top of page
  • Corina Violeta Untaru

Semnele interceptateVorbim despre case ca fiind divizii ale sferei pamantesti, impartite in 12 parti, reprezentand domenii sau aspecte posibile ale vietii unui om (nativului).


Semnele zodiacale sunt tot in numar de 12, ele reprezentand casele cerului, egale in harta natala, fiecare avand 30°.


Casele variaza in functie de Ascendent sau semnul de la rasarit din momentul nasterii.

Pamantul este inclinat si se roteste in jurul proprie axe, astfel incat, in functie de locul si ora nasterii, casele vor avea dimensiuni diferite.


Astfel, un nativ poate avea semne continand doua cuspide sau semne ce nu contin nicio cuspida. Cand acest fenomen apare, el vine in pereche, pe axa, pe semne opuse, exemplu Berbec-Balanta, Taur-Scorpion e.t.c. Semnele continand doua cuspide se manifesta mai intens in viata nativului, in timp ce semnele fara nici o cuspida se manifesta subtil, din umbra,sunt reprimate, acestea din urma se numesc semne interceptate. Acest fenomen este la fel de important si pentru planetele prezente in aceste semne cat si cele in transit.

Mentionam ca plasarea unei planete intr-o casa face ca semnificatiile naturii planetei si a semnului sau sa se manifeste in domeniul vietii care ii corespunde casei.


Care sunt motivele karmice pentru a avea case interceptate în harta ta natală?


Casele interceptate indică eșecurile îndeplinirii lecțiilor și misiunilor din viețile anterioare care au fost transferate în viața ta actuală. Arată că prin semnele și casele unde sunt interceptările. Lecția ta din viața ta actuală este să lucrezi la echilibrarea karmei care se arată în casele interceptate și va fi nevoie de multă muncă și energie pentru a face acest lucru. Dar se poate face.


Astfel, o planeta aflata in aceste semne va avea nevoie de mai mult timp sa se manifeste pe domeniul din care face parte. In astrologia karmica aceste planete sunt lectii din alte vietii ce nativul le repeta pentru a fi integrate. Reprezinta eforturile de a nu cadea in negarea lectiilor sau de nu a merge intr-o lupta exagerata in incercarea de integrare.


Daca Soarele, Luna sau guvernatorul Ascendentului sunt interceptate , atunci nativului ii va fi greu sa isi gaseasca drumul in viata


Nativii se simt ca eșecuri în domeniile vieții lor care sunt reprezentate de casele interceptate, deoarece acestea sunt zonele care au nevoie de echilibru și muncă.


Uneori, in astrologia psihologica, aceste semne sunt numite „ complexe”, nu se pot observa la nivel constient


Putem cauta guvernatorii zodiilor intreceptate ca solutie de a rezolva problemele cauzate de semnele interceptate. In acest caz luand in calcul casa, semnul si aspectele ce acesta le face. Daca si acesti guvernatori sunt interceptati si asta inseamna ca nu pot fii folositi in rezolvarea karmei, lectiei, blocajului dat de semnul interceptat


Ca sa intelegem mai bine, vom lua ca exemplu semnele Berbec si Balanta ca fiind interceptate.


Atunci cand Berbecul este semn interceptat , zodia de pe cuspida casei este Pesti astfel nativulului ii vine usor sa viseze cu ochii deschisi in zona de viata condusa de casa iar actiunea tinde sa fie amanata


Pestii sunt visatoari și pașnici. Berbecul este agresiv. Berbec interceptat găeste dificil să fie asertiv în zona de viață condusa de către casa unde este. Pestii de pe cuspida preferă să evite confruntarea. Cei cu un Berbec interceptat pot avea frica de acțiune sau executie. Cand frustrarea Berbecului devine insuportabila el poate exploda si face ceva cu totul nepotrivit.


În casa opusă, este dificil pentru ei să formeze parteneriate în care ambele părți sunt egale. Deoarece Fecioara este semnul de pe cuspida , Balanta va fi vazuta mereu ca fiind cea cu raspunsuri, dar ea va fi prea critica si nu va fi suficient de asertiva pentru a da aceste raspunsuri. Acesta stare ducand la resentimente


Pentru a vedea o cale de elminare a blocajului trebuiesc urmarite Mrte si Venus in semn, casa , precum si aspectele ce ele le formeaza


Urmatorul exemplu este axa Taur -Scorpion.


Taurul este un semn al acumularii iar Scorpionul este un semn al eliminarii (moarte si renastere)


Cand cele 2 sunt interceptate acest flux este intrerupt.


