top of page
  • Alina Adelina Dumitrascu

Kiron si casele astrologice


La inceputurile ei, astrologia lua in considerare planetele sistemului nostru solar pana la Saturn. Celelalte planete, situate dupa Saturn, denumite astazi Planete Transaturniene/ Transpersonale nu au fost deloc luate in consideratie pana la descoperirea lor, intre anii 1781 - 1930; Uranus - 1781, Neptun - 1846, Pluto - 1930.

Astfel, initial, astrologii nu isi imaginau ca vor fi relevante pentru Hartile Natale ale persoanelor, fiind vorba de planete care din cauza perioadei de tranzit mult mai lungi decat cele personale: Soarele, Luna, Mercur, Marte si Venus, au legatura cu o generatie si privesc mai mult modul in care lumea evolueaza. Aspectele formate de aceste planete Transpersonale la planetele Personale ne pun adesea in situatii mai dificile, insa tocmai aceste aspecte au menirea de a ne transforma, de a ne impinge spre evolutie, fie ca ne place sau nu, in momentul respectiv, de a ne apropia mai mult de misiunea nostra in aceasta viata, de a ne transforma in cea mai buna varianta, de a ne impinge spre implinirea noastra spirituala.


Situat intre Saturn si Uranus, Kiron este astronomic vorbind, unul dintre centuriade, un conglomerat de planetoizi care graviteaza intre cele 2 planete, fiind de altfel considerat cel mai mare.


Kiron, datorita pozitiei lui intre cele 2 planete, este perceput ca fiind Cheia care deschide usa planetelor personale catre cele transpersonale si invers.


Mitologic vorbind, Kiron este jumatate om, jumatate cal, Centaur, fiu al lui Saturn si al nimfei Philyra. Vorbim astfel de o creatura ce apartine pe de o parte lumii umane si pe de alta parte lumii animale; sunt impletite in Kiron capacitatea de a judeca, de a medita, de a analiza, de a rationa a omului cu latura instinctuala, specifica animalelor.


De aceea, este considerat nu doar ca fiind cel mai batran dintre cenaturi, dar si cel mai intelept si cult. Are o vasta cunoastere despre botanica, datorita careia stapaneste foarte bine arta vindecarii. Aceste vaste cunostiinte arhaice ale lumii animale, a vanatului, ale astronomiei, imbinate cu natura si cultura sa umana, fac din Kiron mentorul perfect pentru Achile, Eracle,etc.


Din punct de vedere astrologic, Kiron intruchipeaza rabdarea, stapanirea si temperarea propriilor instincte si rolul de vindecator. Ne indeamna sa scoatem la suprafata si sa infruntam partea noastra cea mai intunecata, ranile si fricile noastre cele mai adanci, pentru a ne vindeca spiritul si pentru a ajunge la potentialul nostru cel mai inalt.


Cu alte cuvinte, este un fel de terapeut care ne obliga sa constientizam unde este problema, constientizarea insemnand inceputul vindecarii.


Cunoasterea pozitiei lui Kiron pe harta proprie, in casa si semn in functie de caracteristicile fiecaruia si de aspectele pe care acesta le formeaza sunt indicii cheie prin care putem intelege mesajul lui Kiron in legatura cu rana/trauma de vindecat, pentru a fi cea mai buna varianata a noastra, pentru ne alinia cu destinul nostru astfel incat sa ne indeplinim menirea.


CASA1


Kiron poate da indicatii despre o rana/trauma a propriei persoane atat fizic cat si la nivel al ego-ului.

Ar trebui sa invatam sa ne iubim mai intai pe noi insine cu calitati si defecte!


CASA2


Kiron poate da indicii despre teama de a pierde, de saracie, de lipsuri .

Ideal ar fi sa invatam sa ne detasam de lucrurile materiale si sa invatam sa apreciem ca si persoana, sa apreciem talentele si puterea noastra interioara.


CASA3


Kiron poate da indicii asupra unei traume la nivel de comunicare; nu am fost intelesi, ceea ce in viata adulta ne poate impiedica sa comunicam liber, sa ne facem intelesi.


Ar trebui eliberata aceasta teama prin deschidere catre conversatii cu ceilalti.


CASA4


Kiron da indicii despre traume legate de familie, de trecut, o rana care poate nu ne apartine neaparat.


Trebuie sa invatam sa acceptam ca anumite rani nu sunt ale noastre, sau daca au legatura cu parintii, ca noi suntem mai mult decat fiul/fiica lui.


CASA5


Kiron da indicii despre o trauma din copilarie, legata de acceptare.

Kiron ne aminteste ca ceilalti nu trebuie sa ne iubeasca pt ce avem, ce posedam, cum aratam in fata celorlati ci pentruu ceea ce suntem cu adevarat in interior, fara a ostenta.


CASA6


Kiron da indicii in legatura cu o trauma la nivel de job, de supunere intr-un fel sau altul, de perfectiune si teama de a se imbolnavi.

De reamintit insa ca, a face ori a ti se face favoare sau a ajuta/ a fi ajutat pe cineva/ de cineva nu inseamna neaparat recunostinta eterna; de asemenea a se reaminti ca perfect este doar universul, iar teama de a nu fi mereu perfect si autocritica exagerata nu ajuta, cum nu ajuta nici ipohondria sau ideea constanta ca boala este modul prin care iti purifici sufletul-


CASA7


Kiron da indicii despre o teama legata de relatiile interpersonale cu ceilalti.

De evitat ipocrizia, de a sta in anumite relatii de frica de a pierde altele. Autenicitate si a sti sa iei atitudine atunci cand trebuie chiar si cu riscul de a nu placea altora.


CASA8


Kiron da indicii despe traume sau frici emotionale, legate de moarte, sexualitate ocult, banii altora.

Anumite situatii nu se pot controla , pentru ca ne depasesc. Ideal ar fi sa ne deschidem in legatura cu fricile noaste si sa ne inconjuram de persoane pozitive, nu de cele care ne descarca de energie.


CASA9


Kiron da indicii despre traume legate de credinte, preconceptii, religie, superstitii.

Depasirea unor bariere culturale si mentale. Deschidere catre a incerca lucruri noi, de a experimenta pentru a avea o viziune mai complexa asupra lumii.


CASA10


Kiron da indicii despre frici legate de statutul social, cum este perceput la nivel profesional si social.

Eliberarea de teama de a cadea si a ramane jos, de a nu face fata situatiilor ar trebui inlaturata. Gasirea rolului care ne face fericiti, dincolo de presiunile din exterior ar putea fi solutia


CASA11


Kiron da indicii despre traume in ceea ce priveste amicitiile /prieteniile; de a nu fi acceptat in grup, ccea ce poate duce la alegerea gresita a grupurilor de prieteni.

Kiron ne invata ca este mai bine sa stam singuri decat in compania gresita; prietenii , grupurile adevarate sunt cele ce ne respecta opiniile si ne sustin fara a avea vreun interes.


CASA12


Kiron da indicii despre o trauma care poate avea legatura cu sensibilitea excesiva, temerile in sine, vieti anterioare.

Ar trebui sa iesim din zona de comfort, sa nu ne lasam dominati de toate aceste temeri si sa incercam sa reactionam, prin meditatie, introspectie.Autor: Alina Adelina Dumitrascu, cursant program formare profesionala cu specializarea astrolog, promotia 1/ 2023


Ti-a placut articolul? Lasa un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

24 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page