top of page
  • Diana Stancu

Luna in Pesti


Luna, satelitul natural al Pământului, este considerată în astrologie o planetă, la fel ca și Soarele.


Luna are o influență directă asupra ciclurilor naturale, fiind și cea mai apropiată planetă de noi și având totodată cea mai rapidă mișcare. Astfel, aceasta orbitează în jurul Pământului printr-o mișcare eliptică în aproximativ 27,322 zile, traversând lunar fiecare dintre cele douăsprezece zodii.


Luna, în astrologie, reprezintă emoțiile, mama, intuiția, spațiul intim, chiar și sincronicitățile

din viața noastră, care sunt strâns legate de sfera emoțională. Ea este asociată cu energia feminină, care înglobează toate aceste trăsături caracteristice, precum grija față de propria persoană sau față de ceilalți, nivelul de empatie, confortul emoțional, casa și felul în care ne raportăm la aceasta.


În unele cazuri, în special în cazul zodiilor de apă (rac, scorpion, pești), Luna poate să influențeze personalitatea noastră mai mult decât soarele, felul în care ne gestionăm emoțiile fiind esențial în evoluția propriului caracter.


Luna în semn poate descrie foarte bine care este fondul nostru emoțional, care sunt rădăcinile noastre, chiar și moștenirea noastră energetică și spirituală. Poate descrie, de asemenea, comportamentul nostru, prin faptul că arată modul în care obișnuiam să ne comportăm în copilărie ca răspuns la mediul extern, și care sunt tendințele comportamentale pe care le avem „programate” în subconștient și le manifestăm în viața de zi cu zi. Luna și aspectele ei vor arăta adesea modul în care reacționăm și răspundem la stimuli în mod inconștient, automat.


De asemenea, Luna poate indica ușurința sau dificultatea cu care ne exprimăm sentimentele, precum și natura acelor sentimente. Sentimentele noastre pot avea mult de-a face cu ereditatea noastră și, de asemenea, cu atmosfera emoțională resimțită în copilărie.

Luna va descrie, mai ales prin semn, ceea ce ne va calma și care sunt lucrurile de care avem nevoie sau pe care trebuie să le facem pentru a ne hrăni spiritual și a ne a sigura un anumit nivel de confort emoțional.


Zodia Pești este cea de a douăsprezecea zodie din harta cerurilor și este o zodie mutabilă de apă, guvernată atât de planeta Neptun, cît și de Jupiter. Zodia Peștilor reprezintă libertatea, creativitatea, puterea imaginației și a viziunilor, intuiția și tot ceea ce ține de senzații, credințe și sentimente. Este o zodie complexă, cu o natură duală, fiind reprezentată de simbolul celor doi pești care înoată în direcții diferite.


Peștii sunt o zodie foarte intuitivă, astfel că Luna în Pești poate amplifica acest aspect. Luna va amplifica nu numai acest aspect, ci toate caracteristicile zodiei ce țin de sfera emoționalului. Atunci când se află în semnul Peștilor, planetele tind să fie mai puțin focusate în expresia lor, acționând prin prisma unor sentimente subtile, mai degrabă decât după considerente practice.


Deoarece Luna reprezintă natura noastră instinctivă, atunci cînd se află în semnul peștilor, pare să cunoască din start sentimentul pe care l-ar putea avea într-o anumită situație, fără să fi avut vreodată experiența respectivă.


Cu Luna în Pești poate fi dificil uneori să înțelegi exact ceea ce simți, având un nivel de empatie crescut, poți confunda stările tale emoționale cu cele pe care le preiei de la alții.


Astfel, e necesar să existe o rutină care să te ajute să rămâi ancorat în realitatea momentului, indiferent de stimulii energetici care provin din mediul extern.


Această predispoziție legată de imposibilitatea de a distinge sau de a te proteja de energiile altora, poate deveni o provocare mai ales în momentele în care nu îți mai alimentezi și antrenezi sursele tale interne de energie. Cu toate acestea, persoanele cu Luna în Pești au o capacitate înnăscută de a vedea lumea din unghiul celorlalți, de a se pune în pielea altora,

dar din moment ce te străduiești să-ți controlezi emoțiile, te poți îneca în durerea altora.


Ideea nu este să te pierzi în mod repetat în fluctuațiile și emoțiile altora, ci să știi când și cum să îți impui a anumite limite pentru a te proteja. Totodată este important ca sursele tale interne de energie, să devină niște piloni stabili în viața de zi cu zi, precum angajarea în activități care îți stimulează creativitatea, acumularea de noi informații, proces care îți antrenează atenția și focusul asupra unui subiect, sau chiar și activități sportive, care să susțină echilibrul corpului fizic.


Indiferent de modul în care rueșesc să își încarce bateriile, persoanele cu Luna în Pești au nevoie de momente în care să se deconecteze de la forfota dinamicilor sociale, pentru a putea apoi să se reconecteze la un nivel destul de profund cu anumite persoane din viața lor.


Confortul emoțional este îmbunătățit atunci când mediul tău reflectă pacea și seninătatea - organizarea, curățenia și spațiul deschis îți pot calma mintea și sistemul nervos.
Ti-a placut articolul? Lasa un mesaj in sectiunea de comentarii de mai jos.

56 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Kommentare


Alte articole
Urmareste-ne si pe
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page