top of page
  • Bomher Diana-Maria

Influenta lui Neptun


Neptun este planeta inspiratiei, iluziilor, viselor, confuziei si a spiritualului. Domeniul vietii unde este Neptun prezent este alcatuit inerent dintr-o parte de fantezie si realitate. Acest proces de trecere de la fantezie sau invers se poate realiza treptat, sau brusc, de mai multe ori (nuantat) sau o singura data, pe un singur plan sau pe mai multe planuri (fizic, mental, emotional).


Neptun infuzeaza vietii omenesti doza de nemaipomenit, fantastic, ireal, portie care odata adaugata domeniului de viata a carei energie este activat, se manifesta in functie de aspecte. Aspectele sau lipsa lor reprezinta modul in care se realizeaza jocul intre fantezie si realitate.


Neptun neaspectat in harta natala reprezinta un punct al fanteziei si al realitatii care desi apartine unei case, nu se conecteaza cu nimic altceva de pe harta, astfel incat in lipsa unei reflectii constiente (cu privire la modul sau de actionare), energia se va elibera in mod haotic si va influenta in mod ascuns intreaga harta, eliberandu-se totusi atunci cand se conecteaza in tranzit cu alte planete.


Neptun in trigon amplifica energia visarii, confuziei, sperantei care exista deja acolo. Pune totul in miscare, astfel incat in domeniul de viata respectiv, fantezia si realitatea se intrepatrund intr-o poveste frumoasa, fie ca vorbim de una placuta sau una care lasa un gust amar.


Aspectul de trigon trimite rafale de energie care face ca trecerea de la realitate la vis, sa se realizeze in mod energic, spre deosebire de aspectul de sextil unde energia curge mai lin si trecerea e mai treptata. Neptun in sextil sustine energia planetei prin puseuri, vibratii, ritmuri de visare, conectare cu spiritualul si iluzii care ne schimba perceptia spre ceea ce avem nevoie sa experimentam, realitate sau fantezie.


In ambele aspecte pozitive (trigon si sextil) miscarea de la realitate la fantezie si viceversa se realizeaza in mod armonios.


Aspectul de opozitie creat de Neptun semnaleaza un conflict permanent ce intra deja in normalitate pentru noi. Este o presiune, o lupta in procesul de schimbare de la realitate la fantezie, respectiv de la fantezie la realitate, un semn ca acea trecere nu se realizeaza usor si ca imbratisarea realitatii presupune excluderea visului si viceversa. Greu pot fi intelese si cuprinse ambele notiuni deodata. Exista o tendinta de polarizare cu privire la una din ele mereu.


Aspectul de cuadratura infatiseaza o tensiune, un conflict intre realitate si fantezie, care poate duce la amestecarea celor doua intr-un melanj ambiguu, strain de adevarul pe care il contin ambele polaritati. Se creeaza acea tensiune si presiune asupra noastra care se elibereaza treptat si ne invita la a descoperi moduri noi de a ne folosi creativitatea pentru a descatusa toata energia realitatii sau fanteziei ce se doreste a fi preschimbata.


Neptun infatiseaza mereu un contrast intre real si ireal. Se poate manifesta la inceput printr-o perspectiva magica, draguta, calda, plina de insemnatate care ne cuprinde si invaluie cu imaginea pozitiva pe care o avem. Aceasta realitate se transforma treptat sau brusc intr-o alta pragmatica, dura, rece si meschina. Sau invers, Neptun poate portretiza o realitate pragmatica, grea, dura, care simtim ca ne doboara, dar care ascunde drumul spre o fantezie magica de fapt. In ambele situatii, calea spre destinatie este presarata cu provocari si dificultati.


Apar momente cand ne simtim lipsiti de putere si invinsi de viata, pentru ca simtim ca tot ce am construit nu a fost decat o fantezie care s-a destramat si ca nu am ramas cu nimic, sau ca realitatea noastra este prea dura si grea pentru a putea avea ceea ce ne dorim.


Astfel, avem tendinta sa recurgem la doua mecanisme principale de adaptare atunci cand simtim ca ne copleseste influenta lui Neptun.Unul din aceste mecanisme de adaptare pe care multi il adopta atunci cand Neptun este activat in viata lor este cinismul. De ce sa nu gandesti direct negativ pentru a preintampina orice dezamagire sau viitoare problema pana la urma? Pentru ca cinismul nu este decat un filtru care il aplicam peste cel existent deja creat prin Neptun (peste fantezie). Astfel, ca urmare a aplicarii filtrului de cinism, ar exista doua filtre care schimba perceptia noastra asupra realitatii si tot nu am avea o perceptie clara asupra domeniului influentat de Neptun.


