top of page
  • Poza scriitoruluiBarbara Bacauanu

Cancerul este o stare, nu o boală
Ca astrolog cu o practică constantă de peste zece ani în cabinetul de consultații, ca și căutător spiritual și om ce își dorește să înțeleagă cat mai multe despre modul în care funcționează viața pe Pământ, nu am putut să nu remarc sincronicitatea prin care boala denumită cancer poartă același nume cu zodia Cancerului (Racul) din astrologie și să nu merg și mai departe pentru a mă întreba în ce fel sunt legate una de cealaltă.


Astfel, cercetând și observând dinamica dintre cele două, da, pot afirma cu tărie că sunt colegate, ba mai mult, cred că cancerul își găsește explicația pentru care se formează și ucide atât de multe persoane, dar și soluția vindecării sale chiar în simbolurile și valențele zodiei a cărei denumire o poartă. Iată mai jos de ce.


În astrologie, fiecare zodie din cele 12 reprezintă un univers în sine, ce conține și reflectă o anumită parte din natura umană. Racul (Cancerul) este spațiul sufletului, intim și interior, zona de confort în care ne poziționăm, felul în care ne simțim, stările și emoțiile pe care le exprimăm în permanență. El este ca oceanul în care rezidă toate emoțiile noastre, fiind sursa din care ne trăim viața și hrana pe care i-o dăm în permanență sufletului nostru.


Emoțiile sunt stări care ne indică dacă situația în care ne aflăm este una care ne produce plăcere sau, dimpotrivă, neplăcere, adică simplu – dacă ne este bine sau ne este rău. Ele sunt lentila prin care privim lumea și factorul ce influențează direct felul în care gândim, acționăm și ne comportăm în raport cu tot ceea ce este în jurul nostru. Ele ne sunt necesare pentru a ne ghida înspre bine sau ... rău. Dacă situația în care ne aflăm este una pozitivă emoțiile sunt plăcute, iar dacă situația pe care o trăim este percepută ca negativă emoțiile sunt neplăcute, ba chiar dureroase sau chinuitoare. Emoțiile sunt ca un radar cu care Dumnezeu a vrut să ne înzestreze pentru a fi în permanență conștienți de calea cea dreaptă, adică de calea care este în acord cu bucuria sufletului.


Dincolo de felul în care sunt produse în organismul nostru de către sistemul endocrin, la nivel eteric emoțiile produc frecvențe, unde, câmpuri, vibrații, energii, adică STĂRI pe care le purtăm în interior și care formează câmpul nostru astral, semnătura noastră energetică. Acest câmp este în noi și peste tot în jurul nostru și conține informația cu care imprimăm fiecare celulă a corpului. Emoțiile bune produc vibrație pozitivă, pe când emoțiile negative produc vibrație de joasă frecvență.


Emoțiile de înaltă frecvență sunt cele care guvernează creația, viața, evoluția, deci și sănătatea, iar cele de joasă frecvență sunt cele care descompun creația, deci cele ce produc boala, finalitatea și moartea, amândouă fiind necesare pentru ca evoluția să aibă loc neîncetat. Deci, emoțiile de înaltă frecvență întrețin viața, pe când cele de joasă frecvență se împotrivesc ei, stopând-o. Admițând că ele sunt hrană pentru suflet, deci și pentru corp și celule, contează în ce fel de emoții ne scăldăm existența, corpul și vibrația și ce mesaj transmitem direct către Creator! Felul în care ne hrănim sufletul transmite universului și creației semnalul către viață sau către non – viață!


(Ce este cancerul din punct de vedere clinic și cum se manifestă el?)


In mod normal, celulele umane sanatoase se inmultesc doar atunci cand organismul are nevoie, iar când imbatranesc, sunt lezate sau sunt anormale, acestea mor sau sunt distruse si inlocuite de catre celulele sistemului imunitar cu unele noi. Este un proces normal de înlocuire a vechiului cu noul prin care viața să poată merge înainte frumos. Uneori, din multiple motive, dar încă necunoscute medicinei, apar erori, iar acest proces ordonat se intrerupe, permitand supravietuirea celulelor cu anomalii, desi nu este nevoie de ele. Acest surplus de celule anormale se poate multiplica fara oprire, formand tumora, adică cancerul.


Prin urmare, cancerul reprezintă o celulă anormală, o celulă care se împotrivește vieții, o celulă ce conține în sine informația autodistrugerii. De ce? Pentru că a așa a fost născută și hrănită cu emoție, adică cu energie de joasă vibrație. Felul în care ne hrănim celulele și felul în care ne raportăm la viață se va reliefa în corpul și în calitatea traiului pe care îl avem.


Pe scurt, care sunt stările de înaltă frecvență, dătătoare de viață și care sunt cele de joasă frecvență, care se împotrivesc ei?


Iubirea, bucuria, aprecierea, libertatea, recunoștința, încrederea, pasiunea reprezintă hrană sănătoasă, pură și curată, pe când frica, iritarea, gelozia, dezamăgirea, îngrijorarea, vina, remușcarea, reproșul, furia, răzbunarea, tristețea, depresia sunt otravă cu cel mai înalt grad de toxicitate. În funcție de felul în care ne-am hrănit de-a lungul timpului, constant, pe perioade lungi, adică cu viață sau cu otravă, așa ne arată și sănătatea. Oricare dintre stările de joasă frecvență menținută în corp pentru mult timp transmite semnalul prin care se disociază de natural, de viață, de frumos, de Dumnezeu și se pregătește să meargă împotriva lor!


În analele de medicină, cancerul este mai este numit "boala cu o mie de feţe" pentru faptul că nu doare, semnele şi simptomele sale fiind adesea silenţioase sau mimând afecţiuni peste care trecem uşor cu vederea. Durerile apar deja în stadii destul de avansate, atunci când boala a crescut destul şi invadeaza în vecinatate, sau poate chiar la distanţă.


Contrar acestei credințe, eu cred că cancerul doare, iar durerea se simte foarte acut și profund în sufletul nostru, cu mult înainte de a se manifesta în corp. Cancerul doare atunci când afirmăm că ne doare sufletul, că sufletul ne este greu, că facem ceva împotriva sufletului, că nu ne lasă sufletul, că avem ceva pe suflet, că sufletul nu ne este curat.


Cancerul nu este o boală, ci este o stare! Starea de nefericire!


Care este calea către sănătate sau vindecare, în caz că deja a fost pierdută?


Aceea de a observa și de a conștientiza care dintre stările negative de mai sus au fost prezente pentru mult timp în viața personală și a începe procesul detașării de ele, al iertării și al vindecării interioare, după care de a găsi cât mai multe motive pentru a îmbrățișa emoțiile și stările pozitive, deci de a alege conștient viața.

Dumnezeu ne vrea fericiți, sănătoși, perfecți și împliniți, asemeni Lui!


Îți voi povesti pe larg într-o serie de articole viitoare cum să faci asta, precum și felul în care fiecare stare în parte se manifestă în organismul uman! Aboneaza-te la blogul de pe www.scoaladestiintespirituale.ro sau urmareste pagina mea de FB - Astrolog Barbara Bacauanu pentru a ramane in contact.


Viața te iubește, iubește-o și tu pe ea!


Stări pozitive și numai bine îți doresc!
453 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page