilor lunare la nivel colectiv in 2023?


· Lectii karmice relationale. Acest eveniment astrologic va muta accentul pe echilibrul dintre relatia cu noi insine si relatiile cu ceilalti.


· Un interes personal extrem va fi lovit de evenimente puternice in cautarea unei cai de echilibru/mijloc intre egoism/ego si consideratia pentru ceilalti.


· Lectii legate de colaborare, parteneriat si armonie in relatii. Această schimbare a semnelor va inaugura o perioadă în care focalizarea pe sine este amplificată și armonia interpersonală este scăzută.


· Nodul Nord în Berbec ne stimulează curajul, îndrăzneala și dorința de entuziasm, în timp ce Nodul Sud în Balanță ne ajută să eliberăm ceea ce nu mai este bun pentru noi, în special în cadrul relațiilor și al problemelor de justiție socială.


· Vom experimenta o dorinta arzatoare de a ne lansa individualitatea în același timp în care ne dorim să purificăm orice tipare relaționale.


· Echilibrarea, gasirea unei cai de mijloc intre anumite extreme, domenii din viata.


· Implicații profunde pentru călătoriile și relațiile noastre personale, spirituale.


· Vindecarea fata de neincrederea in noi insine.


· Curajul de a actiona in obtinerea obiectivelor personale. Schimbari de destin.


· Schimbari masive, salturi puternice pe care va fi nevoie sa le facem in viata noastra. Reinventarea personala.


· Decizii curajoase si riscuri asumate.


· Oportunitati pentru a obtine claritate cu privire la schimbarile de care avem nevoie in viata.


· Vom trage linie si vom incheia anumite etape din viata si vom avea parte de noi inceputuri.


· Renuntare la vicii/dependente (relationale).


· Importanta gasirii unei cai de mijloc intre initiativa, pionerat, statut, actiune, razboi si justitie, diplomatie, echilibru, mediere, pace, asociere.


Când nodurile lunare își schimbă semnele, începem o nouă cale de învățare în domeniile din zonele hărții noastre natale legate de aceste semne.


Oriunde s-ar afla Berbecul și Balanța în astrograma unui individ, aceste teme ale casei vor fi profesorii acestuia pentru următoarele 18 luni.


Partea din harta care conține Berbecul va fi un loc de creștere, dezvoltare, schimbare iar partea care conține Balanța va fi un loc de eliberare și purificare.Nodul Nord în Berbec: Îmbrățișarea curajului și a independenței.


Cu Nodul Nord în Berbec, suntem încurajați să ieșim din zonele noastre de confort și să îmbrățișăm calitățile Berbecului, cum ar fi curajul, independența și afirmarea de sine.

Acesta este un moment pentru creșterea personală, în care putem prelua controlul asupra vieții noastre și ne putem urmări pasiunile cu o hotărâre neclintită.


Este o invitație de a explora noi teritorii, de a cultiva abilitățile de conducere și de a ne îmbrățișa individualitatea.


Nodul Sud în Balanță: Echilibrarea relațiilor și armonizarea acestora.


Pe măsură ce Nodul Sud intră în Balanță, accentul se mută pe relațiile noastre și pe nevoia de armonie.


Această perioadă ne determină să reflectăm asupra tiparelor noastre trecute, de dependență excesivă sau tendințe, standarde, paternuri și să găsim un echilibru sănătos în interacțiunile noastre.


Este un moment oportun pentru a ne reevalua parteneriatele, pentru a stabili limite și pentru a promova conexiuni mai sănătoase. Accentuarea cooperării, compromisului și diplomației ne va ajuta să navigăm dinamica relațiilor noastre cu diplomatie.5 MODURI DE A BENEFICIA IN MOD CONSTRUCTIV DE ACEST EVENIMENT ASTROLOGIC IMPORTANT


1. Încetineşte. Nu grabi lucrurile!