Pe cuspida casei unde Taurul este interceptat se afla Berbecul , astfel nativul nu va avea probleme in a incepe lucruri dar ii va fi foarte greu sa le termine . Ex fiind un dulap plin cu echipament de ski pe care nu l-a folosit niciodata.


Pentru ca pe cuspida casei unde Scorpionul este interceptat se afla Balanta putem crede ca acestui nativ ii este usor sa intieze relatii dar greu sa le mentina


Ca si la primul exemplu, pentru o cale de a elimna blocajul , vom cauta Pluto, Marte si Venus in harta natala.


Gemeni-Sagetator interceptat: Probleme de comunicare, studii dificile. Dificultățiti fie de intelegere fie de exprimare. Gemeni este semnul curiozitat . Oriunde este Gemeni in harta noastră, ne dă posibilitatea de a aduna informații rapid și în mod obiectiv. Sagetatorul este un semn al generalității. Detaliile colectate de Gemeni le integrează în principii. Interceptarea sparge acest echilibru.


Casa cu Gemeni interceptat este plina de tot felul de informații inutile. Sagetatorul interceptat nu poate ajuta discernerii între fapte, care sunt importante și care sunt prostii.Toate informatiile (în special în domeniul reglementat de casa care conține interceptare), trebuie să fie solide și tangibile,altfel tind să fie respinse. Există, de asemenea, o tendinta de a fi tăcut cu privire la orice idee care ar putea genera reacție publică. În casa opusă, în cazul în care interceptează Săgetător, Scorpionul este pe cuspida. Scorpionului îi place să intre în profunzimea lucrurilor. Dar Sagetator interceptat, ar putea avea dificultăți în exprimarea punctului de vedere cu entuziasm. La urma urmei,Scorpionului îi place să păstreze secrete. Deoarece Gemeni este interceptat pe cealaltă parte a hartii, este posibil să aiba o problemă de a găsi motive pentru a sprijini ceea ce spune el, poate părea ca declarațiile dogmatice (da sau de a lua).


Pentru a aborda problemele legate de această intervenție, studia semn, casa, și aspecteale Mercur și Jupiter. Acestea pot indica mai multe soluții posibile


Rac - Capricorn interceptat: dificultăți de familie, de respingere, in a crea o casă sau altă răspundere. Capricornul reglementează ambițiile noastre și capacitatea noastră de a acționa în lume. Ambele sunt semne cardinale, semne ale acțiunii. Semnele de pe cuspida sunt mutabile semne, semne de comunicare. Cand Racul si Capricornul sunt interceptate, este posibil să nu aiba probleme in a vorbi despre ceea ce va face. Problema este de a face, de fapt ceva! Cu un semn nestatornic, Gemeni, pe punctul de cuspida nativul poate intelectualiza, dar există probleme pentru a exprima ceea ce simte. Cu un Rac interceptat, expresia emotionala este de asemenea, susceptibila de a fi inadecvata (de obicei un fel de explozie).Sagetatorul incepe casa în care Capricornul este interceptat. Sagetatorul este arhitect, Capricornul este constructor ,deci nu este nici o problema in a face planuri,problema este de fapt de a face ceva cu privire la aceastea.


Pentru a fii integrate trebuie cauti guverantorii Luna si Saturn in semn, casa si aspect


Leu-Varsator interceptat: Dificultăți de a face prieteni, să-și exprime abilitățile creative,lipsa de auto-afirmare. Varsatorul oferă originalitate la libera exprimare a Leului. Leul oferă un sentiment de scop rebeliunii și originalitatii Varsatorului. Fără acest lucru,Varsatorul ar fi doar un excentric, revoltat doar de dragul de a se revolta.Și asta e ceea ce se poate întâmpla atunci când aceste semne sunt interceptate. În casa în care Leul este interceptat, vom găsi că este dificil in a obține atenția, aplauze. Iar in casa opusa unde, Varsatorul este interceptat, unitatea de a fi original și diferit dispare. Capricornul este pe cuspida, iar acest semn este prudent, conservator, și foarte preocupat de imaginea lui publică.


Soarele și Uranus sunt guvernatori de semne interceptate, ar putea arăta o cale de ieșire din aceste dificultati


Fecioara-Pesti interceptat: Dificultăți legate de a fii in serviciul altora,de asemenea, in căutarea lumii interioare. Fecioara este lent, atent și meticulos si au întotdeauna întrebări. În timp ce Fecioara este realitatea materială, Pesti, opusul său, este preocupat cu normele de imaginație si credință, vise si idealuri, lucruri care nu pot fi atinse, cântărite sau măsurate. Visele și idealurile Pestilor nu pot fi atinse.


