top of page
  • Ioana Paduraru

Despre Constelatii familiale


M-am gandit ca sunt necesare cateva detalii si o mica descriere despre ce inseamna constelatiile familiale, pentru a fi mai usor ca orice persoana care nu a cochetat cu vreo forma de terapie sau nu a auzit pur si simplu de acest proces numit Constelatii, sa inteleaga ce se petrece intr-o astfel de intalnire si la ce ajuta concret sa lucrezi cu acest instrument.


Fiecare familie are un suflet comun si o constiinta comuna.


Prin configurarea unei constelatii familiale este posibil sa descoperim ce tip de incurcaturi sistemice exista pentru o persoana. Constelatia de familie implica o procedura simpla. Cineva alege reprezentanti pentru oamenii importanti din familia lui, ii pozitioneaza si lasa situatia sa evolueze. Imediat, ceva care a fost ascuns apare la lumina doar prin simpla configurare a constelatiei. Partea simpla este ca persoana care a configurat constelatia, sau protagonistul, nu este necesar sa aiba habar ce ar putea sa apara. Lucrurilor ascunse care ies la suprafata trebuie sa li se acorde atentie si asta este posibil daca exista conexiune intre protagonist si reprezentantii care fac parte din constelatie si bineinteles terapeut.


Reprezentantii, daca isi permit sa se lase patrunsi complet de experienta, se vor simti dintr-o data precum persoanele pe care le reprezinta. Uneori ele manifesta chiar simptomele acelei persoane.


Cu ajutorul unei constelatii, o persoana poate de asemenea sa vada daca cineva a fost exclus din familie sau daca cineva doreste sa plece sau sa moara. Acest proces demonstreaza ca aceeasi energie care duce la aparitia unei boli, duce si la gasirea unei solutii. Demonstreaza ca iubirea, cand este oarba, poate duce la boala, dar cand devine constienta, poate conduce la gasirea unei solutii.


Intr-o constelatie ceva profund este adus la suprafata intr-un mod foarte simplu si atunci, cu ajutorul iubirii care a devenit vizibila, pot fi gasite solutii cu efect vindecator asupra sufletului – pur si simplu pentru ca o realitate a devenit vizibila. Persoanele implicate permit constelatiei sa-si produca efectul si este bine sa fie atente mai degraba la ceea ce se intampla in sufletele lor, decat sa se centreze efectiv pe ceea ce se intampla in constelatie. Adica sa fie centrate pe ceea ce simt si aia sa puna in joc si nu pe ceea ce gandesc sau considera potrivit ca solutie. Este posibil sa gasesti solutia potrivita doar in suflet.


Ceea ce se intampla in constelatii este absolut impresionant!


Constelatiile de familie produc un camp energetic. Cand intri intr-un astfel de camp, in calitate de reprezentant al unui membru al unei familii, te comporti si te simti ca si cum i-ai apartine.Acest camp este numit de Rupert Sheldrake camp morfogenetic, prin care el intelege niste tipare specifice care au fost fixate in trecut si continua sa-i constranga pe membrii familiei sa le repete si astfel, ele sunt repetate.


Din acest camp apar insight-urile necesare gasirii unei solutii. Tulburarea celor vizati este primul semn ca ceva esential a fost adus la suprafata.


Pasii spre a gasi o solutie sunt indicati de ceea ce este adus la lumina.


423 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page