top of page
  • Alexandra Samoilă

Ascendentul in Scorpion - "Viata prin ochii mortii"Deși în titlul acestui eseu se regăsește o antiteză, tocmai aceasta definește filtrul prin care o persoană cu ascendentul în scorpion va experimenta viața pe acest pământ.

O astfel de persoană se va afla pe tot parcursul vieții intr-un proces transformator, de foarte mare intensitate, neavând un traseu liniar, ci va experimenta când cotele cele mai înalte ale existenței, când limitele cele mai de jos, deseori fiind nevoit să "dezbrace" de părți ale personalității sale și să " îmbrace" unele noi. Procesul de detașare reprezinta punctul declanșator, ce îl va propulsa pe acest nativ către o noua viața, o nouă identitate, o nouă traiectorie. Deseori pe parcursul existenței va fi condiționat să se despartă de lucrurile, persoanele, comportamentele sau obiceiurile față de care acesta dezvoltă o atitudine posesivă, spre exemplu: va fi nevoit să renunțe la bani și bunuri materiale pentru a-și recăpăta puterea, ori va trebui să renunțe la nevoia de control asupra oricărei situații, fiind pus în ipostaza de a se arăta vulnerabil și cu slăbiciuni, posibil să fie nevoit chiar să renunțe la iubire pentru a-și recăpăta puterea personală, putând sa atragă parteneri amoroși posesivi sau geloși, care caută să dețină controlul asupra sa și astfel să-l domine. Trecând de foarte multe ori prin procese ce presupun detașarea ca unică soluție de salvare, în interiorul acestuia se înrădăcinează frici și temeri precum cea de a fi deposedat, de a fi la limita sărăciei, de a fi controlat, urmărit.

Vorbind despre fizicul și aspectul acestui nativ, persoanele cu această poziție au o privire penetranta, profundă, sunt atrăgători, cu un fizic fermecător și emană putere. De obicei au parul blond, ondulat, sprâncene groase sau proeminente și/sau tenul închis la culoare. Unii au o tendință spre anorexie, dieta și alimentația fiind un lucru la care trebuie să aibă grijă. Au allură misterioasă și reușesc să farmece pe oricine, neputând să treacă neobservați.

Încă din copilărie, mediul familial poate fi unul destul de instabil, ceea ce mai târziu se va reflecta în dorința acestuia de a-și forma în jurul său un zid protector, acesta fiind de cele mai multe ori în defensivă, putând să dezvolte probleme legate de intimitate în relațiile cu ceilalți. Nativul poate avea parte încă dintr-o perioadă destul de timpurie de experiențe traumatizante, dureroase, moare și renaște din propria cenușă (uneori poate fi vorba chiar despre experiențe fizice la limita dintre viață și moarte), însă după se va înalță asemeni unei păsări Pheonix, mândru, măreț și măiastru.

Fiind o zodie ale cărui atuuri sunt forța psihică, puterea banului și a sexualitații, acesta este plin de magnetism, impunător și chiar îi poate intimida pe ceilalți doar prin simpla lui prezență, fiind ori temut ori iubit, uneori chiar el temându-se de propria lui putere sau chiar renegând-o de teama de a nu suferi sau de a nu-i răni pe cei pe care-i iubește. Nativul iubește pasional și intens și orice trădare sau insuficiență îi vor provoca dureri nespuse peste care va trece foarte greu sau deloc, de obicei nu uită și nu iartă, știe când să se retragă de pe rampă însă, fiind și foarte răzbunător, își va planifica strategia de atac în mare secret și va lovi atunci când oponentul se va aștepta mai puțin, gloria fiindu-i astfel asigurată, datorită faptului că au minți analitice și critice. Știu exact când să ia decizii și când să acționeze, intuiția lor fiind în general foarte corectă și de mare ajutor

Când vine vorba despre iubire caută parteneri stabili, cu picioarele pe pământ, nu se angajează în relații pasagere, ci au nevoie de o persoana care să le asigure siguranță atât fizică, emoțională cât și materială, uneori poate sa confunde iubirea cu banii și invers.

Cu casa a 5-a în pești, nativul resimte puternic dorința de a trăi o iubire ideală și își menține aceasta speranță vie, chiar dacă poate suferi iluzii, decepții, iubiri imposibile sau trădări pe plan amoros.

Cu casa a X-a în Leu, nativul este o persoană carismatică și radiantă, are nevoie să strălucească în fața lumii chiar dacă natura sa secretoasă îl va face să-și dorească să nu fie pus sub lumina reflectoarelor. Poate fi un bun anteprenor, ii place sa fie autonom, de asemenea poate excela în domenii precum actorie, televiziune, modă, tot ce implică lux și stil opulent, dar, de asemenea și în domenii militare și politice. Cu aceasta poziție are calități înnăscute de lider, ceilalți îl vor urma cu ușurință. Un hobby îi poate deveni în timp baza unei cariere, nativul manifestandu-și talentele și abilitățile prin joc; trebuie să muncească de plăcere. Are preocupări și atracție către zona ocultismului, a magiei, a misticismul, una din abilitățile sale fiind să găsească răspunsuri și soluții în locuri ascunse, greu accesibile sau prin intermediul artelor oculte.

Uneori se poate simți singur și izolat, părăsit sau abandonat de către ceilalți, trădat sau nedreptățit, însă pe parcursul vieții are să capete înțelepciune prin acceptare și va conștientiza că toate evenimentele ce ii vor provoca durere și suferință sunt defapt cele ce îl vor lansa spre împlinirea dorințelor, fericire și câștig.

Personal, având ascendentul în scorpion, am ales această temă și acest titlu cu scopul de a putea exprima care este cel mai important aspect al hărții natale și anume casa I. Consider că, indiferent de faptul că oricine poate experimenta sentimente sau situații asemănătoare morții, doar cel ce vede viața prin ochii ei are puterea de a se regăsi pe sine și speranța în orice context, atât timp cât va putea să accepte aceste lucruri ca fiind părți vitale ale experienței sale lumești.Autor: Alexandra Samoilă, cursant program formare profesională cu specializarea astrolog, promoția 1/ 2023

42 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Коментарі


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page