top of page
  • Poza scriitoruluiBarbara Bacauanu

2022, Ciocnirea extremelor



Numerologic, 2022 stă sub semnul dualităţii, al extremelor, al separării sau al unirii, nu doar la nivel de teritorii, concepții și perspective, ci la nivelul întregii ordini mondiale. Doi exprimă cu tărie energia polarităţilor, a coloșilor ce stau faţă în faţă pentru a se uni sau pentru a se confrunta, a yin și yang – ului, în care albul și negrul sunt în opoziție, dar în același timp în perfect echilibru!


Doi este cifra cooperării, a uniunii, a cuplului și a păcii, pe care unii și-o doresc, dar tot ea este cifra dualității, a disensiunii, a dușmanilor, a dezbinării (dintre femeie și bărbat și dintre om și om), a războiului și a conflictului, pe care o altă parte și-o dorește. Două forțe uriașe, extremele, stau față în față – pacea și războiul, egoul și umanul, Tiranul și Rebelul, Distrugătorul și Creatorul, perspectivele fiind total diferite, antagonice si fiecare luptand pentru dreptatea lui.


Geometric, Doi este linia dintre doua puncte. Ea poate fi trasata pentru a uni sau poate fi trasata pentru a delimita, iar oamenii pot fi liberi sa aleaga o parte sau alta. Dar ce este libertatea si pana unde este ea libera? Difera in functie de perspectiva din care privesti! Unii isi doresc Unirea, altii isi doresc Separarea, dar cele doua notiuni se intrepatrund si una depinde de cealalta, ceea ce este un nonsens, un perpetuum mobile imposibil de gestionat!


Astrologic, extremele perioadei sunt exprimate de zodiile Taur – Scorpion. Taurul exprimă energia granițelor și a teritoriului, a ceea ce este al meu, fix și creat, iar Scorpionul este energia distrugerii, a invadării spațiului personal, a abuzului și a crimei, a distrugerii și a transformării!


Dar, ce poate fi considerat al nostru si cat ne apartine de pe acest Pamant? Pana unde se intinde locul unuia si de unde incepe al altuia? Din nou, depinde de tabara din care privesti si de notiuni care se incalca una pe cealalta!


***


Ambele tabere sunt puternice, dar nimic din ceea ce pare nu este adevărat sau corect, deoarece jocurile se duc în spatele culiselor și sunt mult mai profunde! Cortina dintre cele doua este doar un nor de ceata: spionaj și contraspionaj, trădare și dezertare, dezinformare și informare, adevăr și minciună, dubii și perspective, iar taberele se pot schimba in orice moment. Multă frică, minciuna și monștri umbla pe Pămant pentru a fi înfruntați și vindecați, iar in aceasta confruntare principiile, valorile și credințele întregii lumi se schimba.


Armonia planetară (2+2+2=6 – armonie, Taur – Scorpion – nevoie vs dorinta, Saturn – Uranus – vechi vs nou, trecut vs viitor) se cere a fi reconstruita, pentru a se echilibra, pentru a se ajunge la esență, pentru evolutie.


Contrastul, devenit mult prea mare în lume, printre oameni și în sufletul lor, colapsează acum! Ca un elastic întins până la refuz și scăpat din chingile sale! Pe de-o parte, cei ce conduc de pe poziții greu de imaginat, a căror avere, putere sau influență este colosală, dumnezei pe pământ, pe da alta oameni fără nimic material. Pe de-o parte mari companii care dețin totul, pe de alta oameni roboțizati de sisteme – sociale, financiare, instituționale, economice...etc Pe de-o parte contorizarea banilor in portofel, pe de alta notiuni de valoare abstractizate. Pe de-o parte viziunea unui vechi imperiu, pe de alta a unei lumi noi. Ego vs Sine.


Ce este de valoare și ce este, de fapt, valoarea? Din nou, o noțiune extrem de diferită în funcție de partea din care privești!


