top of page
  • Silvia Coropceanu

Uranus – Divinul TrezitorIl iubesc pe Uranus - el este ,,Divinul meu Trezitor,,


In harta mea natala se afla in Balanta in casa 11 si din cand in cand cutremura dint temelii toate relatiile mele de iubire sau cu prietenii sau chiar cu clientii in cele mai neasteptate moduri.


Nici una dintre ele nu a fost lasata la voia intamplarii, dragul meu Uranus a dorit pentru mine o viata in mijlocul oamenilor dar inventiva ,libera si autentica..


Si nu am cum sa ma supar pe el cand ma impinge catre cel mai mare potential al meu ..acela de a fi in slujba umanitatii prin renuntarea la nevoile egoului meu mult prea umflat uneori.


Dar hai sa va povestesc mai multe despre aceasta planeta rebela, extravaganta, si avangardista.


Cine este Uranus si cand a fost el Descoperit?


Uranus este a șaptea planetă de la Soare. Numele său este o referință la zeul grec al cerului, Uranus care, conform mitologiei grecești, a fost bunicul lui Zeus (Jupiter) și tatăl lui Cronos (Saturn). Este a treia planetă ca mărime și a patra ca masivitate din Sistemul Solar.

La fel ca planetele clasice, Uranus este vizibilă cu ochiul liber în condiții de vizionare bune, dar nu a fost recunoscută ca planetă de astronomii antici din cauza slabei sale strălucirii și a orbitei lente.


William Herschel a observat-o pentru prima dată la 13 martie 1781, ducând la descoperirea sa ca planetă, extinzând limitele cunoscute ale Sistemului Solar pentru prima dată în istorie și făcând din Uranus prima planetă clasificată ca atare cu ajutorul unui telescop.


Înainte de descoperirea sa ca planetă, Uranus a fost observată în multe ocazii, dar în general a fost confundată cu o stea.

.

Din punct de vedere astrologic , Uranus a fost supranumit ,,ceasul de alarmă cosmic,, iar șocurile mari și surprizele se potrivesc adesea cu influientele acestei planete.


Este planeta descoperirilor și evenimentele care se declanșează cand ne asteptam mai putin. Este o octavă superioară a lui Mercur, si se referă la geniul minții.


Uranus joacă un rol important de provocator pentru omenire. El este cel care a adus apelul de trezire cosmică spiritual atât pentru indivizi, cât și pentru colectivul în ansamblu.


Influența Uranusului asupra unei generații este simtita prin inovații, schimbări mari de viziune si percepție .Când Pluto și Uranus erau în conjuncție cu Fecioara în anii șaizeci, au existat evenimente surprinzătoare care au șocat lumea, împreună cu revoltele sociale datorate schimbarii percepțiilor umanitatii.


Chiar intr-o aparenta liniste si calm în viața noastră confortabilă și stabilă, Uranus întrerupe scena si reseteaza vechile tipare.


Aceasta poate fi printr-un eveniment care ni se intampla sau actiuni pe care simtim sau le initiem si care au ca scop dorinta de schimbare , de transformare a sabloanelor, a limitarilor si mai cu seama trezeste in noi dorinta de libertate si originalitate.


Ce ne arata Uranus în Graficul Nașterii ?

Acesta guvernează Vărsătorul, inovatorul, și uneori aceste schimbări sunt o pauză necesară de restricții în favoarea unei căi mai libere pentru individ sau grupuri de indivizi.


Uranus este cunoscut ca un semn generational, deoarece afecteaza grupuri mari de oameni de-a lungul unei perioade de timp.


Uranus rămâne într-un semn timp de aproximativ 7 ani și în timp ce sta acolo pune o amprenta similară tuturor celor născuți în acea perioadă. La nivel colectiv, influențează pulsul cultural dintr-o anumită perioadă de timp.


Uranus in Tranzite - Surpriza, surpriza!


Când Uranus face un tranzit spre orice planetă din harta nașterii, planeta este impactata puternic de energia lui. Cu un astfel de tranzit vei fi în valtoarea unor surprize cosmice eliberatoare din orice te limiteaza si te inlantuie.


De cele mai multe ori energia lui Uranus vine ca un tsunami si te arunca in vartejul evenimentelor cu scopul de a te elibera de tot ce iti limiteaza existenta (oamei, locuri ,atasamente )


Ai ghicit este planeta Surprizelor.

Criza din mijlocul vieții - Opoziția Uranus


Opoziția lui Uranus are loc undeva în jurul vârstei de 40 de ani, când tranzitul Uranus se opune propriului tău Uranus natal. De asemenea, cunoscută sub numele de criza de la mijlocul vieții, atunci oamenii distrug brusc cătușele care îi împiedică să-și îndeplinească destinul.


S-ar putea atunci să ai curajul să lași o relație stagnantă sau să urmezi brusc un vis mult îngropat.


Darul lui Uranus este să ne elibereze când suntem prea rigizi sau prea supusi vechilor paradigm.In acest caz Uranus îți poate aminti ce vrei cu adevărat, nu ceea ce ai fost condiționat să crezi că vrei.


Uranusul va spuneam guvernează Vărsătorii și cei cu o influență puternică în harta lor. Se spune ca ei se nasc pentru a scutura lucrurile, pentru a fi revoluționari si pentru a inspira masele de oameni sa faca la fel.


"Divinul meu Trezitor m-a inpins in valtori in care a fost necesar sa ma reinventez inaite sa inteleg ce mi se intampla…si abia apoi sa simt gustul proprii treziri libertatii.


In harta mea natala am Nodul Nord in Varsator si in casa a doua si cu putin curaj si adrenalina pasesc de cativa ani pe calea mea autentica din care pot sa-mi cunosc cu adevarat valorile vietii si sufletului meu.


In concluzie Uranus este responsabil cu : transformarea, rebeliunea, independența, invenția, inovatia, surprizele, eliberarea, întreruperea, trezirea…


Voi ce credeti ? ai cum sa nu-l iubesti?


Autor: Silvia Coropceanu, cursant program formare profesionala cu specializarea astrolog, promotia 1/ 2023


Ti-a placut articolul? Lasa un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

Etichete:

105 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Komentarze


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page