top of page
  • Mihaela Ghergut

Venus, cristalele si miresmele ei


La distanța de 108 km. față de Soare se află planeta Venus, a doua planetă a sistemului solar. În antichitate era numită „Steaua dimineții” si „Steaua serii”, asta pentru faptul că era foarte luminoasă și vizibilă cu ochiul liber in primele ore ale răsăritului soarelui si/sau la apusul acestuia. Inițial, se credea a fi două corpuri cerești distincte, dar Pitagora a fost cel care a deslușit acest mister, concluzionând faptul că se trata de una și aceeași planetă. In istoria îndepărtată, babilonezii asociau planeta Venus cu zeița Ishtar, zeița dragostei și a fertilității, iar poporul Maya o asocia cu șarpele Kukulcan, o divinitate supremă, creatorul lumii, zeul vântului.


Din punct de vedere astrologic, Venus guvernează zodiile Taur și Balanța. Ea reprezintă capacitatea de a intra in relație afectivă cu lumea înconjurătoare; reprezintă senzația tactilă, materia tangibilă și se referă la experiența propriului corp. Are legatură cu tot ceea ce ține de confort, lux și viața afectivă.

Venus este asociată cu tot ceea ce ține de frumos și de estetic. Instrumentul principal folosit de aceasta planetă este forța de atracție, pasiunea, dorința și seducția. Planeta Venus în harta natală ne vorbește despre capacitatea persoanei de a se impune intr-o manieră senzuală, atrăgătoare și elegantă; ne vorbește despre dorința de a fi pe placul celorlalți, dorința de creare a unei armonii care sa genereze o reacție pozitivă a celor din jur. Într-o hartă natală feminină, ne vorbește despre raportul cu propriul corp, despre capacitatea de a alege si de a cuceri partenerul de sex opus.


În ceea ce privește semnele zodiacului,Venus, in semnele de foc, are legătură cu pasiunea și impulsivitatea, in semnele de pământ arată nevoia de a fi in contact permenent cu realitatea și nevoia de a păstra calmul, in semnele de apă ne vorbește despre emotivitate și sentimentalism, iar in semnele de aer ne vorbește despre nevoia de a înțelege și de a fi înțeleși.


Din punct de vedere al abilității manuale, Venus este complementară planetei Uranus; din punct de vedere al hedonismului este complementară planetei Jupiter; din punct de vedere al sensibilității creative și artistice se completează cu Luna și cu planeta Neptun care, impreună, pot conduce și la determinarea gradului de senzualitate.


Cuvintele cheie care însoțesc această planetă sunt: iubirea, frumusețea, armonia, viața creativă, plăcerile, bucuria de a trăi, pacea.


Pentru a beneficia la maxim de puterea energetică pozitivă a acestei planete ne putem ajuta de terapiile alternative de tipul: cristaloterapie, aromaterapie si floriterapie binențeles sub îndrumarea și sub atenta supravegherea a unui terapeut. Las, in continuare, câtva exemple de astfe de „elemente ajutătoare”:

Cuarțul italian : aduce claritate, neutralitate,sinceritate;sustine si suportă procesul de creștere personală, ajută la depășirea propriilor limite, favorizează fluxul energetic in corp,susține și favorizează relațiile atunci când vine vorba despre atingerea unui scop comun.


Cuarțul roz: pune accentul pe iubirea propriei ființe; accentueaza autostima , ajută la reducerea geloziei in cuplu și a tensiunii in relație. Aduce pozitivitate persoanei, ajută la creearea unei minți constructive și deschise ;ajută la înțelegerea propriilor nevoi sentimentale și claritatea nevoilor partenerului.


Diamantul: aduce libertate de gândire și de expresie , detașarea de reguli; ajută la o mai bună controlare a propriei vieți.

Malachitul: accentuează dragostea pentru frumos, stimuleaza placerea pentru a avea compania unei persoane, ajută la trăirea în profunzime a vieții sentimentale;pune în lumină nevoile și dorințele persoanei;aduce un plus valoare creativității .


Hornbeam: redă vivacitatea interioară,spiritul de inițiativă, de acțiune.


Red chesnut: ajută la înlăturarea fricii de persoana iubită care se manifestă cu un comportament hiperprotectiv si anxietate. Diminuează preocuparea excesivă pentru cei din jur, pesimismul; ajută la trăirea relațiilor în armonie.

Scleranthus: ajută la incerteța de a alege între doua alternative, ameliorează instabilitatea emotivă, ajută la construirea unei noi scări de valori in relații și la recuperarea unui ritm de viață armonios.

Uleiul esențial de trandafir: este definit uleiul senzualității, ajută la depășirea tristeții și a dezamăgirilor în dragoste.


Uleiul esențial de iasomie: ajută la dobândirea frumuseții interioare la a vedea partea frumoasă a tot ceea ce ne înconjoară.


Uleiul esențial de ylang-ylang: conduce la acceptarea și iubirea propriului corp.


Uleiul esențial de bergamotă: încurajează sentimentul de încredere în sine și aduce buna dispoziție;imbunătățește autostima și încurajează acceptarea propriei ființe.


Uleiul esențial de geraniu: este un tonic general pentru psihic,ajută la restabilirea echilibrului dintre partea feminină și cea masculină a unei persoane;favorizează deschiderea către relațiile interpersonale; ajută la ameliorarea suferințelor sentimentale.


Uleiul esenzial de cimbru:ajută la depășirea fricii și a timidității; transformă ura și supărarea în iubire și iertare.


Uleiul esențial de melisă: protejează de pasiunile distrugătoare și de iluzii;ajută la descoperirea valorilor autentice și profunde ale sentimentului de dragoste.Autor:

Mihaela Ghergut,

participant program formare profesionala specializarea astrolog, promotia 1/2023

Etichete:

18 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page