Criză economică? Da. Mari companii, corporații sau oameni se prăbusesc, iar caracatița cu care înconjurau Pământul va sângera în multe colțuri ale lumii, bineînțeles, cu repercusiuni pe termen lung. Dar, din ruină se va construi. Oamenii vor fi nevoiți să se întoarcă către propriul pământ, către propriile talente și resurse, catre sine, pentru a tăia dependențe nesănătoase și pentru a se reorganiza în interior, pentru a clădi și fortifica. Ce este mai de valoare? Bunurile pierdute sau libertatea câștigată? Tot ce se lasa în urmă sau tot ce se dobândeste? Puterea personală, ceea ce deții și ai în interior sau ceea ce ai clădit în exterior și oricând poate fi dărâmat?


Ce este de valoare sau care sunt valorile oamenilor? Cele materiale sau cele interioare?


La nivel de umanitate, pentru ca totul să fie în echilibru este nevoie ca extremele să se ciocnească, să se confrunte și să dărâme în războiul lor tot ce este clădit pe nisipuri mișcătoare, toate falsele valori și tot ceea ce este toxic, putred, învechit, tumoral.


Pe de-o parte se dărâmă, dar pe termen lung se reconstruiește!


Vechea ordine, un sistem bătrân și bolnav, orb si tributar unui vis destrămat si Noua ordine, in care lumea merge mai departe. Planeta, umanitatea, se scutură și plăcile tectonice se reașaza. La fel ca si in viata, moartea face loc nasterii.


***

La nivel interior, Doi reprezinta arhetipul feminin, greu incercat in istorie, al maternității, al legăturii mamă – copil. Femeile au o mare povara de dus, dar si o misiune. Puterea feminina, energetic vorbind, este cea a vietii si a unui nou inceput. Ea vine cu forta Înțelegerii, a Iubirii si a Iertarii fata de sacrificiului facut.


***

  • In 1991 – Dizolvarea URSS s-a intamplat pe tranzitul lui Saturn in Varsator. Acum, Saturn s-a intors in Varsator si este un moment deciziv – reinventare sau dizolvare definitiva. Declaratia de independenta a Ukrainei are si ea Luna in Varsator. Trecutul, caminul, nationalitatea le sunt combatute acum, iar poporul lupta pentru a si le apara. Una depinde de cealalta.

  • Acum discutam de razboi, dar adevarata confruntare poate fi 2023 – 2024, cand axa Berbec – Balanta se va activa si Pluto va pendula intre Capricorn si Varsator. Berbecul este energia razboiului in confruntare directa, lupta pentru independenta, suveranitate si libertate, iar Balanta este energia marilor Aliante, Puteri si Organizatii

  • Ukraina a declarat independenta pe 24.8.1991, un an cu vibratia 7. 2023 va fi si el un an cu vibratie 7.

  • Accidentul de la Cernobil a avut loc la cateva zile dupa ce axa Nodurilor a iesit din Taur – Scorpion (momentul actual) si a activat Berbec – Balanta (anul viitor)

  • Energia Scorpionului poate face referire la toxicitate, la otravuri si radiere, dar nu numai fizica, ci si energetica, informationala, emotionala

  • Granitele pot cadea sau se pot ridica in orice moment, imprevizibil

  • Devalorizarea unor monede, criza economica, schimbarea preturilor cel putin pe o perioada de un an de acum incolo

  • Viziunea celor din exterior poate fi total eronata fata de cea din interior. Multi stau pe margine si isi dau cu parerea, dar n-au experimentat nimic din ceea ce spun. Ar schimba tabara si parerea imediat daca ar fi in situatii similare

  • Este razboi? Da, pe toate planurile si in toate dimensiunile. Fizic, informatic, informational, mediatic, interior, principial, psihologic, emotional, de perspectiva.


Ce ai tu de facut? Totul este in oglinda. Ceea ce acuzi este conflictul din interiorul tau, ceea ce trebuie vindecat. Inainte de a sustine sau de a ataca ceea ce este in lume, cauta adevarul, pacea si lumina din interiorul tau!


Astrolog, numerolog Barbara Băcăuanu


1.307 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page