Un alt mecanism este anduranta, care apare din dorinta de control si frica de schimbare. Ajungem astfel sa suportam o realitate pe care o putem schimba, cu toate ca avem puterea de a influenta realitatea, dar Neptun ne tine in iluzia de a nu putea influenta acest lucru.


Ceea ce nu vedem noi de fapt, dincolo de toate aceste mecanisme de adaptare, este cum fantezia sau realitatea sunt ambele parti importante din proces. Noi nu am fi ajuns sa avem gandurile, emotiile, actiunile corespunzator aliniate astfel incat sa creem ce am creat si sa devenim cine suntem in momentul prezent, daca nu treceam prin acest proces. Pentru ca despre asta este vorba. Ce anume ramane dupa ce totul se transforma in jurul nostru? Dainuieste ce am devenit in urma a tot ceea ce a fost in jurul nostru. In cele din urma este esential ce a ramas atunci cand se destrama iluzia sau se transforma realitatea, si anume fiinta noastra.


Este esential sa tinem minte importanta drumului parcurs de noi. Pentru ca daca nu exista fantezia sau realitatea dura la inceput, nu am fi avut avantul, energia si darzenia de a realiza tot ce am facut si de a ne transforma la nivelul la care am facut-o. Pentru ca, in ciuda faptului ca totul s-a daramat si doare, sau ca simtim ca ne lovim de un zid de piatra si nu putem schimba nimic, noi am reusit sa metamorfozam anumite lucruri in noi insine ca urmare a existentei acestei perspective de realitate sau fantezie asupra unui domeniu de viata. Prin urmare, iluzia si-a servit propriul scop si acum a sosit momentul sa se destrame. Faptul ca ea a disparut este parte a modului de actionare a lui Neptun. Este un proces inevitabil si nu avem ce face pentru a schimba asta. In mod corespunzator, in situatia unei realitati dure fata de care ne simtim lipsiti de putere, avem ocazia de a ne opri din a lupta cu noi insine pentru ca nu putem sa ne opunem intregului Univers si sa acceptam lucrurile asa cum sunt pentru a putea merge inainte. Este un pas necesar pentru a ne descoperi cu adevarat capabilitatile.


Putem constientiza influenta lui Neptun asupra noastra prin acceptarea faptului ca nu avem controlul asupra unei perspective clare in domeniul de viata in care Neptun activeaza si ca cel mai important lucru este sa ne bucuram de proces si de ce anume devenim, tinand cont de faptul ca nimic nu se pierde si ca totul se transforma.


Este important sa observam cum dificultatile existente sunt parte din proces si cum astfel se putea realizeaza transformarea necesara in domeniul de viata respectiv. Pentru a putea transmite mai departe povestea creata de Neptun, este necesar sa ne conectam cu ambele parti, realitatea si fantezia. Doar in momentul cand acceptam atat realitatea, cat si fantezia, intelegem lectiile cu care vine fiecare parte, suntem pregatiti pentru a le alatura in mod unic pentru fiecare si a transmite mai departe versiunea noastra de poveste, independent de realitatea dura sau fantezia ireala. Povestea transmisa de noi reprezinta echilibrul necesar intre fantezie si realitate. Astfel, indiferent de drumul nostru, mereu o sa avem povestea propriei noastre deveniri ca marturie a procesului nostru de alchimie si care sa-i inspire pe ceilalti.


Modul cel mai simplu de colaborare cu Neptun este sa ne lasam ghidati de Univers pentru a putea fi cine vrem sa fim si a merge in directia a ceea ce ne dorim. Sa ne amintim ca totul este parte din proces si ca nimic nu se pierde, ci totul se transforma de fapt. Odata ce realizam acest lucru la nivel profund, o sa capatam mai multa putere decat ne dam seama asupra noastra si a mediului inconjurator.


Neptun este planeta cu cel mai mare potential sa ne conecteze cu spiritualitatea si sa ne faca sa transformam tot ce e greu, dur, confuz in frumos, vis, fantastic. Prin Neptun experimentam un proces cu adevarat magic si prin integrarea lectiilor oferite de Neptun de-a lungul vietii ajungem sa intelegem la nivel profund notiunea de realitate si fantezie.Autor: Bomher Diana-Maria, cursant program formare profesionala cu specializarea astrolog, promotia 1/ 2023


Ti-a placut articolul? Lasa un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

85 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page