Nodurile lunare vor fi în Berbec și Balanță timp de 18 luni, astfel încât avem suficient timp pentru a examina intimitatea, individualitatea, creativitatea și modurile în care ne exprimam. Putem simti sezoanele eclipselor ca pe niște oale sub presiune, dar putem lucra actiona concentrându-ne asupra a ceea ce este aici și acum.


2. Descoperă si fii autentic.

Vezi ce încearcă să-ți spună dorintele tale si actiunile tale prezente. În loc să cauți satisfacție instantanee, investighează ceea ce ambiția ta comunică despre nevoile tale mai profunde și despre modul în care nevoile tale îi afectează pe ceilalți. Terapia, meditația, introspectia sinelui, sunt instrumente care pot ajuta să urmărim dorințele până la rădăcinile lor mai profunde și mai misterioase.


Nodul Nord în Berbec ne invită să ne îmbarcăm într-o călătorie de auto-descoperire și să ne îmbrățișăm adevăratul sine.


Fa-ti timp pentru introspectie, identifica-ti pasiunile si desfasoara activitati care se aliniaza cu sinele tau autentic. Acesta este un moment pentru a vă îmbrățișa unicitatea și pentru a vă exprima individualitatea fără teamă.


3. Focus pe relatiile tale.

Fii atent la ceea ce este dezechilibrat în relațiile tale sau în tiparele tale de relații în următoarele 18 luni. Ce trebuie eliberat, reinitiat sau redefinit, astfel încât să nu vă compromiteți energia, limitele sau integritatea? Identifica echilibrul dintre nevoile tale și modul în care preferi să fii în relație cu ceilalți. Nodul Sud în Balanță ne amintește să creăm armonie în relațiile noastre, menținând în același timp limite sănătoase. Practicați comunicarea deschisă, onestă și asigurați-vă că nevoile dvs. sunt îndeplinite în cadrul relatiilor voastre.


4. Cultiva independența și încrederea în sine.

Cu Nodul Nord în Berbec, cultivarea independenței și a încrederii în sine devine crucială. Eliberează-te de limitările autoimpuse și fă pași îndrăzneți spre obiectivele tale. Ai încredere în abilitățile tale și ai încredere în deciziile tale. Îmbrățișarea unui sentiment de credinta pe forțele proprii ne va da putere să depășim provocările și să ne manifestam dorințele.


Nu uita sa te prioritizezi pe tine. În această perioadă transformatoare, este crucial să acordam prioritate îngrijirii de sine, sa ne ascultam nevoile corpului, sa stabilim rutine sănătoase și sa ne angajam în activități care promovează bunăstarea. Îngrijirea fizică, emoțională și spirituală va oferi o bază solidă pentru evolutia personală.


5. Căuta noi experiențe și provocări: Nodul Nord în Berbec ne încurajează să explorăm noi experiențe și să îmbrățișăm provocările. Ieși din zona ta de confort, încearcă noi hobby-uri și urmărește aventuri care te pasioneaza.


Creșterea personală are loc adesea în afara rutinei noastre, evoluam atunci cand indraznim sa actionam iesind din zona de comfort!


Schimbarea astrologică din 18 iulie, cu intrarea Nodului Nord și a Nodului Sud în Berbec și, respectiv, Balanță, ne prezintă o oportunitate unică de creștere personală, descoperire de sine și armonizarea relatiilor.


Îmbrățișează curajul și independența Berbecului, promovând în același timp conexiuni echilibrate și cooperare în parteneriatele tale.


Prin alinierea noastră cu energia acestor Noduri, putem naviga în această perioadă transformatoare, deblocând noi potențiale și creând un viitor mai bun.


Deci, pregătiți-vă să vă îmbarcați într-o călătorie de auto-realizare, să îmbrățișați energiile astrologice puternice care vă așteaptă si de a gasi cea mai buna cale de mijloc intre “ A FI“ si “ A ECHILIBRA.


Autor: Burcin Viorela Rozalina, cursant program formare profesionala cu specializarea astrolog, promotia 1/ 2023


Ti-a placut articolul? Lasa un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

Etichete:

413 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page