Cu interceptarea, în casa care contine Pestii au o mare dificultate in a face distinctinct diferența dintre fantezie și obiective realizabile totale. Poate viziualiza lucrurile mari pe care ii place sa le faca dar fără ajutorul Fecioarei, nu știe cum. Casa cu interceptarea Pestilor prezinta zona in care poate fi ușor înselat, pentru el în sine cat și in a fi inselat de altii.


Fecioara este interceptata în casa opusă, și asta inseamna ca poate fi foarte critic.Fără ajutorul Pestiolr interceptat, Fecioara devine cinic adevărat, știind prețul total și valoarea la nimic.


Studiu de Mercur si Neptun, ca si guvernatori de semne interceptate, poate da ocale de ieșire din aceste dificultăți


Cum spuneam la inceput, pe langa semne interceptate avem si semne ce contin doua cuspide, doua case. Astfel, acest fenomen aduce daruri speciale, avem "avantajul" de a opera cu energii bine cunoscute de noi în două domenii ale vieții. Avem (depinde de sectorul de interceptare): productivitatea și puterea de regenerare a principiilor, de cunoștințe, etc


Ca exemplu avem


Casa I- II: Persoana obține beneficii prin natura sa,isi determină valoarea proprie, punând un mare accent pe confortul material.


Casa II -III: Afaceri mass-media în general sau transport pot produce profituri, veniturile sau bunurile pot fi influențate de acestea (de transport), pot face afaceri împreună cu un frate sau o soră.


Casa III - IV: O rudă poate avea locul a unuia dintre părinți, schimbări de casă sau scoala, un frate sau o soră cu care împărtășescacasă, comunicarea sau expresivitatea persoanei poate fi mai cu ușurință la domiciliu.


Casa IV- V: Copiii locuiesc la domiciliu întotdeauna, este o persoană foarte creativă în mediul de acasă sau poate fi un artizan care lucrează în afara casei.


Casa V-VI: munca este de natura creatoare, prin activitatea sa poate servi tineri(de exemplu, un profesor) poate funcționa în sport sau acționează ca un antrenor pentru o echipa de sport. Munca lor poate fi prima dragoste.


Casa VI-VII Casa: Această persoană lucrează cu partenerul sau sau nu lucreaza în societate sau cu publicului larg (funcționari), sarcina lor poate avea de a face cu probleme juridice.


Casa VII-VIII: O persoană poate merge departe în politică, cu sprijinul și suportul (VIII) publică (VII); face afaceri în societate poate mosteni bani de la soț sau partener


Casa VIII- IX: Publicații sau scrieri pot fi conectate cu misterul sau romane in care sexul este motivul esențial. Poate fi un expert în finanțe sau magnat financiar, poate avea un gust puternic sau preda subiecte legate de misticism psihic, sau oculte.


Casa IX- X: Această persoană poate călători mult pe probleme profesionale,educație sau de drept, sunt chestiuni care pot constitui un rol semnificativ în ocupația lor. Pot avea un părinte născut în străinătate sau un cetățean străin care poate ajuta in cariera.


Casa X-XI: Prietenii și relațiile sociale pot ajuta această persoană în profesia sau ocupația sa, pot lucra în orice funcție publică, de multe ori în politică sau militara.


Casa XI-XII: Adesea, dedicat muncii de caritate sau asistent social. Ii este usor sa lucreze in locuri inchise ca sanatorii.


Casa XII- I: Această persoană are mai multă putere interioară decât crezi,personalitatea lui trebuie să fie mai definita; timiditatea sau introversiunea ar putea avea mult de a face cu viața lui, abuz de putere sau abuzul devine cel mai rau dusman


In concluzie putem spune ca semnele interceptate nu sunt inactive ci doar reprimate, greu de exprimat . Un ajutor in acest sens il putem obtine din interpretarea guvernatorilor lor in semne, case si aspecte. Aceste semne influenteaza casele in care sunt la nivel subtil, astel nativii au trairi ce nu si le pot explica , comportamente reprimate.


Parera personala este ca aceste semne se simt in interiorul fiintei ca si o planeta retrograda in harta. Energia lor este orientata catre interior si e nevoie de intelegere si integrare a semnului respectiv pentru a putea fi exprimat in exterior in mod benefic, atat pentru nativ cat si pentru cei din jurul sau.


Autor: Corina Violeta Untaru, cursant program formare profesionala cu specializarea astrolog, promotia 1/ 2023


Ti-a placut articolul? Lasa un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

Etichete:

86 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page